14 bin liraSen aldığında hybrid ile arasında ne kadar fark vardı.
14 bin liraSen aldığında hybrid ile arasında ne kadar fark vardı.
14 bin lira
Yılda 1100 tl fazla vergi vericektim.kasko yaptırırken de yılda 750 lira civarı fazla vericem üstüne 14 bin vericem bunları 2 litre az yakmak için yapmak mantıklı gelmedi.95 bin vermişin,keşke Hybride el atsaydın. 1,8 motor ve ekstra bir elektrikli motorun olcaktı. 14 bin tl bir dsg otomatik şanzıman parası![]()
Neğbileyim ne binası olduşuan turizm ofisi ve zabita binasi olan yer mi Berker abi ?
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maşukiye miydi abi ?Neğbileyim ne binası olduBelediyeyken bile 5 kere girmedim kapısından, orası boş alan işte ondan... Gelin toplaşalım, ulaşımı bana kolay
![]()
Fabrika çıkış geliyorlardı o lastikler.Hala kullanıyor musun fabrika çıkışları yoksa tekrar mı alındı/aldın?
Turanza ya net.Belki bazı serileri yokohama gelmiş olanilir tabi2010 sonu çıkışlı 2011 Corolla'yla fabrikadan Yokohama gelmişti, modelini hatırlamıyorum. Kime sorsam Bridgestone diyor. 75 bin km kullanılıp Michelin primacy 3'e geçilmişti.
2012 Mayıs çıkışlı aurisimizde de turanza er300 vardıTuranza ya net.Belki bazı serileri yokohama gelmiş olanilir tabi
Şuan Turanza çıkıyor onu biliyorum (Yaris'te potenza).Turanza ya net.Belki bazı serileri yokohama gelmiş olanilir tabi
Yılda 1100 tl fazla vergi vericektim.kasko yaptırırken de yılda 750 lira civarı fazla vericem üstüne 14 bin vericem bunları 2 litre az yakmak için yapmak mantıklı gelmedi.
Abi bi şey sorcam. Mesela 6.viteste 1500 devir çıkarında rampa çıkarken araba baygın gidiyor yani hızını koruyor ama hızlanmak istesem zorlanacak öyle bi durumda sabit gazla gitmek mi daha az yaktırır yoksa 5.vitese geçip 2000 devir civarında gaza çok az daha basarak gitmek mi daha az yaktırır? 2bin devir üstünde motor daha canlı oluyor, yanmanın verimliliği hissediliyorDizelde hypermiling yapılmaz... Yaılırsa egr dolar![]()
Yoo forumlarda 4,5-5,5 arası geziyorlar vergi sistemimiz böyle olmasaydı chr hibrit alırdım net.İyi yapmışsın. iki araba arasında sadece 0,24 litre fark var. Bu nasıl Hybrid anlamadım. Okadar vergi ve para 0,24 litre içinmi..
https://www.spritmonitor.de/en/overview/49-Toyota/1563-C-HR.html?minkm=10000&powerunit=2
Hadi performans içindir diyeceğim, 1,2 turbo daha hızlı. Adı hybrid olsun diye chr yapmışlar. Çok saçma.
O senaryolarda çoğu zaman tüketim hemen hemen aynı oluyor. Ama şöyle olumsuzluk oluyor: Düşük devirde motor "brbrbrbr" diyerek boğulurken gizli hararet dedikleri hadise yüzünden motor ciddi ağır koşullarda çalışmaya başıyor, basınca ve hararete maruz kalıyor. Az yaksın diye motoru öyle üzmenin hiç alemi yok. Benzine az vereyim derken motorun ömründen yemenin alemi yok.Abi bi şey sorcam. Mesela 6.viteste 1500 devir çıkarında rampa çıkarken araba baygın gidiyor yani hızını koruyor ama hızlanmak istesem zorlanacak öyle bi durumda sabit gazla gitmek mi daha az yaktırır yoksa 5.vitese geçip 2000 devir civarında gaza çok az daha basarak gitmek mi daha az yaktırır? 2bin devir üstünde motor daha canlı oluyor, yanmanın verimliliği hissediliyor
Yoo forumlarda 4,5-5,5 arası geziyorlar vergi sistemimiz böyle olmasaydı chr hibrit alırdım net.
Aynen abi ben de senin gibi düşünüyorum çekiyorum bi vites aşağıya paşa paşa gidiyorum turbo dolduruyor efil efil havayı, mazot güzel yanıyor, araba iyi gidiyor, egr dpf ne zıkkımsa tıkanmıyor keyfime bakıyorumO senaryolarda çoğu zaman tüketim hemen hemen aynı oluyor. Ama şöyle olumsuzluk oluyor: Düşük devirde motor "brbrbrbr" diyerek boğulurken gizli hararet dedikleri hadise yüzünden motor ciddi ağır koşullarda çalışmaya başıyor, basınca ve hararete maruz kalıyor. Az yaksın diye motoru öyle üzmenin hiç alemi yok. Benzine az vereyim derken motorun ömründen yemenin alemi yok.
Ha, motor büyüktür, motorun o devirdeki gücü o koşullarda sabit hızda gitmeye yetiyordur, az önce yazdığım gibi brbrbr diye o garip sesi çıkarıp boğuluyorum sal beni demiyordur, o zaman hızlanmaya karar verene kadar sabit hızla 6. viteste gitmenin mahsuru olmaz. Bu durumlarda araba sürücüsüyle konuşur zaten, dinleyip anlamaya bakar iş
Edit: Örnek olarak benim 75hp atmosferik arabayla en üst viteste 1000 devirde gittiğim bile oldu. Ama yuvarlanma direnci olarak sıkıntısız düzlük veya çok hafif gözle anlaşılmayacak bir yokuş aşağı yoldur, kaputu titreterek motor trip atmamıştır, gittiğim olmuştur![]()
Tamam işte onu diyorum 4,8 beklenen değer 0,24 nerden çıktı abi sen grafik yorumlarken zorlanıyon falan mı? Xtrail ı falan bilmiyorum ancak bir depomu takip ettim çok bile söylüyor benim ortalama ekranı 0,3 kadarBen arabanın dediğine pek inanmıyorum. Xtrail ekranda 5,5 yazıyordu pompada 10 litre çıktı. İ20 ekranda 4,9 litre yazıyordu, pompada 6,4 çıktı. Yani düzenli olarak 10 depo fulleyip yapılan km üzerinden çıkartılan tüketim değeri gercektir. Adamın biri günübirlik bir şekilde ekran 3,5 litre yakalamış olmasının bize faydası yok.
En az 10 bin km yapmış 8 tane Chr hybrid ortalaması 4,8 litre .
https://www.spritmonitor.de/en/overview/49-Toyota/1563-C-HR.html?fueltype=6&minkm=10000&powerunit=2
Abi bi şey sorcam. Mesela 6.viteste 1500 devir çıkarında rampa çıkarken araba baygın gidiyor yani hızını koruyor ama hızlanmak istesem zorlanacak öyle bi durumda sabit gazla gitmek mi daha az yaktırır yoksa 5.vitese geçip 2000 devir civarında gaza çok az daha basarak gitmek mi daha az yaktırır? 2bin devir üstünde motor daha canlı oluyor, yanmanın verimliliği hissediliyor
Haa, bak dediğim o düşük devirdeki motor boğulma hareketini atmosferikte yapmamak lazım dedim de, dizelde hiç yapmamak lazımAynen abi ben de senin gibi düşünüyorum çekiyorum bi vites aşağıya paşa paşa gidiyorum turbo dolduruyor efil efil havayı, mazot güzel yanıyor, araba iyi gidiyor, egr dpf ne zıkkımsa tıkanmıyor keyfime bakıyorum![]()
![]()
Tamam işte onu diyorum 4,8 beklenen değer 0,24 nerden çıktı abi sen grafik yorumlarken zorlanıyon falan mı? Xtrail ı falan bilmiyorum ancak bir depomu takip ettim çok bile söylüyor benim ortalama ekranı 0,3 kadar