Haberler

Toyota 86 devam edecek!




Şimdiye kadar Toyota ve Subaru, 86 ve BRZ modellerinin devamı konusunda suskunluklarını korumayı seçmişlerdi. İki model de irili ufaklı bir takım yenilenme işlemlerinden geçti ve geriye dönüp bakarsak ikisi de neredeyse beş yıl önce piyasaya çıktı. Zaman su gibi akıp gidiyor; otomobil üreticileri yeni modeller ve kasa değişiklikleri üzerinde devamlı çalışıyor. Ancak “BRZ ve 86 yoluna devam edecek mi?” sorusunun yanıtı birkaç gün önceye kadar bilinmiyordu.

Autocar’ın haberine göre, Toyota gelecek nesil 86 için geliştirme çalışmalarına başladı. Toyota Avrupa başkan yardımcısı Karl Schlicht’in açıklamarına göre 86, şimdiki neslini yakında geride bırakacak ve yeni nesliyle yaşamını sürdürmeye devam edecek. 86’nın büyük bir amaca hizmet ettiğini belirten Schlicht, spor otomobil üretiminde oyuncu olarak kalmak istediklerini ve 86’nın da devamının geleceğini açıkladı. Toyota’nın spor otomobil üretiminde aktif olacağını, yeni Supra için BMW ile ortak çalışma yürütüyor olmasıyla biliyoruz. Nitekim 86, Supra’dan sonra pabucu dama atılan bir otomobil olmayacak.

Schlicht henüz Subaru tarafından böyle bir açıklama gelmediğinin üstünde dursa da, otomobil dünyasında hakim olan düşünce, 86 ve BRZ modellerindeki Toyota – Subaru ortaklığının gelecek nesillerde de devam edeceği yönünde. Yeni nesil 86 ile ilgili herhangi bir detay vermeyen Schlicht, aynı zamanda 86’nın üstü açılabilir bir modelinin daha çıkacağı yönündeki söylentileri de yalanladı. Schlicht’e göre üstü açılabilir model galericilerin hoşuna gidecek olsa da Toyota’nın çok başka öncelikleri var.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Zahmet olacak ama ufaktan bi turbo koysunlar artık atmosferik ile devam edeceksede güç ve tork artışı şart oldu

  2. 15 sene önce Honda 2.0 240 yapmış siz 200 yapıyosunuz ayıp be gidin adam akıllı motor geliştirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu