Haberler

Volkswagen Polo kamuflajsız yakalandı




Volkswagen’in B segmentindeki başarılı modeli Polo, yeni nesli ile otomobil tutkunlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Volkswagen Polo’nun arka tasarımı, yeni İbiza’ya oldukça benzeyecek!

6. nesli ile piyasaya sürülecek olan yeni Polo, fotoğraflardan da gördüğünüz gibi tasarımsal olarak ”büyük sayılabilecek” farklılıklara sahip!

Önden bakıldığında bu farkları görmemiz biraz zor. Çünkü yeni Polo, şu an satışta olan 5. nesil Polo ile hemen hemen aynı ön yüze sahip.

Ancak yandan ve arkadan bakıldığında işler değişiyor!

Gördüğünüz gibi eskisine göre daha oval bir yapıya kavuşan yeni Polo, büyüyen boyutları ile de farkını ortaya koyuyor.

Ne yazık ki bu tasarım kesinlikle özgün değil! Çünkü yeni Polo, kardeşi yeni İbiza’ya oldukça benziyor.

F20 kasa BMW 1 Serisi’ne de!

Büyüyen boyutlar yeni Polo’yu hafifletecek!

Kulağa oldukça garip gelen bu laf, şaşırtıcı bir şekilde gerçek.

5. nesli ile zaten hafif bir yapıya sahip olan Polo, 6. neslinde Volkswagen Grubu’nun yeni teknolojisini kullanacak.

Yeni Polo, kardeşi yeni İbiza’nın da üretileceği küçük MQB platformunda üretilecek.

Alman otomobil üreticisinin küçük otomobillerini üretmek için tasarladığı bu platform sayesinde yeni Polo, büyüyen boyutlarına rağmen selefinden daha hafif olacak!

Yeni Polo’nun motorları henüz belli değil!

Güncel model Polo’da, 14 farklı motor seçeneği sunuluyor. Ancak, yeni Polo’da 12 farklı motor seçeneği sunulacak.

Eskisi gibi 3 ve 4 silindirli dizel ve benzinli motorların görev yapacağı yeni Polo’da, hibrit motorun da seçenekler arasında olacağı iddia ediliyor.

Polo’nun ülkemizde çok sevilen performanslı modeli GTI hakkında ise bizim için hoş olmayan dedikodular var!

Söylenenlere göre yeni Polo GTI, 200 beygir civarında güç üretecek 2 litre hacminde bir motor ile satışa sunulacak.

Yeni Polo’nun, 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor.

 

 

 

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

32 Yorum

  1. Ön Golf arka yeni İbiza …

    Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  2. Aslında bizimde kolayimiz yok . Değişik bir tarz yapsalar diyoruz bume böyle araba mı olur sonrada hepsi birbirine benziyor .

    Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  3. Yeni ibiza'nın tasarımı yeni polo'ya göre çok daha güzel olmuş. Özellikle arka stoplardaki keskinlik, bagaj kapağının hafif çıkıntısı, daha eğimli inen arka cam, daha keskin küçük ve sportif görünen arka kelebek camı gibi detaylar ibiza'yı çok daha yakışıklı gösteriyor. Tabii polo'yu bir de tam haliyle görmek lazım.

  4. Yeni polo'nun böyle olmayacağını düşünüyorum ben ya, ne bileyim radikal bi değişim bekliyordum

  5. Fotoğrafı gördüğüm an BMW 1 serisi dedim. Arka kısım bildiğimiz 1 serisi. Önü Golf. İyice bire bir aynı yapmaya başladılar (Talisman-Megane vs.). Bir araç çizip segmentine göre boyutları büyültüp küçültüyorlar izlenimi veriyor. Tasarım dili demek aynı aracı yapıp tüm segmentlere aynı aracı koymak demek olmamalı.

    Nissan Pulsar-Kaşkay mesela:
    https://www.nissan-cdn.net/content/…urhd_PULHelios014.png.ximg.l_full_m.smart.png
    https://www.nissan-cdn.net/content/…rhd_QASHhelios008.png.ximg.l_full_m.smart.png
    Bu şekilde farklı yapabilirler, daha önceden yaptılar. 98 Polo-Golf-Passat'a bakın bir de günümüzdekilere bakın. Yada ne bileyim 98 Megane-Laguna ile günümüz Megane-Talisman farkına bakın.

  6. Madem MQB'de üretiyorsunuz altyapı falan tamamen değişiyor neden radikal bir tasarım değişikliği yapmıyorsunuz, yazıyı okuyana kadar resimlere bakıp "yine mi makyajlamışlar" dedim..

  7. Bir kaç habere baktım bu araba yeni polo olmadığını afrika,brezilya gibi ülkeler için yapıldığı söyleniyor.

  8. Yeni Polo buysa Volkswagen'in işi yaş. Rakipleri yenilenirken en azından makyajlanırken Volkswagen Polo'yu yenilemek için çok geç kaldı. Bu yeni Polo'nun güncel Polo'dan ufak tefek ayrıntıları dışında pek bir farkı yok. Yeni Polo bildiğim kadarıyla Haziran ayında tanıtılacak ve aynı ay içerisinde üretime girecek

  9. Yeni Polo'nun Golf'e benzeyecegi uzun zamandir yazilip ciziliyor niye bu kadar sasirdiniz ki 🙂
    Mqb platformla birlikte segmentin krali olur, Golf'e benzedigi icin eskisinden de fazla satar 😀

  10. bunu nereden buldunuz ve nasil haber yaptiniz bilmiyorum (kaynak belirtilmemis) ancak bu yeni polo degil. kasanin 6r kasasi oldugu cok acik, biraz makyaj var. belki giydirme yapilmis da olabilir ancak bu yeni kasa degil !! Bunu bilmeyerek veya tahmin edemeyerek boyle bir haber yapilmasi da ayrica komik olmus.

  11. polo herzaman satar çünkü bu haliyle b buçuk resmen. kesinlikle b ile c arası bir tokluğa ve rafineliğe sahip. sürüş esnasında yolda diğer bütün b segmentlerinden daha iyi süzülüyor. yolu daha rijit katediyor. kısaca bir polo ile clio aynı km yol yaparsanız yolculuk sonunda clio dan daha yorgun inersiniz. kafa daha çok şişmiş ve tireşimden vucut daha çok yorulmuş halde.

    heee poloyu sever miyim? kiralıksa evet, nakitse hayır sevmem. ama sezarın hakkı sezara. b, buçuktan c resmen

  12. B segmentinde lider. Ayrıca bu araç bmw 1 e benzemiyor bmw 1 mevcut kasa poloyu kendine uyarladı.

    1. Bunu asla kimse doğruda olsa kabul etmez kardeşim. Anti vw herkes. F20 ilk çıktığında güncel kasa poloyu mıh diye kopyalamıştı ark stoplara bakın zaten..

  13. Makyajlı ibiza daha şık ve modern bir tasarıma sahip. Bu kasanın şu anda piyasada olan kasadan hiçbir farkı yok. Bu dünyada VW tasarımcısı olmak vardı. Adamlar marka kimliği adı altında sürekli aynı şeyleri çizip duruyorlar (Arteon, Atlas) hariç

  14. Yazı için elinize sağlık. Sanırım haber yanlış. Maalesef bu polo çok iyi kamuflajlanmış bir polo. Arka farların çıkartma olduğunu farkedebilirsiniz. Hadi onu da göremedik, hiç bir marka tanıtmadığı arabayı öyle POLO TSI amblemleri ile dışarı bırakmaz.

  15. Bu aracın yeni Polo olduğuna inanmak güç. Volkswagen'den Polo konusunda bir revizyon bekliyorum. Güncel Polo 2009 yılında piyasaya çıktı 2014 yılında makyajlandı. Polo'nun aynı kasayla piyasaya çıkmayacağını tahmin ediyorum

  16. gtepro demiş ki:

    Bakın buraya yazıyorum. Yeni Polo bu şekilde olmayacak.Hepsini görüntüle…

    Elini görüyorum ve arttırıyorum 😀
    Bence tam da bu şekilde olacak 🙂

  17. VW kamuflaja gerek görmemiş olabilir; ' kimse bizden ekstrem bir değişiklik beklemiyor. zaten ben doğruyu buldum, değiştirmeme gerek yok' havasında , tabiri caiz ise Nasreddin hocanın saz çalma fıkrası gibi. 200.000 tl lik Tiguan ile 50.000 tl lik Polo da aynı orta konsol, aynı gösterge v.s. Türkiye satışları düşer mi? yoo adamlar yine çok satacaktır. (vergilendirme sistemimiz sağolsun.) ama Avrupa ve Amerika ve biraz da Asya'da satışlar etkilenebilir. İnsanlar biraz değişiklik bekliyor. hele ki rakipleri arge ye bir ton zaman ve para ayırırken, gerek tasarım, sürüş dinamikleri, yakıt tipleri v.s bir çok yeniliğe adım atarken, VW'nin yerinde sayması kendine kaybettirecektir.

  18. ister bu yeni polo olsun ister olmasın.tipi şekli golfun küçüğü olacak.başka bir şeye benzemiyecek emin olun.çuvallada para isteyecekler.

  19. Yine segmentte bir numara olacak. Teneke sahipleri neresine kusur bulsam diyecek.

  20. çok başarılı tasarım, iyi bir fiyatlamayla çok başarılı olacaktır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu