Bir devir sona eriyor
Uzun zamandır satışta olan Bugatti Veyron en sonunda 450’nci ve final Veyron modeliyle Orta Doğu’daki bir müşteriye satıldı. 2005 yılındaki tanıtımının ardından bugüne kadar on yıllık satış döneminde aşırı ve gereksiz bir şekilde fazla özel sürümleriyle tüketiciyle buluşturulan model kendini yenileyecek ve devamını getirecek adımlar atamıyordu. Zaten son hızı dışında esprisi olmayan bir otomobilden bahsediyoruz.
Grand Sport Vitesse La Finale modeli önümüzdeki hafta Cenevre’de sergilenecek ve böylece bir ilke de imza atılmış olacak. Aracın müşterisinin Orta Doğu’da olması bizleri pek şaşırtmadı. Bunların yanı sıra modelin final türevi olduğunu gösteren çeşitli semboller, yazılar var.
Bugatti’nin gelecekte bu modelin yerine geçecek halefi Chiron hakkında da biraz detay verirsek; en az iki elektrikli turboşarj destekli 8.0 litrelik W16 motor 1500 beygir güç üretecek. Son hızının 464 km/s olması beklenirken, 0’dan 100’e 2,5 saniyeden az bir sürede tırmanacak.
2016’da piyasada olması beklenen Chiron’un bu sene sonuna doğru konseptinin ortaya çıkması bekleniyor.
Zaten son hızı dışında bir esprisi olmayan bir otomobilden bahsediyoruz. Başlık bile girmeyi beceremeyen editörden bu yazı oldukça ilginç..
Merhaba, fikrinizi biraz açarsanız hepimizin adına iyi olur. Başlığı, yazıyı beğenmeyen okur istemeyiz.
Otomotiv sektöründe , havacılıktan destek alınarak yapılmış , bir çok ilginç yenilik barındıran bir otomobile “zaten son hızı dışında bir esprisi yok” dersen ben otomobilden pek de anlamadığına , oradan buradan okuduğun sığ bilgilerle haber metinlerini oluşturduğuna inanırım , ki muhtemelen böyle değildir ama bir cümle insanı antipatik kılıyor işte . Bu cümle dışında çok sıkıntılı bir yer yok yazıda , bir de gelişmediğinden bahsetmişsin , zaten maksimum hızıyla dünya rekorları kıran , 1000hp ve üstü versiyonları üretilen bir otomobilin bu ufak geliştirmeleri bile yeterlidir . Bugatti Veyron bunca zaman zarar ettirmesine rağmen , VW grubunun bir teknoloji şovuydu .
Merhaba, haber kaynağına bağlı olarak haberi çeviriyoruz, kendi yorumlarımı haberin orijinal dilindeki üslubuna göre çok az ekliyorum. Lütfen yargısız infaz yapmayalım.
Eğer haber kaynağından bire bir çeviriyse , kaynak belirtilmeli . kaynak belirtilmediği sürece , içerik haberi yazanın kendi fikrine dönüşür .
Kendiniz varsayım yapıyorsunuz. Birebir çeviri olmadığını, kendimizin az da olsa yorum kattığını ancak cümleyi o dilde okuyup anladığınız zaman ile şu an okuduğunuz zaman farklı ancak sonunda aynı anlama sahip olduğunu belirtiyorum. Görüşlerinize göre artık daha dikkatli hareket edeceğim, teşekkürler.
Orijinal dilinde okununca farklı , çeviri okuyunca farklı anlam çıkarıp sonuçta aynı anlama nasıl ulaşıyoruz , demek ki o zaman varsayım yapmamız gerekiyor “hee bunu demek istemiş” diye . Eğer orijinali ile çevirisi arasında anlam kargaşası yaşanıyorsa , çeviri hatasıdır .
Yani diyorum ki okan bey; daha başlık yazmayı bile beceremeyen editörden, bu kadar teknoloji barındıran bir otomobil hakkında bu cümle olmamış……
Başlık girmeyi beceremeyen demeniz yerine hatalarımızı söylerseniz hepimiz mutlu oluruz. Ne tür başlıklar istiyorsunuz? Demek istediğim yazıdaki üslup kaynağın üslubudur, yorumumu içermemektedir.
Üreticisini büyük zararlara süreklemiş olabilir. Fakat “Zaten son hızı dışında bir esprisi olmayan bir otomobilden bahsediyoruz.” gibi sığ bir cümleyi hak etmediği kesin. Çığır açan bir otomobil Veyron. Sektöre getirdiği büyük yenilikleri ve gelişimleri görmezden gelmek yazılan kadar kolay değil kesinlikle. Hakkında detaylı bilgisi olmayanlara önerim araç hakkında çekilen üretim belgeselini izlemeleridir. En azından aracın hızı dışında esprileri olduğunu öğrenmiş olurlar.
Bugatti Veyron bir devrimdi ve butun superspor otomobil ureticileri onun sahip olduklarindan daha fazlasi icin 10 sene boyunca birbiriyle yaristi. Aslinda Transporter icin kullanilan `Biz daha iyisini yapana kadar en iyi o` cumlesi Veyron icin cok daha uygun. %100 eminim ki halefi bu aracin ustune cok daha fazlasini koyacak, rakipleri yine onun yaptiklarindan daha iyisini yapabilmek icin birbirleriyle yarisacak. Bu da biz otomobil severlere bir gorsel solen olarak donecek. Bu tarz araclar cok kiymetli. Daha fazla saygiyi hak ediyorlar.
Zaten son hızı dışında esprisi olmayan bir otomobil olayına çok tepki olmuş ancak bu olay bir sürü otomobil gazetecisinin eleştirisi. Eksikleri, başardıkları, yarattığı sansasyonla otomobil tarihindeki yeri aldı. LaFerrari’nin, McLaren P1’ın bu kadar hızlı satıldığı bir dünyada 9 yılda 450 aracı ancak satabilmek yine de çok ilginç. Acaba bir 10 yıl sonra bunların fiyatı ne olacak, koleksiyon aracı olabilecek mi?
Fiyati LaFerrari, Mclaren P1’in cok ustunde. Birincil sebep bu.
LaFerrari müşteri listesindeki bazı kişilerin, sıralamada daha üstlere alınmak için çok ciddi paralar önerdiği bir durumda (ya 458 yada F12 fiyatıydı, ama linki bulamadım) fiyat pek bir sorun olmaz sanırım. Bu araçlara para ödeyecek adamların para sorunu olacağını düşünmüyorum.
Para sorun mu degil mi onlara sormak lazim ama sana base fiyatlarini veriyorum:
1.Bugatti Beyron Grand Sport Vitesse : 2.750.000 USD
2.LaFerrari : 1.400.000 USD
3.Mclaren P1: 1.350.000 USD
Uzun zamandır başlıklar ve gereksiz yorumlar benimde canımı sıkıyor, beceremiyorsanız bırakın bu işi.
Yoksa sen mi bu siteyi bıraksan acaba…
Yarı uçak, yarı otomobil Bugatti Veyron. Bir mühendislik şaheseri..!