FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Ehad Türker’in de yarıştığı Rotax Max Challenge başladı!




Rotax Max Challenge serisinin Grand Final öncesi son büyük organizasyonu olan RMC INTERNATIONAL TROPHY Portekiz’in Portimao pistinde 8 Aralık Salı günü başlıyor.  

2019’da ilk defa Fransa’nın ünlü Le Mans pistinde yapılan kupanın yeri ve tarihi, Covid-19 nedeniyle 8-12 Aralık tarihlerine ve Portimao’ya alınmıştı. Portimao pisti şu anda FIA’nın Dünya ve Avrupa Karting Şampiyonası dahil uluslararası organizasyonlara izin verdiği tek ve en güvenli pist olarak öne çıkıyor. 

RMCIT 2020’ye 56 ülkeden 320 pilot katılıyor. Yarışlar Micro, Mini, Junior, Senior, DD2 ve DD2 Masters kategorilerinde yapılıyor. RMCIT’de tüm dünyadan gelen en üst düzey karting yarışçılarını görmek mümkün. 

8 Aralık Salı günü serbest antrenmanlarla başlayan kupa, 13 Aralık Pazar günü yapılacak finallerle sona erecek. Kategorilerinde birinci olan pilotlar aynı zamanda RMC GRAND FINAL koltuğu, çeşitli Rotax ürünlerinden hediyeler ve Rotax hediye çekleri kazanacaklar. 

TÜRKİYE ŞAMPİYONU ALİ EHAD TÜRKER START ALIYOR. 

Son Senior kategori şampiyonumuz Ehad Türker RMCIT’de ülkemizi temsil edecek. Senior kategoride çok iddialı rakipleriyle mücadele edecek olan Ehad, 2020 sezonunu Avrupa’da Rotax Euro Trophy ve RMC BNL şampiyonasına katılarak geçirdi. Ehad kartinge 2018 yılında başladı. İlk eğitimlerini aldığı Chronos Racing garajından mezun olduktan sonra Dynamic Racing Team kadrosunda 2018’de Junior kategori Türkiye ikincisi, 2019 sezonunda ise Senior kategori Türkiye Şampiyonu oldu. 2019’dan itibaren yurt dışındaki önemli yarışlara katılmaya başladı ve ümit verici dereceler aldı.  

SIKI COVID-19 ÖNLEMLERİ VE CANLI YAYIN 

RMCIT’de Covid 19 önlemleri çok sıkı biçimde uygulanıyor. Yarışlar bu nedenle seyircisiz yapılıyor ve padok girişleri de sınırlanmış durumda. 

RMCIT sıralama turlarından itibaren (11 Aralık Cuma)  www.rmc-internationaltrophy.com sitesinden canlı yayınlanacak. 

PORTİMAO VE PİSTİ TANIYALIM 

1,6 km uzunluğundaki uluslararası Kartódromo Internacional do Algarve pisti, dünya çapında en iyi karting pistlerinden biri olarak tanınıyor. Pist Portekiz’in güney kesiminde turistik yerleri, güzel havası ve plajlarıyla ünlü Algarve turizm bölgesinde yer almakta.  

Karting pisti ise, her yıl en önemli uluslararası otomobil, motosiklet ve karting etkinliklerinin birkaçının düzenlendiği büyük bir yarış kompleksin parçası. 

RMC GRAND FINAL 2020 yarışları da Ocak 2021’de yine Portimao’da yapılacak. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu