FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Alpine, A521 isimli ilk Formula 1 aracını tanıttı!




Renault F1 takımı Alpine adına geçiş yaptı. Bu geçişin en büyük nedeni ise Renault’un sportif markası olan Alpine’i öne çıkartmak. Marka, 2021 Formula 1 sezonunda yarışacağı A521 isimli ilk Formula 1 aracını tanıttı.

Alpine takımın Enstone’daki genel merkezinde düzenlenen sanal lansman etkinliğinde yeni A521 adını verdiği yeni aracını tanıttı. Bu ayın sonunda Bahreyn GP ile Alpine ilk kez Formula 1 yarışına çıkacak.

Alpine Renault grubuna ait bir marka ve Renault grubu geçtiğimiz sene sahip olduğu şirketler ve markalar arasında yeniden yapılandırmaya gitmişti. Bunun sonucunda marka bu sene itibariyle F1 fabrika takımının isminin Alpine olarak değiştirilmesine kadar verdi. Ocak ayında Alpine, eski araçlarıyla yaptığı özel testlerde geçici renk tasarımı olarak siyah zemin üstüne Fransız bayrağının kırmızı-beyaz-mavi işlemesinin yer aldığı bir düzen tanıtmış ve adına “kış renk düzeni” demişti.

Renault geçtiğimiz senenin takımlar şampiyonasını 5. sırada tamamladı, fakat 2016’da spora yeniden fabrika takımı olarak döndüğünden beri ilk defa podyum gördü. 2020 sezonunda Renault F1 pilotları 3 kez podyuma çıkmayı başardı. Geçtiğimiz sezon Sakhir GP’sinde 2.liği alarak ilk defa podyuma çıkan Esteban Ocon, bu sezon da Alpine’le yarışmaya devam edecek ve bu, takımdaki 2. yılı olacak.

2 Kez dünya Formula 1 şampiyonu olan Fernando Alonso Alpine ile Formula 1’e dönüyor.

Ocon’un geçen sezonki takım arkadaşı Daniel Ricciardo, McLaren’a katılmak için takımdan ayrıldığından; 2021 yılı itibariyle yerine, 2 kez dünya Formula 1 şampiyonu Fernando Alonso getirildi.

2018 sezonunun sonunda F1’den ayrılan Alonso, bunun yerine spor araç kategorilerinde, IndyCar’da ve Dakar Ralli’sinde yarışmayı tercih etmişti. Bu sezon çok yıllık bir sözleşmeyle F1’e dönen Alonso, böylece Enstone merkezli ekiple 3. defa yeniden anlaşmış oldu.

Alonso ilk defa Renault’yla 2003-06 yılları arasında yarışmış ve 2005-2006 yıllarında dünya şampiyonluklarını kazanmıştı. Sonrasında tek sezonluğuna McLaren’la yarışan Alonso, 2008’de 2 yıllık bir anlaşmayla takıma dönmüş, sonrasında da Ferrari’ye geçmişti. Alpine A521’in çekim günleri haricinde ilk defa tam olarak, 12-14 Mart tarihleri arasında Bahreyn’de gerçekleştirilecek sezon öncesi testleri sırasında araç ve takım piste çıkacak.

Yenilenen OPEL Insignia 1.5 Dizel AT-8 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu