Araba Fiyatları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ebaza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sıfır otomobili geçtim be arkadaş bugün 90 küsür model 200bin kilometreyi devirmiş civicler 30bin liardan aşağı değil. 2013'de sıfırı 67bin lira olan golf 7tdi bugün ikinci elde aynı model 70-80bin liralarda. Yani anlıyacağınız her parası olan galericilik yapmaya devam ederse bu fiyatlarda bile otomobil bulamayacağız.

Bütün millet sözde darbenin ertesi günü emir erlerini linç etti, kesti, biçti, öldürdü. Dua edin onu bütün milletimize yikmiyorum.
geçin artık şu kafaları. biz bıktık siz bıkmadınız. o gün kaç evlat babasız annesiz kaldı. hala neyden bahsediyorsun. ülke elden gidiyordu. masum erlere hiç bir şey yapılmamıştır. halkımızın belinde de silah vardı o gün. ama çıkarmadılar. neden ? eğer biz bunlara bir şey yapmazsak onlarda bize yapmaz. ama öyle olmadı ve 256 insanımızı haince şerefsizce katlettiler. hala sözde darbe diyorsun. ya körsünüz ya da körsünüz. bunun başka açıklaması olamaz.

Yav ne turizm ne o ne bu. Olay üretmekte bitiyor. Yanlış hatırlamıyorsam yaşlı birinden dinlemiştim. (Örnek veriyorum) Zamanında tanesini 50 kuruşa üretip hem kendi hem başka ülkelere sattığımız malı, başka ülke ben sana 40 kuruşa yapıp vereyim dediğinde o fabrikayı kapatmışlar 10 kuruşa ucuz oluyor diye. Yani bu mantıkla belki yüzlerce firma kapandı şimdi dışa bağımlıyız.

Yav ne turizm ne o ne bu. Olay üretmekte bitiyor. Yanlış hatırlamıyorsam yaşlı birinden dinlemiştim. (Örnek veriyorum) Zamanında tanesini 50 kuruşa üretip hem kendi hem başka ülkelere sattığımız malı, başka ülke ben sana 40 kuruşa yapıp vereyim dediğinde o fabrikayı kapatmışlar 10 kuruşa ucuz oluyor diye. Yani bu mantıkla belki yüzlerce firma kapandı şimdi dışa bağımlıyız.
Ben uçak fabrikası diye biliyorum , Kayseri'de olmalı .

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yavaş yavaş üreten ülke konumuna geliyoruz. ihalar olsun. silahlı ihalar ki silahı yerli üretim. atak helikopteri ne kadar da tam yerli olmasada yerli diyebileceğimiz ülkemizde üretilen savaş helikopteri. mpt 76 milli piyade tüfeyi. fırtına öbüsleri. yeter mi ? tabiki de yetmez. daha fazla üreten türkiye olmak için çalışmamız lazım. ha bu arada turizm diyip geçmemek lazım. ülkemizin başlıca gelirlerinden birisi turizm.

yavaş yavaş üreten ülke konumuna geliyoruz. ihalar olsun. silahlı ihalar ki silahı yerli üretim. atak helikopteri ne kadar da tam yerli olmasada yerli diyebileceğimiz ülkemizde üretilen savaş helikopteri. mpt 76 milli piyade tüfeyi. fırtına öbüsleri. yeter mi ? tabiki de yetmez. daha fazla üreten türkiye olmak için çalışmamız lazım. ha bu arada turizm diyip geçmemek lazım. ülkemizin başlıca gelirlerinden birisi turizm.
Türkiye her zaman tarıma dayalı bir ülkeydi. Tarımda üretim minimuma indirildi, her şeyi dışarıdan almaya başladık. Övündüğünüz savunma sanayiisinde her şey içe bağımlı, yurtdışına cüzi satış var. Yavaş yavaş üreten ülke konumuna gelmiyoruz yani. Biz zaten üreten ülkeydik az da olsa. Yavaş yavaş değil, çok büyük hızla tüketen ülke oluyoruz.

Yazmayacaktım aslında ama 1-2 cümle yazayım. Yazacaklarımı bu forumdan direkt üstüne alınması gereken biri yok, kimseye hitaben yazmıyorum, kim ne yazmış tek tek okumadım zaten.

Büyümemiz şöyle böyle deniyor, son açıklanan oran %5 diye havalara uçanlar, etrafa toz pembe bakanlar oldu. Bu büyümede aslan payı kamu harcalamarında. Yatırım ancak %2 seviyelerinde olabilmiş. Kamu harcaması demek kaynağı millet veya dış borç demek. Ülkede çoğu şey borçla alınıyor. Borçla aldığımız için 1 liralık mallar için 1.5 lira veriyoruz. Nereye kadar gidecek bu?
Ayrıca Almanya'yla veya benzeri diğer ülkelerle büyüme oranı kıyaslamak çok komik. Adamların bulunduğu seviye neresi, biz neredeyiz. Adamların nüfus artış oranı kaç, bizim kaç. Tüm bu verilere bakmadan sadece "Almanya %2 büyümüş biz %5 büyüdük" demek cahil cahil konuşmaktan başka bir şey değildir.

Üretim işine sadece tank-top-tüfek olarak bakılıyor maalesef. Evimizde kullandığımız sofra bezinden, bebekler için kullanılan bebek bezine, gömlekten, pantolona, kalemden, silgiye... Günlük hayatta kullandığımız ne varsa aklınıza ne gelirse keşke ülke içinde üretilse. Yatırım denince aklıma gelen, bence olması gereken o. Yoksa yol yapılmış, bina yapılmış bir yere kadar. Fabrika kurar mal üretirsen hem ülke içinde kullanırsın hemde yurtdışına satar gelir elde edersin. Bina yaparsan borçla satarsın, sonunda alacak adam bulamaz olduğun yerde öyle kalırsın.

Bir iktisatçı olarak güldüğümü belirtmek istiyorum sadece.. Mesele ne kadar büyüdüğün değildir. Milli geliri adaletli dağıtıp dağıtmadığındır. GİNİ katsayısını her iktisat okuyan arkadaş bilir. Arkadaşlar bu ülkede en zengin %1'lik kesim, toplam gelirin %51'ini yiyor. Ne büyümesi ? Ne üretimi ? 2015 yılında bir araştırma yapılmış. Ücretli çalışanların %34'ü asgari ücretle çalışıyor. Bugün asgari ücret 1404 TL. Açlık sınırı 1700 TL. Yani ülkede çalışan her 3 kişiden 1'i açlık sınırının altında ücrete çalışıyor. Kadın arkadaşlar varsa özür dileyerek bir cümle sarf etmek istiyorum. Rakamlar mini etek gibidir. Çok şeyi gösterir ama esas gösterilmesi gerekeni göstermez. O büyüme rakamlarını boşverin. Buyrun gelin istatistikçilerle konuşalım. İsyan ediyorlar isyan. Pinpon topuyla enflasyon hesaplayan zihniyetten bahsediyoruz. Ben Beyazıt'a gidiyorum her gün okul için. Kapalıçarşı esnafı ağlıyor. Dünya'da gıda fiyatları rekor derecede düşüyor ama bizde en basiti etin kilosu 40 küsür TL. Et yiyemiyoruz, İha'yı mı yiyeceğim ben ? Buraya sayfalarca araştırma raporları, makaleler yollayıp, yorum vs yazabilirim ama sizlerin kafasını ütülemek, sizi rahatsız etmek istemiyorum. Siyaset olur, yeri değildir diye. Son sözüm şudur: Alım gücün düşüyor mu, buna bak. Gerisi boştur..

tank tüfek dedikte peki bu bizim altay tankı vardı koçun ihalesini kazandığı hani öncedende ihalesi otokar a verilip biz yapamayız denilince tekrar ihaleye sokulan nerde? Hangi birlikte kaç tane altay tankı var? sıfır. helikopter nerde? hani şu seçim zamanı motoru olmayan karosere devlet büyükleri binipte resim çektirmişti hah o helikopter nerde? %100 yerli araba diye çıkıp 9-3 BLS kırması olan tubitak tabletli elektrikli arabamız nerde? sonradan dediler ya hani, dünya devi hyundai bile ilk başta telif alıp başladı bu işlere diye lafı çevirdiğimiz arabamız, hani hazır diyipte tusiad görüşmelerinde arabayı üretecek babayiğit arıyoruz denen arabamız? benim milli gelirim hani 20000 dolar olacaktı? tl bazında arttı ama dolar bazında düştü? nerdeler bunlar NEREDE? Haberleri dinleyin sonra onları unutmayın unutunca işte böyle tartışma programlarında ezberletilen laflarla buraya geliyorsunuz. İHA konusunda da menzil kısa uydu bizim değil ama başlangıç yapıldığı için bişey demiyorum en azından başladık. ha bununla beraber yavuz ve midilli hesabı israile iha parası ödeyip alamadığımız ihalar var umarım başarılı yavuz veya fatihi değilde çöküş sultanı abdülhamid i idol alan bu zihniyet alman ihalarına el koyup ismini yavuz ve midilli koymaz

Bunu bile REİS yaptı kardeş daha nolsun başkanımız çok çalışıyor yaaauuuvvv...

Ne istiyorsun kardeşim sen bizden? İşin gücün yokmu? Bas git rahat bırak şu forumu
adam benle dalga geçiyor. benle onla geçiyorum. hakaret vs yok. basıp gitmelik durum yok. saygısızlık yapmıyorum. okumak veya cevaplamak zorunda değilsin. herkes özgürce fikirlerini paylaşıyor. ben burda bir sıkıntı göremedim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...