Haberler

Megane RS kendine test arkadaşı buldu




İsveç’te kış testlerine devam eden Megane RS, Golf R ile birlikte bir benzin istasyonunda görüntülendi. Rakipleri Golf R, Focus RS, ve Civic Type R gibi diğer hot hatchleri geçerek yeniden zirveye oturmak isteyen Renault, Golf R’ı yakın markaja aldığına göre hedefe ulaşmak için elinden gelen her şeyi yapıyor gibi.

Megane GT body kiti altına gizlenen RS ortadan kesilmiş arka tamponu ile kendisini ele verirken yollara çıkacak model daha agresif bir görünüme, geniş çamurluklara ve dört tekerlekten dönüş sistemine sahip olacak.

Önceki jenerasyonda olduğu gibi 3 kapılı versiyonu maalesef bulunmayacak olan Megane RS sadece 5 kapılı olarak alınabilecek. Gücünü 300 HP’lik 2.0 litre turbo üniteden alacak olan RS, 6 ileri manuel ve opsiyonel çift kavramalı otomatik şanzıman ile alınabilecek.

Ayrıca Megane RS’in test sırasında dört çeker Golf R ile karşılaştırılması yeni modelde dört çeker sisteminin kullanılıp kullanılmayacağı sorusunu akıllara getirdi. Renault yaptığı farklı açıklamalar ile kafa karıştırarak her iki sistemin de masada olduğunu söylese de konu hakkında kesin bir karar verilmiş değil gibi duruyor. Şimdilik düşük bir ihtimal olsa da sadece önden çekiş ya da dört çeker sistemini kullanmak yerine opsiyonel bir dört çeker sistemini yeni Megane RS’te belki görebiliriz.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. keske golf yerıne type -r a kafa tutmaya calıssa. o zaman ortam daha guzel olur dıye dusunuyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu