Haberler

Emisyon skandalının önü alınamıyor




Volkswagen Amerika en az 85 bin araçta, karbondioksit emisyonu test sonuçlarını manipüle etmek için özellikle oluşturulmuş yasa dışı ‘defeat device’ isimli yazılımına sahip V6 3.0 TDI motor kullanıldığını EPA’e (Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Kurumu) bildirdi.

Bu ayın başında EPA (Çevre Koruma Kurumu), Volkswagen Amerika’yı V6 3.0 TDI motorlara ‘defeat device’ yazılımını yüklemekle suçlamıştı ve böylece Volkswagen Grubu da bu olayın doğruluğunu kabul etmiş oldu. Toplamda, 2009 model araçlardan başlayarak 2016 model araçlara kadar Audi, Porsche ve Volkswagen modellerinde hileli dizel motor uygulamasının yüklü olduğu 85,000’den fazla araba var.

Volkswagen Amerika’nın Halkla ilişkiler müdürü Jeri Ward’a göre, bu yasadışı yazılım Volkswagen Amerika tarafından satılmış olan 2.0 TDI motorlu 482 bin araçta yüklü olan yazılımdan daha farklı.

Hatırlatmakta fayda var, Volkswagen daha önce dünya çapında ‘defat device’ yazılımının yüklü olduğu 1.2 TDI, 1.6 TDI, 2.0 TDI EA189 motorlu 11 milyon araç sattıklarını kabul etmişti. Böylece özel yazılım yüklü dizel arabaların sayısı en az 85 bin araç daha artmış oldu. Bu ‘yeni eklenen araçlar’, Porsche Çayenne, Volkswagen Touareg, ve birçok Audi modelini A6, A7, A8/A8L, Q5, ve Q7 gibi çeşitli modeller içeriyor.

Hatırlatalım ki, Birleşik Krallık Volkswagen temsilciliği Eylül’ün sonlarına doğru bölgede sattıkları V6 3.0 TDI motorlu arabaların yasalara uygun olduğunu söylemişti. Avrupa’da devam eden soruşturmalar ileriki günlerde bunun doğru olup olmadığını gösterecek.

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu