Toyota CHR rakip gelmiş Kia Niro

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GARAJ TV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Siz hangisini tercih ederdiniz

• Toyota Chr

Kullanılan: 30 83.3%
  • Kia Niro

Kullanılan: 6 16.7%

• Kullanılan toplam oy
    36
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ekli dosyayı görüntüle 7455
Kendimi daha iyi ifade edebilmek için resim ekledim.
Ch-r da içeriden arka iki kapı arasındaki mesafe 1400mm ise niroda 1500mm civarı gelecektir.
Çünkü ch-r da kapı çamurlukdan yaklaşık 10cm içeride duruyor.
İncelediğimde Toyota'nın arkasının enine dar olduğunu ben de fark etmiştim. Muhtemelen Kia'nın arkası daha geniştir. Bana dokunmadı ama çoğu kişinin rahatsız olacağı bir konu da şu klostrofobik cam tasarımı.
Bir çok kaynakta dct nin cvt gibi çalıştığını söylüyor iyi midir kötü müdür bilemedim ama.

toyota.com.tr de hibrit bagajına 297 lt denmiş https://www.toyota.com.tr/configure...936230f6/5f78d3a9-9665-4339-834b-a79f936230f6

Bu ölçüler aslında hiç bir şey ifade etmiyor mesela şuanki opel insignia ile vw passt bakalım bildiğim kadarıyla insignia daha uzun ve daha geniş ve daha yüksek ama coupe tasarımından ve dingil mesafesinden dolayı arkası daha dar ve klostrofobik hissettiriyor
Sürücüye hissettirdiğinden ziyade şanzımanda benim takıldığım konu çalışma prensipleri. DCT şanzımanda hiç sorun çıkmasa performanslı kullanımda ısınma sorunu çıktığını biliyoruz. Hatta Otopark'ın Tucson testinde tecrübe edilmişti :) Çift kavramalı şanzımanlar genel olarak yakıt ekonominde ve performansta başarılılar ama hiçbir zaman cvt veya tork konvertörlü gibi sorunsuz olamıyor. O yüzden tercih etmem.

Bir de şu bagaj mevzusu son yıllarda bütün araçlarda çok sıkıntılı bir hal almaya başladı. Çoğu firma hilelere başvuruyor katalog verilerinde. Stepneyi opsiyon listesine koyup bagaj hacmini büyük gösteriyorlar. Veya opsiyona tamir kiti koyup bagaj hacminin kenarına küçük bir * koyup donanıma göre farklılık gösterir diyorlar. 4x2 ve 4x4 versiyonlar arasında zaten hacim farkı oluyor. Her zaman 4x2 versiyonunki yazılıyor kataloglara :) (*versiyona göre çeşitlilik gösterebilir) Artık göz kararı değerlendirme bile daha sağlıklı. Tahminimce ikisinin bagajı da birbirine yakın olur, ama Kia yine bir tık daha geniştir.

Çoğu firma hilelere başvuruyor katalog verilerinde. Stepneyi opsiyon listesine koyup bagaj hacmini büyük gösteriyorlar. Veya opsiyona tamir kiti koyup bagaj hacminin kenarına küçük bir * koyup donanıma göre farklılık gösterir diyorlar.
Kia sportage da 18 inç tam boy standarttı bunda nasıl bilmiyorum ama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...