FeaturedHaberler

Yağız Avcı, Avrupa Ralli Kupası’nda birinci oldu!




Beş kez Türkiye şampiyonu, bir kez de Doğu Avrupa Ralli şampiyonu olan Yağız Avcı, FIA Avrupa Ralli Kupası’nı kazandı!

Yağız Avcı, babasından 20 yıl sonra Avrupa’da şampiyon!

Avrupa’nın farklı ülkelerinden 40 ekibin katıldığı FIA Avrupa Ralli Kupası’nın finali, bu sene Portekiz’de yapıldı. Toplam uzunluğu 155.77 km olan 13 özel etapta koşulan final yarışının kazananı Yağız Avcı – Bahadır Gücenmez ikilisi oldu. Dokuzuncu etaba kadar Portekizli Pedro Meireles’i takip eden Avcı, onuncu etapta Meireles’in yaptığı hata sonucu liderliği ele geçirdi. En yakın rakibine 33.60 saniye fark atarak önemli isimleri geride bırakan Avcı – Gücenmez ikilisi 1:39:43.70’lik derece ile FIA Avrupa Ralli Kupası’na uzandı. İkinci sırada ise Çek pilot Ondrej Bisaha yer alırken, bir başka Çek isim Vojtech Staif podyumun son sırasını kaptı.

Yağız Avcı, babası Nejat Avcı tarafından 1997 senesinde kazanılan bu kupayı bir kez daha Türkiye’ye getirerek aile geleneğini sürdürdü.

Ülkemizden bu zorlu yarışa katılan Toksport WRT adına Skoda Fabia R5 ile yarışan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi talihsiz bir şekilde yarış dışı kalırken, Neo Motorspor adına Mit-subishi Lancer EVOIX ile ERT2 kategorisinde yarışan Adil Küçüksarı-Kerim Tar da yarış boyunca sergiledikleri iyi performansla ikinci olmayı başardılar.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu