Haberler

Pagani’nin “nefes kesen” yeni fabrikası




Pagani için hem fabrika hem de showroom görevi gören yeni tesisleri Modena‘nın hemen dışındaki San Cesario Sul Panaro isimli küçük bir yerleşim bölgesinde bulunmakta. 5800 metrekarelik alan üzerine kurulan tesis şirketin kendi tasarım departmanı tarafından çizilmiş. Ayrıca proje bütünüyle Leonardo ve Christopher “Pagani” yani Horacio Pagani‘nin oğulları tarafından yürütülmüş.

Proje Pagani’nin Fransa’da yer alan müşterilerinden birisine ait olan seralardan ve tabiki Eyfel kulesinden esinlenerek tasarlanmış. Bunun sonucu olarak ortaya camın ve metalin bol miktarda kullanıldığı endüstriyel bir tasarım ortaya çıkmış.

paganis-new-factory-in-san-cesario-sul-panaro-modena-11

Horacio Pagani, Pagani şirketinin sahibi olmasının dışında arabalara olan sevgisiyle de tanınan bir kişilik. Horacio’nun bu özelliğini videonun çeşitli yerlerinde görülebilen Porsche 918 Spyder, Carrera GT ve beyaz renkli Lamborghini Countach 25. yıl versiyonu gibi otomobiller sayesinde görmekteyiz. Sahip olduğu diğer klasikler ise Mercedes-Benz Pagoda, Jaguar E-Type, Ford GT’nin sınırlı sayıda üretilmiş “Gulf” versiyonu olarak sıralanmakta.

Videonun son kısımlarında ise şirketin üretim aşamasında olan yeni otomobili Huayra BC‘yi görmekteyiz. Nürburgring rekoru peşinde koşması muhtemel olan otomobilin Porsche 918 Spyder‘ın 6:57‘lik inanılmaz süresini geçip geçmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Halka açık yollarda kullanılması yasal olmayan Radical SR8 LM isimli otomobilin 6:48’lik süreye imza attığı bir gerçek ancak 918 Spyder ve Huayra BC gibi otomobillerin halka açık yollarda kullanımı yasal olduğu için rekor hala 918 Spyder’ın elinde bulunmakta. Bahsi geçen otomobiller ise yasal olup olmadıklarına göre ikiye ayrılmakta. İyi seyirler…

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu