1 Nisan

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alfhonso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alfhonso

Hakan BIÇAK
İnfazcı
Yönetici
Admin
24,779
36
Marka
Mercedes
Wikipediaya göre 1 Nisan;

1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart'tı. O zamandaki iletişim şartlarıyla Charles'in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amaçlı eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan'a "aptallar günü" adını verdiler. Bu günde herkese sürpriz hediyeler verdiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kültürlerinin bir parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya bir şaka günü olarak yayıldı.

Şakalanan arkadaşlar, sizler de başınızdan geçen 1 nisan şakalarını bizlerle paylaşın. :)

17,18 yaşında falandım, bodrum katta yer alan havalandırması gayet iyi çalışan bi düğün salonunda uzaktan akrabamızın düğünü vardı. Düğünün sonlarına doğru salon boşalmaya başlamışken bi çığlıklar kopmaya başladı baktık bi kaç çocuk büyük falan baygınlık geçiriyor. Sonrası malum ambulanslar polisler ortalık karıştı. Zaten düğün salonu devlet hastanesinin karşısındaydı. Polisin açıklamaya göre biber gazı sıkmışlar, :D :D Haberlere de çıkmış :p

http://www.hurriyet.com.tr/biber-gazli-saka-dugunu-karistirdi-4190452

http://www.milliyet.com.tr/dugunde-...haberdetayarsiv/03.04.2006/151687/default.htm

Son düzenleme:
1 nisan şakasını bugün arabam bana yaptı , sınava girdim , güzel geçmenin heyecanıyla mutlu mutlu okuldan çıktım yanıma kız arkadaşlarımı aldım ve 1.7ye bindim , kontağı taktım defi çalıştı kontağı bi çevirdim ve kimse yok :( ilk önce marş motoru takılı kaldı sandım sonra arabanın içine dönünce definin söndüğünü gördüm :( aküm bitmiş :( arabayı vurdurdum ve sanayiye geçtim

1 nisan şakasını bugün arabam bana yaptı , sınava girdim , güzel geçmenin heyecanıyla mutlu mutlu okuldan çıktım yanıma kız arkadaşlarımı aldım ve 1.7ye bindim , kontağı taktım defi çalıştı kontağı bi çevirdim ve kimse yok :( ilk önce marş motoru takılı kaldı sandım sonra arabanın içine dönünce definin söndüğünü gördüm :( aküm bitmiş :( arabayı vurdurdum ve sanayiye geçtim

yakışır yeni varta akü :p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...