Haberler

Citroen ‘in yeni SUV’u bomba gibi geliyor




Citroen C5 Aircross’un fotoğrafları internete sızdı.

Citroen ön gösterim videolarını yayınlaya dursun yeni C5 Aircross haşmetini göstermek için sabırsızlanıyor. İnternete sızan son fotoğraflarda kamuflajsız olarak üretim halini gördüğümüz C5 Aircross oldukça göz alıcı duruyor.

Olabildiğince konsepte sadık kalınmaya çalışılmış.

İlk bakışta da Aircross konseptinin karakteristik özelliklerini taşıdığını belirten C5 Aircross iç ve dış mekanın duruşu ile göz dolduruyor. PSA grubunun EMP 2 platformunu kullanan C5 Aircross altyapısını aynı zamanda yeni Peugeot 3008 ile paylaşıyor.

Altyapı haricinde motorlar da paylaşılacak.

Çin pazarında Peugeot 4008’e (Avrupa pazarında 3008) can veren 1.6 litre 167 hp ve 1.8 litre 204 hp’lik benzinli ünitelere C5 Aircross’ta da yer verilmesi beklenirken dizel bir motordan şimdilik haber yok. Fakat Avrupa pazarında mutlaka dizel bir motora yer verilecektir. Şanzıman konusunda da detaylı bir bilgi bulunmamak ile birlikte Çin pazarındaki 6 ileri otomatik şanzımanın yada daha iyi bir versiyonun görev alması söz konusu.

Farklı gövde tipleri ile gelebilir.

Uzun şasi opsiyonu ile ilerleyen dönemde satışa sunulabileceği konuşulan C5 Aircross bu opsiyon ile birlikte 7 koltuk seçeneği de sunabilir. Fakat konu hakkında kesin hiçbir bilgi Citroen tarafından verilmedi.
Sonbaharda Şangay Otomobil Fuarında tanıtılacak olan C5 Aircross Fransa’daki Rennes fabrikasında üretilecek.

Fransız marka hakkında daha fazla haber için tıklayınız.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. Citroen nin bir çok modelinde vites direksiyonda oluyor bence bunu korumalılar iç mekanda biraz daha orijinallik katar onun dışında baya güzel gözüküyor acaba arka süspansiyonlar hala torsiyon mu?

  2. Citroen’in tasarımları hep sıradışı ve farklı. Ama kalite konusunda marka olarak sıkıntı var. Belki ülkemizde pek tutulmayacak ama ben hem iç hem de dış tasarımını çok sevdim

  3. Citroen’in yeni nesil tasarım anlayışını hiç beğenmiyorum DS serisini ayrı tutarak söylüyorum. Bkz: Yeni C3, C4 Cactus gibi. C5 Aircross genel olarak hatlarıyla kardeşi Cactus’e çok benziyor. Bu konuda Citroen’in tasarımları da iyice birbirine benzemeye başladı

  4. Arabanın iç ve dış tasarımı farklı kişilerin elinden çıkmış sanki. Bir uyumsuzluk var gibi duruyor. Ama içi kaliteli duruyor.

    Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  5. Her şey iyi hoş da bu insanlar ne zaman bırakacak şu SUV sevdasını çoğu geleneksel sedan hatcback ve özellikle coupe arabayı kaybettik ne zaman doyacaklar şu oyuncaklara?Herkes SUV'cu düşündüğü için bunlar çıkıyor herkes petrolhead'ce düşünse ne güzellikler çıkar kim bilir?Bilmiyorum ama bu benim ütopyam, şu an ki yaşanan da koca metal yığın distopyasından başka bir şey değil.Arabayı suçlamıyorum kesinlikle sadece üretilen SUV kafası beni çıldırtıyor artık…

  6. Bence gayet hoş bir sınıf kullanışlı.Altları nispeten yüksek ve testlerden duyulduğu kadar sürüş zevkleri de iyi otomobiller.Bence Citroen yerine DS ile ortaya bir şeyler koysalardı çok daha iyi olurdu.

  7. İçi güzel ama affedersiniz önü bir halta benzemiyor. Üst üste koyulmuş karışık çizgiler, arabanın bir kimliği yok sanki. Peugeot çok güzel bir tasarım oturttu, citroen de tasarımını mahvetti.

  8. CenkGs demiş ki:

    İçi güzel ama affedersiniz önü bir halta benzemiyor. Üst üste koyulmuş karışık çizgiler, arabanın bir kimliği yok sanki. Peugeot çok güzel bir tasarım oturttu, citroen de tasarımını mahvetti.Hepsini görüntüle…

    Burnunu arı sokmuş gibi bi şişman olmuş.Dediğin gibi abi tasarım dilleri hiç iyiye gitmiyor..

  9. DouglasAdams demiş ki:

    Burnunu arı sokmuş gibi bi şişman olmuş.Dediğin gibi abi tasarım dilleri hiç iyiye gitmiyor..Hepsini görüntüle…

    anl_akl demiş ki:

    Artık logolarıda biçimsiz olmuş eksiden ne güzel düz hatlara sahipti.Hepsini görüntüle…

    Kavgaya girip ağzını burnunu dağıtmışlar gibi her yer her yerde. Hele altlı üstlü aydınlatma yok mu.. Her gördüğümde yaklaşık 1 sn ' acaba üstteki mi far altta ki mi far ' ikilemine düşmeden yapamıyorum.
    Aynen öyle logosu da bir cins hale gelmiş. Arka kısım ne kadar sade ve derli toplu görünüyorsa, ön kısım da bir o kadar karmaşık ve göz yorucu. Tabii bundan logo da nasibini almış.

  10. PEUGEOT 3008 fiyatı 120 seviyesinde olsa alt takım elektronik aksam falan sağlamsa kadjar qashqaı c5crossover falan yalan adamlar 10 numara yaptı yakıt olsun tasarım hacim olsun 10 numara. Şu an 3008 için merakım sağlamlığı sağlamsa diğerleri teferruat hakkını vermek lazım. Cıtroen de geriye gitmeye devam etsin

  11. Volkwagen’dan bile tipsiz araba tasarlamaya başarabilen yegane marka tebrik etmek lazım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu