Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2020: Büyük kazalı Bahreyn GP’ni Lewis Hamilton kazandı, Romain Grosjean ölümden döndü!




2020 Formula 1 Dünya Şampiyonasının 15 yarışı olan Bahreyn GP’si Sakhir pistinde gerçekleşti. Yarışı kazanmayı başaran Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton olurken Haas pilotu Romain Grosjean korkunç bir kaza yaşadı ve bariyerlere girdi. Aracı tamamen yanan ve ikiye ayrılan Grosjean alevler arasından iyi bir şekilde kurtarıldı.

Yarışa sıralama turlarında en hızlı turu atarak pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton ilk turda yerini korumayı başardı ve pit stoplar haricinde kimseye geçilmedi. Lewis Hamilton Bahreyn GP’si ile beraber bu sezon 11. zaferini kariyerindeki ise 95. zaferini elde etti.

Yarışa üçüncü sıradan başlayan Red Bull Racing pilotu Max Verstappen ise ilk turda ikinci sırayı almayı başardı ve yarış boyunca pozisyonunu korudu. Pilot, Lewis Hamilton’un 27 sn gerisinde yarışı ikinci sırada yarışı tamamlamayı başardı.

3 SIRADA GİDEN RACING POINT PİLOTU SERGİO PEREZ’İN SON TURLARDA MOTORU PATLAYARAK ALEV ADLI PEREZ PODYUMU KAÇIRDI

Yarışa 5. sıradan başlayan ve çok iyi bir kalkış yapan Racing Point pilotu Sergio Perez, iyi bir ilk tur ile 3. sıraya çıktı. Yarışın devamında pozisyonunu koruyan Sergio Perez podyuma çıkacak gibi görünüyordu ancak son üç tur kala motor sorunu yaşadı. Önce duman atmaya başlayan motor daha sonrasında alev aldı. Yarışı son turlarında podyumdan olan Sergio Perez yarışı tamamlayamadı. Güvenlik aracı eşliğinde son turlar atıldı ve olaylı Bahreyn GP’si tamamlandı.

HAAS PİLOTU ROMAIN GROSJEAN BARİYERLERE GİRDİ

Yarışın ilk turunda yaşanan Haas pilotu Romain Grosjean’ın kazası olay oldu. Yarışın ilk turunda 3. viraj sonrasındaki düzlükte AlphaTauri pilotu Daniil Kvyat ile temas yaşadı ve bu temasın ardından hemen sağındaki demir bariyerlere kafadan girdi. Oldukça büyük bir kaza yaşandı ve aracın ön bölümü ile motorun yer aldığı arka kısım ortadan ikiye ayrıldı. Motor bölümü bariyerlerin arkasında kalırken aracın monokok bölümü bariyerleri delip arkasından geçti kokpitin arkasında yer alan yakıt deposu ise alev alarak patladı.

Romain Grosjean yanan ve bariyerleri delip geçen araçtan kendi çabası ile hızlı bir şekilde çıkmayı başardı. Araçtan çıktıktan sonra hızlı bir şekilde alevlerin içinden tekrar bariyerin diğer tarafına geçen Romain Grosjean’a ilk tur olması sebebiyle hemen arkadan gelen tıbbi araç müdahalede bulundu. Alan van der Merve ve Dr Ian Roberts hızlı bir şekilde Haas Romain Grosjean’a müdahale etti. Pist üstündeki ilk müdahalenin ardından tıbbi merkeze götürülen Grosjean, ilk müdahalelerin ardından helikopter ile yakındaki askeri hastaneye götürüldü.

RACING POINT PİLOTU LANCE STROLL HAVADA TAKLA ATARAK TERS DÖNDÜ

Büyük kaza sonucu hemen kırımızı bayrak ile durdurulan yarışta bariyerlerin tamiri uzun sürdü yaklaşık 1.5 saat sonra yeniden gridden başlatıldı. Yarışın tekrardan başlamasının ardından Racing Point pilotu Lance Stroll AlphaTauri pilotu Daniil Kvyat’ın viraja çok içten girmesi sonucu yaşanan temasla havalandı ve Racing Point aracı havada takla attı ve ters döndü. Stroll aracından sorunsuz bir şekilde çıkarken, pistin temizlenmesi için güvenlik aracı yarışa dahil edildi.

Yarışta 4. McLaren pilotu Lando Norris, 5. McLaren pilotu Carlos Sainz Jr. 6. AlphaTauri pilotu Pierre Gasly, 7. , pilotu Daniel Ricciardo, 8. Mercedes-AMG pilotu Valtteri Bottas, 9. Renault pilotu Esteban Ocon ve 10. Scuderia Ferrari pilotu Charles Leclerc oldu.

Sezonun 16. yarışı olan Sakhir GP, 6 Aralık Pazar günü Bahreyn’de gerçekleştirilecek ancak o yarış Sakhir pistinin daha oval olan bölümünde gerçekleştirilecek.

MINI Cooper SE Electric Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Halo olmasaydı bugün Grossjean’un ölümü hakkında konuşuyor olurduk. Bu denli teknoloji harikası ve hayat kurtaran teknolojinin 2018 gibi çok geç bir yılda hayatımıza girmesi de açıkçası garip. Ekli dosyayı görüntüle 31710
    Resimde de görüldüğü gibi ilk darbeyi halo karşılamış. Eğer olmasaydı 221 km/h ile kaskı direk olarak bariyerlere çarpmış olacaktı. Araç kazadan sonra 2 parçaya ayrılmıştı. Oldukça talihsiz kaza

    Bu üstteki tweet ile halo teknolojisi hakkında benim de yeni öğrendim bilgiler oldu. 8 kg lık bu parça çift katlı otobüsü taşıyabilecek kadar sağlammış.

  2. kan donduran bir kaza oldu. Alev topu gibi çıktı resmen kazanın içinden. Büyük geçmiş olsun. Ancak pist yönetimi ve müdahale ekibi bence sınıfta kaldı. O bariyer ve yangın ekibi hakkında soruşturma olur muhtemelen.
  3. Halo olmasaydı bugün Grossjean’un ölümü hakkında konuşuyor olurduk. Bu denli teknoloji harikası ve hayat kurtaran teknolojinin 2018 gibi çok geç bir yılda hayatımıza girmesi de açıkçası garip.
    Bu üstteki tweet ile halo teknolojisi hakkında benim de yeni öğrendim bilgiler oldu. 8 kg lık bu parça çift katlı otobüsü taşıyabilecek kadar sağlammış.

    Çünkü Metalurji ve Malzeme Mühendisliği diye bir şey var. hava durumcu değiliz :)

  4. Formula 1’deki kurallar maalesef deyim yerindeyse kanla yazılıyor. Bugün Grossjean hayattaysa bunu hayatını kaybeden Ayrton Senna’ya Jules Bianchi’ye Anthoine Hubert’e ve daha bi çok pilota borçluyuz.
    Kaza 221 km/h ile gerçekleşmiş. Yaklaşık 50g’lik bir kuvvete maruz kalmış ki kazanın ardından 28 saniye arabada kalmasının sebebi muhtemelen G kuvvetinden geçirdiği anlık baygınlık.
    Ekli dosyayı görüntüle 31742
    Ekli dosyayı görüntüle 31743
    Ekli dosyayı görüntüle 31744

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu