Evet fark ettim ama talihsizlik diyelim artıkgereksiz yerlerde arabanın dış çekimini koymuşlar o bölgeye koyamamışlar <3
edit: ve birden fazla aynı şekilde oluyo knk...

Evet fark ettim ama talihsizlik diyelim artıkgereksiz yerlerde arabanın dış çekimini koymuşlar o bölgeye koyamamışlar <3
edit: ve birden fazla aynı şekilde oluyo knk...
sınıf genelde aks mesafesi ile anlaşılır ama forumda arka yaşam alanı ile anlaşılıyor. Focus maalesef kötü. Konsol büyük,arkada bağımsızlar olunca böyle oluyor maalesef.Ya ben pek sınıf mevzusundan anlamam ama bariz iy jettadan![]()
İkisini de iyi biliyorum. Focus daha küçük konsol ve biraz daha işçilik yapsalar bide bildiğim kadarıyla rüzgar yalıtımı zayıf ona da el atsalar olur sana lincolnAbimde jetta var comfortline 1.2 tsi dsg şanzımanlı. O da araç alırken focus istemişti ama çocuk olduğu için hacimden kaybetti. Şimdi arada bizim arabaya biniyor hala ve keşke focus alsaydım diyor. Ama ben de jetta'ya bindiğim zaman malzeme kalitesi ve özellikle işçiliği jetta'da daha iyi buluyorum.
Arabanın üzerindeki yüklü değerler çok hocam. Tamam bilimsel çalışmalarla yapılmış, verilmiş rakamlar ama ben o rakamlara göre hava bastığım zaman araba seke seke gidiyor, direksiyon kuş gibi oluyor. Şuan ki ağırlıkla öne arkaya 33-33 bassan yeterli. Öne 34 arkaya 40 psi çok hocam. Ben o şekilde kullanınca direksiyon falan kalmıyorMalesef arkadakiler de ehliyet yok ondan öecbur biz öndeyizlastikleri ne bakmadım fakat yola cıkmadan arabanın kullanma klavuzuda en dolu halinde 2.4 bar öne 2.8 bar arkaya hava basın diyordu bende ona gçre nitrojen bastırdım bakalım gözlemlerim ne olucak sabaha doğru
eyvallah abim
Aslen rüzgardan çok şikayetçi değilim 120'den sonra falan beni rahatsız etmeye başlıyor ama ben pek problem etmiyorum. Mesela lastik sesinden kafam şişiyordu ama düzce-istanbul arası otobana yeni beton asfalt döktüler lastik sesi falan kalmadı. Asfalt güzel olunca lastikten yana hiç sıkıntı yaşamıyorum. Ama işçilik konusu cidden vasat yani. Yeni focus'da hepsine el atmışlar duyduğum kadarıyla.İkisini de iyi biliyorum. Focus daha küçük konsol ve biraz daha işçilik yapsalar bide bildiğim kadarıyla rüzgar yalıtımı zayıf ona da el atsalar olur sana lincoln![]()
Şuan en az arabada 600/700 kg ek yük var 33 ön arkaya az gelmezmi ?Arabanın üzerindeki yüklü değerler çok hocam. Tamam bilimsel çalışmalarla yapılmış, verilmiş rakamlar ama ben o rakamlara göre hava bastığım zaman araba seke seke gidiyor, direksiyon kuş gibi oluyor. Şuan ki ağırlıkla öne arkaya 33-33 bassan yeterli. Öne 34 arkaya 40 psi çok hocam. Ben o şekilde kullanınca direksiyon falan kalmıyor![]()
Biz 4 kişi + full bagaj Antalya'ya gittik defalarca ve ben hep 33-33 bastım. Hiç bir sorun yaşamadık açıkçası. 34'ün üzerinde bastım bir kaç defa araba seke seke gidiyordu dolu olmasına rağmen. Ben hiç bir zaman kapıdaki yüklü değeri kullanmadım, 50 bin km oldu araba ve bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım. Bir denersin, güvensiz gelirse veya memnun olmazsan o zaman tekrar yükseltirsin havayı.Şuan en az arabada 600/700 kg ek yük var 33 ön arkaya az gelmezmi ?
amaaann knk videoları sırf ayıp olmasın diye izliyorm geneldeEvet fark ettim ama talihsizlik diyelim artık![]()
Sabah burdurda düşürürüm abi fakat sekme yok bizde birazdan foto atarım arkanın halini görünce şaşırcaksınBiz 4 kişi + full bagaj Antalya'ya gittik defalarca ve ben hep 33-33 bastım. Hiç bir sorun yaşamadık açıkçası. 34'ün üzerinde bastım bir kaç defa araba seke seke gidiyordu dolu olmasına rağmen. Ben hiç bir zaman kapıdaki yüklü değeri kullanmadım, 50 bin km oldu araba ve bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım. Bir denersin, güvensiz gelirse veya memnun olmazsan o zaman tekrar yükseltirsin havayı.
O kadar diplendiyse öne 34 arkaya 35 basabilirsin hocam.. O şekilde bir denersin, beğenmezsen değiştirirsin. Değerleri bilerek az basıyorum çünkü sıcak havada lastik ısındıkça 2-3 psi o değerler zaten yükseliyor. Sen arkaya 40 bastığın zaman ısındıkça o değer 42-43 psi oluyor. Nitekim öne 34 basıyorsun ısınıyor ve 36 psi kadar çıkıyor.Sabah burdurda düşürürüm abi fakat sekme yok bizde birazdan foto atarım arkanın halini görünce şaşırcaksın![]()
Ben hala ikili testlerden keyif alıyorum. Haklısın düz testin üstüne böyle farklı projeler olsa güzel oluramaaann knk videoları sırf ayıp olmasın diye izliyorm geneldekeşke daha çok motor teknolojileriyle ilgili gelişmeler ya da karşılaştırmalı testler gelse 2 arabalı
daha izlenilesi olur
![]()
Saldaya gidince pideci samide göl manzarasında bi pide yemenizi tavsiye ederim bu aradaSabah burdurda düşürürüm abi fakat sekme yok bizde birazdan foto atarım arkanın halini görünce şaşırcaksın![]()
Abi nitrojen bastım ben lasitklere genleşme olayı yok ama 40 bencede falza 35-36 arkaya 34 de öne idealO kadar diplendiyse öne 34 arkaya 35 basabilirsin hocam.. O şekilde bir denersin, beğenmezsen değiştirirsin. Değerleri bilerek az basıyorum çünkü sıcak havada lastik ısındıkça 2-3 psi o değerler zaten yükseliyor. Sen arkaya 40 bastığın zaman ısındıkça o değer 42-43 psi oluyor. Nitekim öne 34 basıyorsun ısınıyor ve 36 psi kadar çıkıyor.
Doğru doğru nitrojenliydi seninki. Ben normal hava bastığım için henüz bende oturmadı nit. olaylarıAbi nitrojen bastım ben lasitklere genleşme olayı yok ama 40 bencede falza 35-36 arkaya 34 de öne ideal
Xxx ne biraz açar mısınSen de xxx sitelerine girme sonra spotify kasıyo diyosun bende hiç kasmıyo
Bu bilginin daha detayı var mı? F1'den gelen tecrübeyi kullandıklarını biliyorum ama hangi parçalarda nasıl olduğunu merak ettimİlginç bilgilerde bugün :Renault'un 1.6 litrelik dci motorlarında kullanılan teknolojiler Renault’un Formula 1’e yaptığı yatırımlara ve burada kazandığı deneyimlere dayanıyormuş. Renault’un pistlerde elde ettiği bu deneyim performanstan çok enerji kayıplarının yönetimi, verimlilik ve tasarruf odaklı tedbirleri içeriyormuş. Gerçekten de Renault, Energy F1motorunda kazandığı ne kadar deneyim varsa aynı ismi verdiği bu Energy dCimotor ile pistlerden yollara aktarmış. %20 ye varan CO salınımında azalmanın yanında motor ağırlığında %25 azalma ve muadil motorlara göre 20-50 nm daha fazla tork elde edilebilen bir motor yaratmış Renault'nun F1 mühendisleri.2 yıllık bir uğraş sonucu ortaya çıkmış E-dci denen çevreci ve güçlü dizel motor.
Biraz daha açıklayayım Schumacher'in de bulunduğu ekip (Mercedes-Renault) yapıyor bu çalışmayı.Motora EGR ekliyorlar.Sıcaklığın arttığı yerlerin üzerinde çalışıyorlar.1,6 turbo F1 motorlarına uygulanan sürtünme azaltıcı mühendislik girişimleri yapmışlar vs vs uzuyor böyleBu bilginin daha detayı var mı? F1'den gelen tecrübeyi kullandıklarını biliyorum ama hangi parçalarda nasıl olduğunu merak ettim
Kaynak ingilizce değilse paslayabilirsin babuşBiraz daha açıklayayım Schumacher'in de bulunduğu ekip (Mercedes-Renault) yapıyor bu çalışmayı.Motora EGR ekliyorlar.Sıcaklığın arttığı yerlerin üzerinde çalışıyorlar.1,6 turbo F1 motorlarına uygulanan sürtünme azaltıcı mühendislik girişimleri yapmışlar vs vs uzuyor böyle