Haberler

MotoGP`nin Genç Şampiyonu Marc Marquez`in Karla İmtihanı




Deli çocuk Marquez !

Marc Marquez henüz 23 yaşında olmasına rağmen mükemmel bir kariyeri var. RedBull ve Marquez ilginç bir organizasyona imza attılar geçtiğimiz günlerde. Fakat izin verin bu sıradışı organizasyon öncesinde sizi 2 sene öncesine götüreyim .

Sene 2014

Şimdi sizi kısa bir zaman yolculuğuna çıkaracağım müsaadenizle.

Sene 2014 İtalya Milano Eicma motosiklet fuarı. Honda standında bir psikopat vardı. Görenleri şaşkına çeviren, Motogp severlerin dudağının uçukladığıracing makine sevenlerin ise aklının gittiği bir model beğeniye sunulmuştu.

İşte Bahsettiğim Honda RC213V

 

Gördüğünüz bu güzellik bir çoğumuzun heyecanla izlediği MotoGP yarışlarında Marc Marquez`in kullandığı motosiklet. Evet evet yanlış okumadınız bu o.

Honda Hayat Onda

Honda dağları deviren bir iş yaparak , bu psikopatı aramıza sürdü ama o sıralar henüz etiketi yoktu. Üzerinde MotoGP donanımlarının neredeyse hepsi kullanılmış , gaz kolu olan bir bombaydı adeta. İnsanlar bu motosikletten bahsederken önünü ilikliyor , saygı duruşunda durmaya hazır pozisyon alıyorlardı. Milyon dolarlar hatta milyar dolarlar harcanarak yıllarca süren ar-ge çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan bu motosiklete bizde sahip olabilirdik artık.

 

Nitekim bu müthiş olaylar sonucunda ortaya bir fiyat listesi çıktı. Tamamen MotoGP teknolojisi ile donanmış, bezenmiş bu güzelliğe 112.000 İngiliz Pound’u yani Türk Lirası ile yaklaşık 395.000 TL`cik vererek sahip olabiliyorsunuz.

Sene 12 Ocak 2017

MotoGP`nin genç şampiyonu Marc Marquez kendi motosikleti RC213V ile Alp`lere çıkmış efendim.  Şimdi gelin bir bakalım neler yapmış.

 

 

 

RedBull bütçesini ve gücünü bir araya getirdiğinde ortaya nasıl bir şey çıkar ? MotoGP şampiyonu Marc Marquez ve kayak pisti desek ?

Başlık aslında size her şeyi söylüyor. MotoGP`nin en yetenekli pilotlarından Marquez 260 hp gücündeki kendi motosikleti RC213V ile Dünya Kayak Kupası`nın arasına daldı. Marquez`in bu girişime hazırlanmasında Avusturya buz pateni efsanesi Franky Zorn büyük rol oynamış.

 

 

Lastiklerinde tam 483 adet çivi var ve bu kar ,  kış ,  kıyamette küçük bir tank gibi ilerliyor.

Marquez bu çılgın denemeden sonra “Motosikleti kontrol altında tutmak gerçekten çok zordu. Ancak gencim ve bazı çılgınlıkları denemek çok eğlenceli. Ben ve ekibim çok eğlendik biraz çalıştıktan sonra mümkün olan her şeyi görebiliyorduk.” demiş.

 

Bu iş görünüşe göre Marquez için pek kolay olmamış. Eğimlerde motosikletin hakimiyetini kaybediyor gibi olsa da çivili lastikler o kadar iyi tutuyor ki Marquez`in arada motosikleti tekere aldığını görebiliyoruz. Haylaz çocuk 🙂

Sadece lastiklerinde değil botunun tabanında da çiviler kullanılmış böylelikle botu kaymadan zeminde tutunabiliyor.

RedBull ve Marc Marquez iş birliği hiç şüphesiz etkileyici bir çalışma. Avusturya‘nın Kitzbühel Alpleri‘nde bir prototip yarış makinesi pilotu olan ilk pilot  Marquez değil ! (ancak MotoGP makinesinde bunu ilk gerçekleştiren kişi)

 

Geçtiğimiz sene Formula 1 sürücüsü ve aynı zamanda Redbull atleti olan Max Verstappen aracını buraya getirmişti.

 

Marc Marquez‘in motosiklet üzerindeki yeteneği muazzam. Üç premier sınıfı MotoGP klasmanlarında ki başarısını. Düz yolda mermi gibi patlatmalarını göz önüne alırsak, bu çılgınlığı pekte sürpriz değil. Kim bilir daha ne çılgınlıklarını göreceğiz …

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu