FeaturedHaberler

SUV Rolls Royce’un ismi Cullinan olarak belirlendi




Rolls Royce Cullinan artık söylenti olmaktan çıktı. Marka geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada markanın ilk SUV’u olacak olan Cullinan modelini onayladı.

Adını elmastan alıyor

Modelin adı şimdiye kadar bulunan en büyük kusursuz elmas olan Cullinan elmasından geliyor. 1905 yılında Güney Afrika’da çıkarılan 3,106 karatlık kaya sonrasında dokuz ayrı parçaya bölünmüş. İçlerinden en büyük ikisi İngiliz Kraliyet tacında bulunuyor.

Rolls Royce, elmasın güzelliğini ve mutlak sağlamlığını kendi SUV’leriyle özdeşleştiriyor. Yeni SUV geçen sene 8. nesil Phantom‘da tanıtılan Rolls-Royce’a özgü alüminyum uzay şasisi üzerine inşa edilen ikinci model olacak. Model aynı zamanda Phantom’dan 6.75 litrelik çift turbolu V12 motoru da ödünç alacak. Bu motor 563 beygir güç ve 900 Nm tork üretiyor. Cullinan’a özgü olarak ise dört tekerlekten çekiş sistemi bulunacak.

Rolls-Royce CEO’su Torsten Müller-Ötvös, yaptığı açıklamada “Cullinan elmasının keşfine giden binlerce yıllık epik süreçlerden esinlendik.” dedi. “Bu isim yeni otomobilimizin sunduğu vaatlere işaret ediyor.”

Anlam yüklü bir SUV

Çeşitli markaların SUV’lara doğru yönelmesinin ve artan talebin yanı sıra Rolls Royce, bu hareketlenmeye farklı anlamlar da yüklemiş. Örneğin artık Rolls Royce zemin farkı olmaksızın her yerde performansını sergileyebilecek. Rolls Royce’un tabiriyle: “Rahatça, her yerde.”.

İngiliz marka aynı zamanda markanın kurucuları Charles Rolls ve Sir Henry Royce‘un maceracı ruhlarına da işaret ediyor. Bu ikili geçtiğimiz yüzyılda İskoçya, İngiltere ve İsviçre Alpleri’nde zorlu karayolu maceralarına imza atarak markanın saygınlığını arttırmada önemli bir rol oynamışlardı.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Rolls-Royce ve Bentley bambaşka bir dünyadır dünyanın en iyi otomobillerini üreten yıllardır kalite ve prestijin sembolü markalardır. SUV pazarı dünyada büyüyen bir pazar birçok ultra ve süperspor otomobil üreticisi bu pazara yönlendiren bir pazardır. Porsche ilk atılımı attı devamını Maserati Levante, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus’la pazarın ürün gamını yükseltti Rolls-Royce’un bu pazara yönelmesi gayet doğaldır. Yine alışık olduğumuz klasik Rolls kalitesini göreceğimiz bir SUV olacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu