Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

ABD’in çok satan pick-up’ı Yeni Ford F-150 karşımızda




Ford, yeni nesil F-150 modelini tanıttı. Amerika’da en çok satana pick-up olan F-150 yenilenen tasarımı, hibrit motor seçeneği ve yeni teknolojileri ile karşımızda.

Yeni Ford F-150, hibrit motor seçeneği ile karşımıza çıktı. Hibrit bir güç aktarma organı bulunan modelin yeniden tasarlanmış bilgi-eğlence ekranı, gelişmiş sürüş yardımı, uyku koltuğu, masa, bagaj kapağına gizlenmiş soketler, modern iç aydınlatması, yenilenmiş bir iç tasarım ve daha akıllı çekiş sistemleri gibi bir çok özelliği bulunuyor.

Ford F-150

Yeni Ford F-150’de ilk defa bir hibrit motor seçeneği ile geldi. Bu kombinasyon PowerBoost olarak adlandırılıyor ve 3.5 litrelik çift turbolu bir EcoBoost V6 benzinli motor ile 35 kW’lık bir elektrik motoru ve 1.5 kWh’lık bataryası ile beraber geliyor. Batarya kapasitesinin küçük olması sonucunda aracın elektrikli menzilin sınırlandırıldığını söylemek mümkün.

Yeni Ford F-150’de hibrit motor seçeneğinin yanı sıra 2.7 ve 3.5 litrelik EcoBoost V6 motorlar bulunuyor. 5.0 litre V8, 3.0 litre turbo dizel V6 ve 3,3 litre V6 motor seçenekleri de Ford F-150’de bulunuyor. Motorların güç ve tork değerleri henüz açıklanmamışken tüm motor seçenekleri 10 ileri otomatik şanzıman ile standart olarak arkadan itişli olarak geliyor istenirse dört tekerden çekiş sistemi ile tüm modeller satın alınabiliyor.

Ford F-150

Yeni Ford F-150’nin kasasındaki Pro Power olarak adlandırılan soketler, elektrikli cihazlar için güç sağlayabiliyor. Dizel modellerde bu soketin kapasitesinin 2.0 kW iken hibrit modelde 2.4 kW olarak açıklanmış durumda. Ayrıca F-150 hibrit modelinde 7.2 kW’lık bir seçenek de bulunuyor. 2.0 ve 2.4 kW’lık soketlerde 2 adet 120 Volt’luk giriş, 7.2 kW’lık soketlerde ise 4 adet 120 V ve bir adet 240 V giriş bulunuyor. Kısacası Yeni Ford F-150’de elektrikli ısıtıcı, TV, mini buzdolabı ve birçok elektronik cihazı çalıştırmak mümkün.

Yeni nesil Ford F-150 artık tıpkı Tesla’nın araçlarında olduğu gibi yazılım güncellemelerini OTA aracılığıyla alabilecekler. Artık yeni nesil Ford F-150 modelleri güncelleme için servise gitmesi gerekmeyecek araç internette bağlanarak gelen güncellemeleri otomatik olarak yükleyip kendini güncelleyebilecek.

Ford’un mevcut olan F Serisi tasarımını genel olarak yeni nesil Ford F-150’nin koruduğunu söylemek mümkün. Ayrıca gövde panellerinin çoğunu yenileyen Ford daha kesin kenarlar ile araca daha agresif bir görünüm katmış durumda. Ön farlar ve arka stop lambaları ise değişim mevcut fakat bu değişim genel olarak F Serinini tasarım dilini koruyor. Yeni nesil Ford F-150 modelleri altı farklı donanım seçeneği, 11 farklı ızgara, çok sayıda tekerlek seçeneği ve kapılarda iki tonlu boya seçeneği bulunuyor.

 

Ford Ranger RAPTOR Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu