Haberler

Otonom Uber aracı ölümlü kazaya karıştı!




Ülkemizde mobil yolculuk uygulamaları ile taksiler arasındaki gerilim devam ederken, Amerika’dan üzücü bir haber geldi. Sürücüsüz testlerine devam eden Uber, ölümlü bir trafik kazasına karıştı!

Uber aracı otonom sürüş testlerinde yayaya çarptı!

Arizona eyaletinde gerçekleşen kazada sürücüsüz kullanım testinde olan bir Uber aracı, bisikletli bir yayaya çarptı. Gece saatlerinde yaya geçidi dışında karşıdan karşıya geçen yaya, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bu olay otonom araçların yaya ölümlü ilk kazası olarak otomotiv tarihine geçti.

Şirket tarafından gelen açıklama kazayı doğrularken, araçta acil müdahale gerektiren durumlar için bir sürücü bulundurulduğu belirtildi. Ayrıca kazanın derinlemesine araştırılması adına trafiğe açık alanlardaki otonom sürüş testlerinin geçici olarak durdurulduğu duyuruldu. Özellikle bu kazanın ardından Amerika’da otonom araçlar ile ilgili ciddi bir tartışmanın başladığını da belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. Youtube videolarına bakarsanız, amerikan halkı otonom araçlara saldırıyor, önüne çıkıyor, sürücülerse otonom araçları sıkıştırmaya çalışıyor, önüne kırıyor filan.

    Türkiyede yapılsa bu testler durum nasıl olur orası da ayrı bir merak konusu.

  2. Bu haberi derinlemesine okuyup, otonomun ne olduğunu bilmeden çığıracak taksiciler olacak şimdi. Bakın überciler adam öldürüyor diye 🙂
    otonom araçların denemelerinde böyle durumları pek yadırgamıyorum. Olması muhtemel şeyler. Über değil diğer markalarda da benzer şeyler yaşanıyor. Hatta volvo'da aktif fren testi sırasında kendi adamlarını ezdiler,koltukta sürücü olmasına rağmen. Bu testlerde sürücünün acil durumlar için müdahale etmeye daha yakın sürücü olması gerekiyor eğer trafikte test ediliyorsa.

  3. Videoyu izledimde sürücünün de yapabileceği bir şey olduğunu zannetmiyorum. Zaten son ana kadar gözükmüyor. Otonom dediğimiz araçların asıl engellemesi gereken kaza türlerinin bunlar olması gerektiğini düşünenlerdenim. Gündüz olsa veya gözükse sürücü zaten fren veya kaçış manevrası yaparak olayı kurtarabilir. Aracın üstündeki sistemlerin bunu fark edememesi en büyük hata. İnsanların yaptığı hataları yapmaya devam ederse kullanılmalarının hiçbir anlamı kalmaz. Gerçi her teknolojik cihazın gitgide gelişmesiyle bunlarında gelişecektir. Her ne kadar istemesemde 10 yıl sonra kontrolün tamamen makinelere geçeceğini söylemek yanlış olmaz bu hızda ilerlerse.

  4. Şoför de olsa sonuç degismezdi muhtemelen ayrıca yaya da suçlu, zifiri karanlık, yay geçidi yok ve trafiğin sağdan geldiği yerden sola bakarak yavaşça yürüyerek geciyor

  5. w221 S serisinde gece görüşü ve bu tarz durumlar için uyarı sistemi vardı. w222'de daha da geliştirdiler

  6. Videoyu görmediğim için kaza ile ilgili birşey yazamıyorum ama bizim taksiciler bu aracı görse iki taksi ile önünü keser sonra da sürücü aracı bırakıp kaçmış diye sokak sokak şoför ararlar.

  7. Otonom sürüş emin olun anca biz torunlarımızı kucağınıza aldıktan sonra gelecektir… C2X için belli bir standardizasyon yok herşeyden önce arabalar ışıkları nasıl algılayacak hepsinin boyutu aydınlatması vs farklı… Bunu sadece bir ülkede bile standart hale getirmek yıllar sürer… En iyisi ben otonom sürüşün geleceği hakkında detaylı bir yazı hazırlayayım.

  8. Kaza yapan araç XC60 sanırım. Volvo' nun otonomu çalışmamış Uber' in konuyla alakası ne diyordum tam sonrasında bir Mondeo' yu da gösterdiler videoda. Sistemin geliştiricisi Ubermiş aslında.

    Bizim sarı kekolar buradan ekmek yemeye çalışmaz umarım, konunun bizim buradaki çekişmelerle bir alakası yok. Adamların haber başlığı otonom uber aracı kazası; bizimki taksiciler on kişi uber şoförünü dövdü. Hakikaten geri kalmışız.

  9. Porsche demiş ki:

    Otonom sürüş emin olun anca biz torunlarımızı kucağınıza aldıktan sonra gelecektir… C2X için belli bir standardizasyon yok herşeyden önce arabalar ışıkları nasıl algılayacak hepsinin boyutu aydınlatması vs farklı… Bunu sadece bir ülkede bile standart hale getirmek yıllar sürer… En iyisi ben otonom sürüşün geleceği hakkında detaylı bir yazı hazırlayayım.Hepsini görüntüle…

    O kadar sürmez bence. Tamamen otonom sürüş için haklı olabilirsin fakat, belirli otobanlarda full otonom sürüşler gelecek yakında avrupaya. Işıklar vs. için de AUDI'nin süper bir sistemi var. TLIS adlı, incelemişsindir belki fakat yine de hatırlatayım dedim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu