Haberler

2020’de elektrikli Alfieri geliyor




Maserati, daha önce ilk elektrikli otomobilini 2020 yılında satmaya başlayacağını açıklamıştı. Şimdi ise, markanın ilk elektrikli otomobilinin neye benzeyeceği hakkında da fikir sahibiyiz. Şirketin Just Auto’ya yaptığı açıklamaya göre bu elektrikli otomobil, 2014 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan konsept otomobil Maserati Alfieri’nin elektrikli modeli olacak.

Alfieri, aynı zamanda benzinli V6 motor seçeneği ile de üretilecek. Yapılan açıklamaya göre Alfieri, Porsche 911’e rakip olarak üretilecek. Rakibi 911’den daha büyük bir otomobil olacak Alfieri, boyut olarak daha çok Jaguar F-Type’a benzeyecek.

Maserati’den yapılan açıklamaya göre, otomobilin benzinli versiyonu 2019 yılında satışa sunulacak. Daha önce planlanan satış yılı 2016 olan otomobilin V8 motor ile üretilmesi hedefleniyordu ancak şirket, çevresel koşullara ayak uydurabilmek amacıyla motorda küçülmeye giderek V6 motoru uygun gördü. Otomobilin elektrikli modeli hakkında herhangi bir fiyat ve performans bilgisi verilmedi ancak İtalyan genlerini göz önünde bulundurursak olağanüstü bir performans ve kabul edilebilir bir menzil beklemek haksızlık olmaz.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu