FeaturedHaberler

Sportifliğin yeni tanımı




Geçtiğimiz haftalarda kamuflajlar altında gördüğümüz yeni Insignia artık kendisini gizlemiyor. Opel’in daha önceden yayınladığı fotoğraflarda keskin hatlara sahip olacağının sinyallerini veren Insignia, kamuflajsız hali ile oldukça sert, sportif ve göz alıcı bir duruşa sahip. İlk jenerasyonu ile yerini aldığı Vectra’nın sıradan ve sıkıcı hatlarını dört kapılı coupe görünümü ile ileriye taşıyan Insignia yeni jenerasyonu ile çıtayı birkaç adım daha ileriye taşımış.

Sportif hatları ile Passat’tan çok Passat CC’nin rakibi gibi duran Insignia haşmetli duruşunun yanında sportif bir kimliğe de sahip. Fotoğraftaki modelin sportif görünümüne ekstradan sahip olduğu OPC-Line paketi ile gelen 20 inçlik jantlarının, marşpiyerlerinin ve spoilerinin de etkisi büyük.

Önceki jenerasyondan daha keskin ve sportif görünümünün yanı sıra daha büyük de gözüken yeni Insignia 5 cm uzamış, 1 cm genişlemiş ve 5 cm’lik uzamanın yanı sıra aks aralığı 9 cm artmış. Bu artışların konfor ve yol tutuşu iyileştirdiğini her halde şimdiden söyleyebiliriz. Fakat tavan yüksekliğindeki 3 cm’lik düşüşün iç mekânda, özellikle arka tarafta baş mesafesini nasıl etkilediği bir soru işareti. İlk jenerasyondaki tasarımdan kaynaklı olarak arka baş mesafesi biraz kısıtlıydı. Diğer bir yandan ağırlık merkezinin alçalmış olması sürüş dinamiklerini pozitif yönde etkileyecektir.

İç mekân fotoğrafları henüz bulunmasa da 2017 Insignia’nın tamamen yenilenmiş bir iç tasarıma sahip olduğu gelen dedikodular arasında. Yeni Astra’nın iç mekânı ile benzerlikler gösterdiği söylenen iç mekânın kalitesinin ise oldukça yüksek olduğu söyleniyor.

 Teknik özelliklere gelecek olursak yeni Insignia büyüyen ölçülerine rağmen 175 kilogram daha hafif olacak. Bu hafifleme yakıt tüketimine ve sürüşe olumlu yönde etki edecektir. Motor seçeneklerinde de yeni ünitelere yer vereceği söylenen Insignia’nın eski 1.4 litrelik turbo benzinli ünitesi yerini yeni 1.5 litrelik üniteye bırakacak. Diğer benzinli seçeneklerinde 2.0 litrelik, 247 Hp’lik motora sahip olacak Insignia 8 ileri otomatik şanzımanı standart olarak sunacak. Ayrıca yeni Insignia AWD sistemi ile birlikte “Torque Vectoring” özelliğini de standart olacak sunacak

Cenevre Otomobil Fuarında resmi olarak tanıtılması beklenen yeni Insignia standartlarını yukarı taşıyacakmış gibi duruyor.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Efsane olmuş eğer biraz da hafifletmeşlerse tadından yenmez.Ama artık kaliteli bir şanzıman şart.

  2. sport tourer kurşun gibi durmuyor mu ? çok ama çok güzel mükemmel olmuş fakat diğer haline pek ısınamadım bi gariplik var gibi.mesela buruna göre arkası çok yukarıda kalmış belki fotoğraflardandır bilmiyorum ?

  3. Standart 8 ileri otomatik, 4 çeker awd…
    Ee ne anladık, hani bunun 1.6 dizel manuel vitesli fakir edition’ı 🙂
    Bu haliyle fiyatlar astranomi biliminin sahasına girer.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu