FeaturedHaberler

Çekya Başbakanı: Volkswagen yatırım için Türkiye’yi seçti!




Volkswagen’in Türkiye’ye yapması beklenen olası fabrika yatırımı otomotiv gündemini meşgul ederken, uluslararası düzeyde somut bir açıklama geldi. Çekya Başbakanı Andrej Babis, Volkswagen markasının yatırım için Türkiye’yi seçtiğini açıkladı!

Babis: Volkswagen Türkiye’ye büyük bir yatırım yapacak!

İki gündür Ankara’da temaslarda bulunan Andrej Babis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlenen basın toplantısına katıldı. Volkswagen’in Türkiye yatırımı konusuna da değinen Babis, gazetecilere net bir bilgi verdi. “Volkswagen’in Türkiye’ye büyük bir yatırım yapıyor olduğunu duyduk.” diyen Çek Başbakanı, son dönemde yükselen iddiaları bir anlamda doğrulamış oldu. Gelen bilgilere göre vergilendirme konusundaki ufak pürüzler giderildikten sonra resmi açıklama yapılacak.

Uzun süredir hükümet yetkilileriyle görüşmeler yapan Alman marka, Bulgaristan ve Türkiye arasında kararsız kalmıştı. Reuters’a dayandırılan bilgiye göre, Volkswagen’in Türkiye yatırımının toplam değeri 1.3 milyar Euro’yu geçecek. Devletin verdiği arsa teşviği ile Manisa OSB’de kurulacağı belirtilen fabrikada Skoda ve Seat markalarının Avrupa üretimi planlanıyor. 4 bin kişinin istihdam edileceği tesisin üretim hacminin yıllık 400 bin araç olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Andrej Babis’in yaptığı açıklama, bir anlamda Volkswagen’in yatırım kararının kesinleştiği anlamına geliyor. Zira Çekya, Skoda’nın ana vatanı olmasının yanı sıra önemli bir yedek parça ihracatçısı konumunda bulunuyor. 2022’de hizmete girmesi planlanan tesisin ardından grubun diğer fabrikalarında I.D. serisi başta olmak üzere elektrikli otomobil üretimine ağırlık verilmesi bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. I just came here to read comments.


    images
  2. Vag alınmaz dieselgate, dsg saatli bomba, benzinliler yağ yakıyor, esp tabanlı keyif vermez… aa bi dk yanlış yer hatatat
  3. Başkanım ben de sizdenim başkanım skoda kalp başkanım ama sürekli adınız değişiyo kafası karışıyo insanın
  4. Ülkeye tek çivi çakmamış elin almanın arabasını alıyorsunuz diyen antivagcıların sonraki muhtemel söylemleri: vw işçilere az maaş veriyor, vw fabrikası çevreye nox salıyor…
  5. vatana, millete hayırlı olsun. Honda’nın çekilmesine oldukça üzülmüştüm, böyle büyük fabrikalar, ürettiği ne olursa olsun, uluslararası güçler, binlerce insan istihdam ediyor, mühendisinden tutun, temizlik görevlisine kadar, mavi yakadan tutun, lojistik şirketlerine kadar. çünkü bu tarz üretim yerleri belki yüzlerce alt tedarikçi ve taşeron firma ile iş birliği ile iş yapıyor. gerek kendi çatısı altında gerek ise bu iş ortakları ile binlerce insan ekmek yiyor, bir çok firmaya iş fırsatı da doğuruyor. ayrıca iki kıta arasında köprü olan, denizleri çok, limanları büyük, karayolu, havayolu geçiş noktaları olmasından dolayı da doğru bir yatırım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu