FeaturedHaberler

Renault Megane RS geliyor!




Renault Sport, markanın Facebook’ta 1 milyon beğeniye ulaşmasının üzerine yeni Renault Megane RS ’e ait bir video yayınladı. Merakla beklenen otomobilin çıkış tarihine yer vermeyen marka, videoda otomobilin 2017 yılında geleceğini belirtti.

Renault’nun yayınladığı videoyu izlemek için tıklayınız.

Renault Megane RS Frankfurt’u bekleyemeyebilir

Resmi bir açıklama olmamasına rağmen herkes, yeni Renault Megane RS’in Eylül ayında düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmasını bekliyordu. Ancak bu video ile birlikte emin olduğumuz tek bir şey varsa, bu da yeni Megane RS’in Eylül ayını beklemeyeceği.

2017 F1 Monaco Grand Prix’in tam programına bakıldığında, 26 Mayıs Cuma günü yerel saatle 12:50 – 13:20 arasında Renault Sport’a tanıtım için ayrılmış bir bölüm olduğu görülüyor. Bu da RS logosu bulunduran bir modelin tanıtılacağına işaret. Tabii ki kimse, bu modelin Megane RS haricinde bir model olacağını düşünmüyor.

Bir Megane RS’ten ne beklerseniz o

Renault’nun yeni geliştirdiği tasarım diliyle birlikte eleştiriyi de beğeniyi de bir arada alan otomobillerden olan Renault Megane IV’ün performanslı modeli olacak yeni Megane RS, alışıldığı gibi önden çekiş sistemine sahip olacak. Hem düz, hem de otomatik vites seçenekleriyle gelecek otomobilin motoru konusunda ise bazı söylentiler hala mevcut. Bir ihtimal, yeniden doğan Alpine efsanesinin A110 modelinde kullanılan 1.8 litrelik motorun kullanılması. Bir başka ihtimal ise yeni Megane RS’in tamamen yeni bir 2.0 litrelik motor ile tanıtılması. Motor hacmi farketmeksizin, yeni Megane RS’in 300 beygir civarında güç üreteceği kesin. Aynı zamanda, Renault’nun bazı modellerinde kullandığı ve arka tekerleklere de dönüş kabiliyeti sunan 4Control sisteminin Megane RS’te de opsiyon olarak satın alınabileceği bilgisi mevcut.

Monaco Gran Prix’de yapılması muhtemel bu tanıtımdan sonra ise, otomobilin satışa sunulmadan önce Frankfurt Otomobil Fuarı’nda da sergide olması bekleniyor. Geçen yılın Monaco Grand Prix’i öncesinde Renault’nun Clio RS 16 konsept otomobilini tanıtması ise, otomobilin tanıtımının Monaco Grand Prix’de yapılacağı konusundaki görüşleri kuvvetlendirir nitelikte.

Kaynak: motor1.com

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Megane Rs'de de mi hala 4control özelliğini opsiyon yapacaklar ? Hayır, bu donanımı otomobilde standart sunmaları için ne üretmeleri gerekiyor, Bugatti Veyron'a rakip falan mı çıkarmaları gerekiyor ? Hothatch yapıyorsan elindeki tüm kozları o araca standart paket olarak koyman gerekiyor. Rakipler, araçlarını gelişmiş teknolojili Awd sistemleriyle donatırken 4control'ü bile opsiyon yapıyorlar olacak iş değil.

  2. Güncel Alpine'de M5P kodlu motor kullanılıyor.Nissan ile ortak geliştirilmiş bir motor.Bence de bu motor kullanılacaktır.Çünkü elde böyle bir motor varken arge yapıp yeni bir motor geliştirmezler bildiğim kadarı ile kullanılabilecek Renault-Nissan grubunda 2.0 hacminde motor şuan yok en azından turbolu hazır güç verebilecek bir motor yok.Bu yüzden 1,8 hacmin deki motorun kullanılma ihtimali çok yüksek.Yol tutuş konusunda muhakkak iyi olucaktır.Ancak bir önce ki megane rs kadar mekanik hisler olacağını sanmıyorum.Umarım yanılırım…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu