Dikkat ÇekenlerFeaturedGalerilerHaberler

Yeni BMW X7 iPerformance konsepti ve tüm detaylar




Birkaç gün önce yayılmaya başlayan X7 hakkındaki bilgiler ve görsellerin üzerine BMW, X7 iPerformance konseptinin tüm detaylarını açıkladı. Modelin 2018 yılında satışa sunulması bekleniyor.

Boyutu Cadillac Escalade’i aratmıyor

Wheelsage tarafından paylaşılan görsellere baktığımızda X7’nin devasa bir SUV olmadığını söylemek için keçileri kaçırmış olmamız gerekiyor. Kocaman ön ızgarası Amerikan SUV’larını aratmayacak büyüklükte. Dikey konumlandırılmış tasarım elementleri ve bolca yer verilmiş olan metalik dokunuşlar otomobilin bu cesur tasarımını daha da cesur kılıyor.

 

BMW X7 5020mm uzunluğunda, 2020mm genişliğinde ve 1800mm uzunlukta. Bu verilere bakacak olursak otomobil güncel X5’ten 113mm daha uzun, 82mm daha geniş ve 37mm daha yüksek.

Yan tarafa geçtiğimizde içe gömülü kapı kolları ve ön çamurlukta bulunan şarj portu göze çarpıyor. Otomobile aynı zamanda devasa alaşım jantlar ve panoramik cam tavan eklenmiş. Arka kısma baktığımızda da hava tünellerinin bulunduğu bir arka tampon ve ince hatlı farlar bulunuyor.

 

İç mekan ise 7 serisini aratmıyor

İç mekan dışa kıyasla çok daha lüks ve zarif görünen farklı bir tasarıma sahip. Altı yolcu için oturma imkanı sunan yeni X7 iPerformance konsepti, yüksek kalitedeki malzemelerle sade çizgileri ve mevcut en yeni teknik özellikleri harmanlayarak markanın lüks tasarım dilini gözler önüne sunuyor. Yedi kişilik versiyonun da üretim aşamasından itibaren sunulması bekleniyor.

Elektrikli menzili uzun olacak

X7, gücünü plug-in hibrit üniteden alıyor. BMW yaptığı açıklamada kaputun altında TwinPower motorunun olacağını ve bataryaların tam-elektrikli modda uzun bir menzil sunacağını açıkladı. Raporlar söz konusu motorun 740e xDrive iPerformance modelinden de tanıdığımız dört silindirli 2 litrelik turbo olduğunu öne sürüyor.

X7’de ayrıca daha farklı motorlar da görmemiz mümkün. 335 HP güç üreten 3 litrelik TwinPower Turbo motoru veya 445 HP gücündeki 4.4 TwinTurbo V8‘i görebiliriz. Aynı zamanda dizel cephesine baktığımızda X7 xDrive 40d de görmemiz muhtemel ancak bu üniteler adına henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

https://youtu.be/qStR-fUevXA

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Bununla beraber yine detaylari paylaşılan oldukça güzel olMuş X7 nin çirkin olduğunu gösteren Lincoln haberide girilebilir. GLS X7 escalade Navigator kıyaslamasi fiyat fotoğraf motor vs yapılabilir bizde bol bol yorum yaparız

  2. Cadillac Escalade, Lincoln Navigator, GMC Yukon, Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol karşısında şansı yok. Konsept muazzam görünüyor bakalım konseptteki tasarım ve kaliteyi seri üretime ne kadar geçirebilecekler bekleyip göreceğiz. Bu tür SUVlar varken BMW ve Mercedes’in yüzüne bile bakmam

    1. Land Cruiser ve Nissan patrol’un da Escalade ve Navigator karşısında alınabilir bir tarafı yok aslında bir tık daha kalitesiz kalıyorlar belki Lexus LX sayilabilirdi özellikle yeni Navigator Cadillac ve GMC tarafını da makyaj çağırdı. Amerikanlar şu SUV pazarında en premium SUV üreticisi diğerleri hep bir tık altında.

  3. Bu sınıfta bir araç olacaksam olsam kesinlikle Land Rover Range Rover’ın alırım üstüne araç tanımam. Ne BMW’si ne Mercedes’i. Land Rover’ın bu segmentte eline su dökebilecek bir tane araç yok

  4. Land Rover’dan çok daha lüks markalar var fiyat ve performans kıyaslaması yapılınca çok da mantıklı olmuyor land Rover tabi ingiliz markalarını seviyorum orası ayrı da tek demek haksızlık olur. Türkiyede 2lt motor sunması Velar sattırır yollarda görürüz inşallah

    1. and Rover’ı çok severim saygı duyarım. Bu sınfta Land Rover’a rakip olabilecek hatta rakip olabilecek bir tane marka yok BMW ve Mercedeste buna dahil. Land Rover asaleti, duruşu, klası, işçiliği hiçbir arabada yok

  5. “Sezarın hakkı sezara” konsept çok şık fakat bunu seri üretime taşımak mesela. Ferrari ve Lamborghini konseptleri seri üretime taşıyabildiği için zaten Ferrari ve Lambo. Umarım seri üretimde bu konsepte yakın olur. Land Rover’ı çok severim saygı duyarım. Bu sınfta Land Rover’a rakip olabilecek hatta rakip olabilecek bir tane marka yok BMW ve Mercedeste buna dahil. Land Rover asaleti, duruşu, klası hiçbir arabada yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu