O sorunları yaşayanların (yani motor ve turbo bazlı) çoğu yazılımdan, yazılım yoksa sürekli yüksek performanslı kullanmaktan, bakım sayacına riayet etmemekten, araç arıza verdiği zaman sallamamaktan kaynaklanan sorunlar.Japonlarin bulasmamasinin tek sebebi var sorunsuzluk. Evet eski tip denebilir o bambaska bir konu ama neredeyse her japonda sorunsuzluk on plandadir farazi de konusmuyorum bir cok kez farkli yerlerde mecralarda kanitlanmis bir durum.bildigim kadariyla sadece honda turbo ya gecis yapti.hatirladigim kadariyla 1 serisinde engin bilginiz vardi foruma kronik sorunlarla gelen arkadaslara yardimci olmustunuz ve sanirim bmw forumlarindada aktif yer aliyordunuz siz daha iyi bilirsiniz ben uzun sure bmw kullanmadim.ama yer yer kronik sorunlariyla cebellesen arkadaslar gordum ki bu premium c segmenti bmw 1 serisinde var ise can sıkıcı bir durum sonucta onca para verilen araclar. Dedigim sadece bmw icin degil vag grubu icinde konusabiliriz yag yagma dsg vs. Iste bahsettigim tum bu kronik sorunlarin neredeyse hicbiri japonlarda yok o yuzdende forumda bir tane subaru mazda honda toyota vb marka kullanicisinin su sorunla karsilastim cozumu nedir basligi yok.
Geçtiğimiz haftalarda bir tane 320i gördüm. 156.000 km de, servise -3000 km'de gelmiş, sürekli basa basa kullanılmış, yağı zamanında değiştirilmemiş, araç hararet uyarısı vermesine rağmen üstünde durulmamış. Özetle adam kombo yapmış. Sonra neden sorun çıkartıyor oluyor.
Sonuç: Motorun çoğu ana bileşeninin değişimi ve tekrar toplanması. Sanayi de çıkan rakam 18.000 ₺. Bu da üst kapat takılmadan önceki son hali.

O yüzden diyorum, bu işin turbolusu, atmosferiği yok. Sürekli yüksek performans kullanıldığında, servise zamanında gidilmediğinde, yazılım yaptırıp motoru sürekli kırbaçlamak motor farketmeksizin benzer sorunları doğurur. M3 M5'in V8 V10 atmosferik motorları da arızanın dibini veriyor. Bizim zihniyetimiz "motorum turbolu, basıyorum ve uçuyorum." dan ibaret. Efendi gibi kullanıldığında (mesela benim ki 77800 küsür km'de) daha kronik(!) denilen turbo su ve yağ O-Ring contaları bile değişmedi. Neden? Efendi gibi kullanıyorum, periyodik bakımına servis sayacının belirlediği km'den daha önce götürüyorum. Arada elbette basıyorum ama 1 - 2 km sürüyor bu. Önüme gelen aynı segment, benzer motorlu aracı görünce ego tatmin etmek için kıçlarına yapışmıyorum. Öyle komplekslerim yok çünkü.
Sonuç: Saat gibi işleyen bir motor.
Son düzenleme: