FeaturedHaberler

Porsche test sürecini eski videolarla gösteriyor




Porsche, yayınladığı son geri sayım videosunda Weissach’taki Porsche test merkezinde yapılan en zorlayıcı 5 testi derlemiş. Video, Alman üreticinin otomobillerinin ışıltılı showroom’lara varmadan önce ne tür işkencelerden geçtiklerini gözler önüne seriyor.

Porsche arşivinden nostaljik görüntüler

Porsche, otomobillerini 1966’dan beri Almanya, Weissach’da bulunan test merkezinde geliştiriyor. Weissach’daki tesisin hem modern hem nostaljik görüntülerini videoda bulmak mümkün: Önce skid pad’de yanlayan klasik 911 ve 959‘u görüyoruz, sonra video bizi rüzgar tünelinde test edilen klasik Porsche yarış otomobillerinin yanına götürüyor.

Klasik 911 rüzgar tünelinde

Test pistte devam ediyor

Weissach’daki Porsche test pisti, tesisin kalbi. Alman üretici bu pisti hem yol, hem de yarış otomobillerinin geliştirme sürecinde kullanıyor. Sokaktan motorsporlarına, böylesi geniş bir yelpazede ihtiyaçlar çok farklı; dolayısıyla bu parkurda çukurlardan tuzlu suya, hatta bir zıplama bölümüne kadar her çeşit engel düşünülmüş. Pistin ayrı bir kısmı da herhangi bir engel barındırmıyor; bu bölümde Porsche mühendisleri yüksek süratler için AR-GE yapıyorlar.

Cayenne off-road
Off-road parkurunda Cayenne

Başka bir test parkuru ise, markanın SUV’lerine ayrılmış. Porsche Cayenne sahipleri, SUV sahibi olmalarına rağmen araçlarıyla pek off-road yapmıyorlar. Fakat firma yine de modelin bu görevi de hakkıyla yerine getirebilmesi için elinden geleni bu bölümde yapıyor. Off-road parkurunda markanın crossover ve SUV’leri su birikintilerinden geçiyor, tepelere tırmanıyor.

Milyonluk klasikler parçalanıyor!

Videoda Porsche arşivlerinden çarpışma testi görüntüleri de var; hatta görüntülerde parçalanırken gördüğümüz otomobillerden bazıları bugün milyon dolar değerinde! Görüntülerde Cayenne’lerden 911‘lere, 924’lerden minik 914’e kadar birçok modelin çarpışma testlerini görmek mümkün.

Kaynak: motor1.com

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu