Haberler

Üretilecek ilk yerli otomobil taksi olacak




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yerli otomobilin ilk aşamada ticari taksi olarak devreye gireceğini söyledi. Özlü şunları kaydetti: “Yerli otomobilde iki koldan çalışıyoruz. TÜBİTAK bünyesindeki çalışma sürüyor. İkinci bir çalışma bakanlık bünyesinde projenin iş modeliyle ilgili. Otomobil yapmak ticari ağırlıklı bir iş. Ticari anlamda bir otomobilin üretilip pazarlanmasına ve küresel başarı elde edilmesine yönelik iş modeli üzerinde çallıştık. Başbakanımıza arz ettik. Aracımız elektrikli bir araç olacak. Öncelikle şehiriçi taksiler için bir model geliştireceğiz. 2019’a yetiştirmeye çalışacağız. İlk aşama ticari taksi şeklinde düşünüyoruz. Otomobil sadece modelle olacak şey değil, farklı segmentlere hitap eden otomobiller olacak. Biz küresel bir başarı hedefliyoruz. Yüksek rakamlarda üretim miktarını yakalayabilirsek maliyetlerin düşeceği açık” dedi.

 

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Gece gündüz 2-3 şöför çalışan taksi elektrikli olacakmış, peki hangi aralıkta şarj olacakmış onu çok merak ettim.

  2. Elektrikli otunun menzili 2019 da 500km durakta, beklediği sürede şarj olur, zaten durakta 1 araç yok, sıra var. Hatta dma nin araçları var bile trafikte sadece pahalı olduğu için tutulmuyor.

  3. Elektrikli motor için çok erken bi hamle. Resmen kumar oynamak bu. Tamamen elektrikli bir motor üretmek zaten işin kolayına kaçmak gibi bir şey aynı zamanda. Ticari araçları hangi kafa ile elektrikli üretiyorsunuz merak ediyorum. İlk deneme, ilk araba üstelik koskoca otomotiv şirketlerinin bile çekindiği tek noktada. Elektrikli motor. Ölü doğdu. GG.

  4. Elektrikli motor üretimine ölü doğdu demek de müthiş bir ileri görüşlülükmüş gerçekten . Bu sektörün geleceği elektrikli araçlar artık. İnsanlar elektrikli araçların menzilini arttırmaya çalışırken biz elektrikli aracın gerekliliğini sorguluyoruz. Firmaların çekindiği falan da yok sadece işlerine gelmiyor , hazır tıkır tıkır giden bir düzen varken, para yağmur gibi akarken böyle bir akıma yatırım yapmak istemiyorlar . Ama sektöre yeni giren markalar sayesinde ( tesla gibi ) istemeye istemeye yönelmek zorunda kalıyorlar çünkü talep görüyor .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu