FeaturedHaberler

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü hakkında bakanlıktan açıklama




Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için yürütülecek bakım çalışması hakkında açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde 900 gün süreceği iddia edilen bakım-onarım çalışmasına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, çalışmanın ayda 5 gece olmak üzere toplamda 75 günlük gece çalışmasıyla tamamlanacağını bildirdi.

Bakımı yapacak Japon şirketi, “2013 yılında gerçekleştirilen, “Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Büyük Onarım ve Yapısal Güçlendirilmesi İnşaat İşleri” sırasında FSM’de hasarlı askı kablolarının tespit edildi ve ciddi hasar gören kabloların bir kısmı acil olarak değiştirildi. Bu tespitin ardından köprünün tüm askı kablolarının genel denetimi yapıldı. Sonuç olarak Karayolları Genel Müdürlüğü köprünün tüm askı kabloları için askı kablo değişiminin gerekli olduğunu anladı ve projeyi gerçekleştirmeye karar verdi.” açıklamasını yaptı.

Bakanlık ise, “Çalışma ayda 5 gece olmak üzere toplamda 75 günlük gece çalışmasıyla tamamlanacak. Çalışmalar esnasında köprü trafiğe hiçbir şekilde tamamen kapatılmayacak olup, yoğunluğun en az olduğu gece saatlerinde ihtiyaç halinde iş sağlığı ve güvenliği önlemleri kapsamında sadece tek şerit kapatılarak, trafik akışı etkilenmeyecek şekilde yürütülecektir.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu