FeaturedHaberler

Aston Martin Cygnet’i bir de V8 motor ile görün!




Aston Martin’in emisyon değerlerini tutturabilmesi için 2011 yılında kullanıcılarına sunduğu Cygnet, kompakt yapısıyla dikkat çekiyordu. İki yıllık üretim sürecinin ardından rafa kaldırılan Aston Martin Cygnet, V8 motor takviyesi ile yeniden canlandırıldı!

Aston Martin Cygnet, V8 motor ile hala atom karınca mı?

Toyota iQ modelinden devşirme olan Cygnet, yalnızca Aston Martin sahibi sürücülere “ikinci araç” olarak satılıyordu. Bu yönden farklı bir anlama sahip olan otomobilden yalnızca 500 adet bulunuyor. Normal sürümünde 97 beygir güç üreten 1.33 litrelik motora sahip olan Aston Martin Cygnet, V8 versiyonu ile oldukça güçlendirilmiş.

Abisi Aston Martin Vantage V8’in motorunu kullanan Cygnet V8, 4.7 litrelik motordan 430 beygir güç çıkarmayı başarmış. Şişkin çamurlukları ve 19 inç lastikleri ile dikkat çeken araç, 0’dan 100 kilometre hıza yalnızca 4.2 saniyede çıkıyor. Ayrıca 274 kilometrelik maksimum hızlanma değeri de oldukça dikkat çekici görünüyor.

Aston Martin, tüm bu başarılı verilere karşın Cygnet modelini yeniden üretmeyecek. Dolayısıyla tek Cygnet V8 modeli de sergilendiği Goodwood hız festivalinin ardından markanın İngiltere’deki müzesine kaldırılacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu