Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Maserati Quattroporte ve Ghibli Trofeo, 590 HP V8 motoru ile tanıtıldı




Maserati Lavante Trofeo’dan sonra şimdi ise Maserati, Ghibli ve Quattroporte modellerin’de Trofeo versiyonlarını tanıttı.

Daha öncesinde Maserati, Ghibli modelini yeniledi ve Hybrid versiyonunu tanıttı. Şimdi ise markanın en performanslı versiyonu olan Trofeo’yu tanıtan Maserati, hızlı sedanları Ghibli ve Quattroporte’yi bizlere sundu.

Maserati Trofeo

Maserati Trofeo modellerinde bulunan motor Ferrari tarafından üretiliyor. Çift turbo beslemeli 3.8 litrelik V8 motor, Ghibli Trofeo ve Quattroporte Trofeo modellerinde tam 589 bg güç ve 730 Nm tork üretiyor. Azami sürati ise 326 km/h olan Trofeo modelleri Maserati tarihinin gelmiş geçmiş en hızlı sedanları oluyor.

Maserati Quattroporte Trofeo 0’dan 100 km/h hıza 4.5 saniye ulaşıyor aynı motoru paylaştığı küçük kardeşi Ghibli Trofeo ise Quattroporte’ye göre daha hafif olduğu için 0’dan 100 km/h hıza 4.3 saniyede ulaşıyor. Levante Trofeo dört tekerlekten çekiş sistemine sahipken Maserati’nin hızlı sedan modelleri Ghibli Trofeo ve Quattroporte Trofeo arkadan itiş. Trofeo modellerinin şanzımanı ise 8 ileri tam otomatik ve ZF tarafından geliyor. Trofeo modellerine özel yeni sürüş modu ise Corsa en performaslı sürüşler için seçilecek. Bu mod pist ve maksimum performansı bizlere sunuyor.

Maserati Trofeo

Ferrari’nin CEO’su Louis Camilleri yaptığı açıklamada Maserati ile yapılan anlaşmanın 2021-2022 döneminde sona ereceğini ve Maserati’ye Ghibli için bu motorun daha fazla sağlanmayacağını söylemişti fakat bu durum Quattroporte için geçerli değil kısacası Ghibli Trofeo, Ferrari motorlu ilk ve son Ghibli olabilir.

Maserati Ghibli’yi 2024 yılında Quattroporte ise 2022 yılında tamamen yenileyerek yeni nesile geçirecek. Yani bu özel ve performaslı Trofeo modelleri için son üretim tarihleri belli. Yeni nesilleri ile Maserati kendi geliştirdiği 3.0 litrelik çift turbolu V6 motora geçiş yapacaktır. 630 bg gücünde olduğu söylenen bu motor 9 Eylül’de Maserati MC20 süper otomobil ile birlikte ilk kez karşımıza çıkacak.

AUDI RS5 4.2 V8 QUATTRO Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu