FeaturedHaberler

BMW 2 Serisi Gran Coupe, ön gösterimiyle karşımızda!




BMW 2 Serisi Gran Coupe, geliştirilme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Sınıfının yeni yıldızlarından biri olacak modelin kamuflajlı görüntüleri bizzat BMW tarafından basına dağıtıldı.

Yüzünü biraz gösterdi: İşte BMW 2 Serisi Gran Coupe!

Münih’te görüntülenen 2 Serisi Gran Coupe, detay gösterme konusunda biraz cimri kalıyor. Bunun sebebi ise Bavyeralı otomotiv devinin prototipi yoğun kamuflaj ile gizlemesi. Durum böyle olunca da tasarım ile ilgili görüş belirtmemiz bir hayli zorlaşıyor. Ancak yeni 2 Serisi’nin 1 Serisi ile pek çok ortak noktası olacağından ötürü genel tasarım çizgilerinde kardeşinden kopya çekeceğini söyleyebiliriz.

BMW 2 Serisi Gran Coupe’nin kardeşi ile olan benzerliği yalnızca tasarım tarafında olmayacak. 1 Serisi ile aynı platformu kullanacak olan model, böylece önden çekişli hale gelecek. Bunu istemeyen kullanıcılar ise xDrive sistemine sahip olan M paketi tercih etmek zorunda kalabilir.

Hormonlu sedanın sürüş dinamikleri tarafındaki bilgiler ise heyecanlandırıyor. 2 Serisi Gran Coupe’de Torsen üretimi yeni mekanik kilitli diferansiyelin kullanılacağı belirtiliyor. Ayrıca ilk olarak i3s modelinde gördüğümüz çekiş kontrol sistemi (ARB), 1 Serisi’nin ardından bu otomobilde de yerini alacak. Çekiş kontrol ünitesini ECU’ya alan ARB, böylece güç iletimini klasik düzene göre 3 kata kadar daha hızlı gerçekleştiriyor.

Sedan pazarındaki elini kuvvetlendirmek isteyen BMW, bu yüzden 2 Serisi Gran Coupe’yi küresel pazarda satışa sunacak. Ayrıca modelin iki kapılı ve üstü açılan versiyonlarının da üretilmesi planlanıyor. Son olarak iddialı otomobilin yüzünü Kasım ayının sonunda düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda göstereceğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu