Michelin CrossClimate’larla İstanbul’dan Ankara’ya; Alpin5’lerle de Ankara’dan Erciyes’e gittik. İstanbul’da 10 dereceden başlayıp Erciyes’te -10 dereceye kadar inen yolculuğumuzda kuru zeminden yağmura, kardan buza kadar karşılaşılabilecek her koşulda iki lastiği de deneyimledik.
Macera dolu yolculuğumuz, sonunda sizlerle!
Utku, ellerine sağlık, uyguladığın filtre aynı hollywood filmleri gibi efect yapmış. Daha 6ncı dakikadayım, bunu söylemeden edemiycem. Helal olsun sana
Harika bir yol hikayesi, çok güzel viral olmuş.
Ama yakıt tüketimlerinide yazsaydınız güzel olurdu.
Crosclimate ile İstanbul’dan Ankara’ya Kaç Litre,
Alpine 5 ile Erciyese kaç litre tüketim ortalama yaktınız.
Video için teşekkürler, bilgilendirici ve sıkılmadan izlediğim bir video oldu. Yakıt tüketimi, yol gürültüsü, konforu, ab etiketi hakkında bilgi verip karlı zeminde daha cok video koyabilseydiniz daha iyi olabilirdi. Ayrica markadan markaya yaz-kis lastik ebadi ve basinci degisebilir bilginize(ör: bmw f30 320i yaz:2.7-2.9 bar kis:2.2-2.4 bar). Ama marka boyle bir sey belirtmedigi surece aynidir. Bu sene kış ayı için yakın bir abimden tek sezon kullanılmış 2014 42. Hafta üretim Michelin Alpin5(205/55 r16 91t) satın aldim ve son 1-2 aylık tecrübemi sizlere aktarmak istedim. Lastik basinclarimi lastik henuz 1 km yol yapmisken fabrikanin verdigi degerde ayarladim. Öncelikle son derece konforlu bir lastik, önceki run flatler den sonra araba resmen puf puf oldu. İkincisi hava eksi derecelere yaklastikca ıslak ve kuru tutuşu gercekten muazzam, insan hayret ediyor. Yol sesi cok az, resmen mest ediyor. Havalar biraz isindikca sapitiyor, ekstrem bu durum ama baska marka lastigim sapitmiyor. Gelelim karlı havadaki performansına, ne yazık ki beni hayal kırıklığına uğrattı. Ankara’daki en ufak karda evimin yokuşunu çıkamadim. Öncelikle traction ı kapatıp 1000-2000 devir arasında çıkmayi denedim nafile, daha sonra esp yi komple kapatıp yanlayarak çıkmayı denedim zar zor bir yere park ettim(aracım arkadan çekiş). Daha sonra merak edip evimizdeki farklı markada lastik takili olan diğer önden çekişli iki aracı aynı yokuşta sıfırdan kaldırmayı denedim ve sıfır patinaj ile araçlar rahatlıkla hareket etti. Acaba arkadan çekiş yüzünden mi böyle oldu diye düşünürken evvelsi gün arkadaşım ile yaptığim karşilastirma geldi aklima. Onun aracida benimki gibi arkadan cekis ve lastikleri baska marka ve 3 gun once almisti. Ayni yokusta defalarca sifirdan kalkis yarisi yapmamiza ragmen surekli fark yedim. Ne yazıkki bu olaylardan sonra Michelin’e karsi sogudum. Okudugunuz icin tesekkurler, farkli yorumlara her zaman acigim. AYRICA MARKALARA BURADAN DUYURUM lütfen kış lastigi reklamlarinizi degistirin. Reklamlara bakiyorsun, hep karli zeminde cekilmis. Ankara’da yilda anca 3-4 defa kar yagiyor. Onemli olan kuru-islak zeminde ne yaptigi. Reklamlari izleyen siradan vatandas kis lastiginin sadece karli zeminde ise yaradigini dusunuyor ve bu yuzden kis lastigi almiyor. Ne olcak karli havada araba kullanmam diyor. Oysaki videoda denildigi gibi 7 derecenin altinda her turlu kosulda kis lastigi sarttir. Eger satislarinizi arttirmak istiyorsaniz reklam stratejinizi degistirmeniz lazim.
Ayrıca yakit tuketimim kis sartlari ve lastik degisimi ile beraber ortalama 1-2 litre artti. Ekonomik bir lastik oldugunu soyleyemeyecegim.
arkadan İTİŞ ile önden çekiş arabayı aynı kefeye koymamak lazım 4 kış lastiği olan 520i ile gidemediğimiz yolu suzuki swift vari önden çekişli ufak bi araba gidebilmişti. Yani sizin yaşadığınız olay lastik ile ilgili benchmarkınız olmasın nitekim reklam konusunda da size pek çok konuda katılıyorum lakin reklamcı illaki bunu düşünmüştür orda karlı zeminli reklam yapmaları erişmek istedikleri kitlenin farklılığından kaynaklandığını düşünüyorum
kis lastikleri yeni iken ilk alindigi sezon iyi de bir sonraki kis nasil performans gosteriyor onu da gormek lazim.. bu konuda da bilgilendirebilen varsa cok sevinirim, yani gecen kis lastik almis birisi bu kis nasil performans aliyor.
Kış lastiklerini 2 hafta önce taktırdım bu sene ikinci senesi, aynı yumuşaklık ve tutunmayı hissediyorsun hemen. Kış lastiği normalden daha yumuşak olduğu için konforuda arttırıyor eksi olarak yakıt tüketimim 0,7 litre arttı.
Video çok güzel olmuş,teşekkürler.Bugün videoyu da izledikten sonra Alpin 5 almaya karar verdim.Pirelli sottozero lara göre baya tuzlu oldu yalnız lastik başına 100 120 lira civarı.Yabancı forumlarda ıslak fren mesafesi ve yol tutuşu baya iyi bulunmuş.Ben de bugün bi yaklaşık 100 km civarı kullandım.Arabanın fabrika çıkış yazlık primacy 3 lerine göre inanılmaz farketti.Yazlıklar en ufak bi ıslak zeminde dahi gaza dokunduğun an patiye kalıyordu.Alpin ler bu konuda baya iyi yokuşta ıslak zeminde neredeyse gazı kökleyince dahi patiye kalmıyor esp devreye girmiyor.Frenler de baya farketti.Lastik ıslak zeminde yol tutuş ve frenleme anlamında baya iyi.Yalnız henüz karlı zeminde test etme fırsatım olmadı.@özgür güneş in yorumunu da yeni farkettim.Umarım bu olay arkadan itiş araçlara mahsustur.Bu arada hazır michelin konusu açılmışken primacy 3 lerden uzak durmak lazım.Ben fabrika çıkış lastiği olduğu ve henüz 5 bin kilometre yaptığım için değiştiremiyorum.Ancak cidden skandal bi lastik her anlamda.Islak zeminde nice kabak 100 bin km yi devirmiş lastikten bile kötüdür o derece.Kuru da dahi vasat.Ve ucuz da değil!!
cross climate ile ilgili soru işaretlerimi maalsef gideremedi. karsız yolda yağmurda kullanıldı zaten. onda da yakıta olan etkisi vs.. detaylar verilmedi. alpin ile karda gezmenin bi espirisi yok petlas ve dengi lastiklerde bu kadarını gayet başarılı bi şekilde yapabiliyor. maksadına ulaşmamış bi video olmuş bence
And ve Sinan selamlar güzel bir yol hikayesi olmuş Alfa ile. Sinan montu çok beğendim markası nedir acaba 🙂
Arkadaslar forumda detayli yazi ve video koydum, oradan takip edebilirsiniz, karsilastirma yapmak icin baska lastik markasi takili arkadan cekis bir aracla kalkis videosu cektim