Her otomobil birbirinin rakibidir zaten buna şüphe yok. Ama bazı şeylerde markanın öyle lanse etmesi ile olmayacağını düşünüyorum. Şimdi giuletta yı kaç kişi burada premium c sınıfı olarak bakıyor. Ya da insignia çıktı opel bizim rakiplerimiz 3 serisi,c serisi filan dedi forumda arabanın içini gömmeyen kalmadı. Haa gerçekten o kaliteye ulaşır o zaman hak veririm.Dediklerin tam olarak birbirinin takibi degil mi zaten. Bir aracın iyi bir aracın kötü olması birbiri ile aynı sinifta olamayacağı ve hatta rakip olamayacakları anlamına gelmez benim otomobil anlayışımına göre.
Bu verdiğim örnekleri başkaları demiyor ki üretici diyor zaten.Başkalarının otomobilleri nasıl algıladığı ya da nasıl gösterdiği önemli değil ki..
Bundan bir kaç ay önce sen a5 ve 4 serisini d+ nın üstünde olduğunu düşünüyordun hatta bende sana abi 4 serisi eskiden 3 coupe diye satılıyordu demiştim hatta belki hatırlarsın. İşte markalar hep böyle algı yapıyor. Belki dediğin gibi o kalite vardır ama o kalite olmadan bizim arabamız üst sınıf demek bana reklamdan öteye gitmiyor. 5008 gelirsek benim hiç bir bilgim sadece picasso-grand picasso ilişkisi var mı yani arada kalite farkı olmadan sadece farkı mı var diye düşünüp bu c mi yoksa d mi diye sorguladım o kadar