Akıllı Telefon Seçmem konusunda yardım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O kadar çok ürün satıyorlar ki herkesi memnun etmelerinin mümkünatı yok. S3 kullandığım dönemde iki kez servis gördü cihaz ve ikiside kullanıcı hatası denilebilirdi ancak sorunsuz anakart yenilemesi yaptılar. Haliyle benim memnuniyetim yüksek oldu.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Apple'da satış konusunda çok önde. Bence bu büyüklükteki bir firmanın kesinlikle böyle bir bahaneyi öne sürmemesi lazım. Biz, ailemizde Samsung'a 4 kere şans verdik. 4'ünüde kullanamadı.

Herkesin bir şansı var :)

Adamlar note 4'e android 7 vermedi inanabiliyor musun ? Açıklamaları ise şaka gibi note 4'ün sistem gereksinimleri android 7'yi karşılayamıyormuş. Cayır cuyur kaldırır da milleti salak yerine koymaya çalışmaları yok mu deli oluyorum. Bulduğum her ortamda Samsung'u kötülüyorum.
Ben de benzer fiyatlardan note 4 almıştım zamanında ve aynı durumdan şikayetçiyiz. Gerçekten samsung benim gözümde de bitti. Kuzenimde A3 var ona bile geldi android 7. Note 4 nasıl sistem gereksinimlerini karşılamıyor olabilir gerçekten çok saçma. Apple için planlı eskitme yapıyor deniyor fakat benim note4 (2014 çıkışlı) aldığım dönemde 5s (2013 çıkışlı) çoktan 2 seneyi geride bırakmıştı bile. Bunun üzerine 5s şuan 4 yıllık bir telefon olmasına rağmen dertsiz tasasız şekilde son güncellemesini aldı. Android tarafında hangi telefonun hangi güncellemeyi ne zaman alacağı belli değilken apple tarafında en azından hangi telefonun ne zaman güncelleme almayacağı aşağı yukarı belli.

Ben de benzer fiyatlardan note 4 almıştım zamanında ve aynı durumdan şikayetçiyiz. Gerçekten samsung benim gözümde de bitti. Kuzenimde A3 var ona bile geldi android 7. Note 4 nasıl sistem gereksinimlerini karşılamıyor olabilir gerçekten çok saçma. Apple için planlı eskitme yapıyor deniyor fakat benim note4 (2014 çıkışlı) aldığım dönemde 5s (2013 çıkışlı) çoktan 2 seneyi geride bırakmıştı bile. Bunun üzerine 5s şuan 4 yıllık bir telefon olmasına rağmen dertsiz tasasız şekilde son güncellemesini aldı. Android tarafında hangi telefonun hangi güncellemeyi ne zaman alacağı belli değilken apple tarafında en azından hangi telefonun ne zaman güncelleme almayacağı aşağı yukarı belli.
Kesinlikle öyle. Ben telefonu alırken en azından android 7'yi de alır diye düşünmüştüm. Hatta note 4'ü çok beğenince acaba note 5'e mi geçsem demiştim ama tamamen vazgeçtim. Apple'da yeni güncellemelerle planlı eskitme yapılıyor deniyor ama note 4'e de neredeyse 1,5 ayda bir 300 küsür mb'lık güncellemeler geliyor. Güvenlik, batarya ve perf. geliştirmeleri yazıyor ama bir tutturuyorlar bir bozuyorlar çok bir şey değişmiyor yani. Bundan sonra ben de apple deneyeceğim.

Kesinlikle öyle. Ben telefonu alırken en azından android 7'yi de alır diye düşünmüştüm. Hatta note 4'ü çok beğenince acaba note 5'e mi geçsem demiştim ama tamamen vazgeçtim. Apple'da yeni güncellemelerle planlı eskitme yapılıyor deniyor ama note 4'e de neredeyse 1,5 ayda bir 300 küsür mb'lık güncellemeler geliyor. Güvenlik, batarya ve perf. geliştirmeleri yazıyor ama bir tutturuyorlar bir bozuyorlar çok bir şey değişmiyor yani. Bundan sonra ben de apple deneyeceğim.
Kesinlikle katılıyorum android 6 ya geçtiğimden beri 7 gelir diye umutlanmıştım fakat neredeyse 2 ayda bir dediğiniz gibi 300-400mb lık güncellemeler gelip durdu. Ve bu güncellemelerin etki ettiği değişimi fark etmek bile neredeyse imkansız. Haybeden biz güncelleme desteği veriyoruz demek için yapılmış şeyler gibi geliyor bana. Bundan önce iphone 5 (32gb) kullanıyordum, o dönem android telefonların yaptığı atak ile bir şekilde geçmiş bulundum ve açıkçası pişmanım. Yakın arkadaşlarımdan birinde şuan 5s var beraber yükledik ios11'i. Öyle öldük bittik telefon kullanılamaz oldu gibi bir durum da yaşanmadı ufak tefek yavaşlıklar var tabi ama kesinlikle kullanılmayacak kadar değil.

Şu konuyu tekrar bu konudaki telefon bakan arkadaşlara hatırlatmak isterim;

5s dediğimiz telefon piyasaya ios7 ile dağıtıldı. Devamındaki gelişimi ise şu şekilde oldu ios8-9-10-11. Net bir şekilde görülüyor ki 5 farklı aşamadan geçerek her dönemin özelliklerine sahip olmuş bir telefon (cihaz el verdiği sürece).
Note4 e bakarsak 4.4.4. kitkat ile piyasaya girdi ve sadece 5-6 sürümlerini alabildi. Ben telefonu hiç 4.4.4 ile kullanmadığım için o dönemdeki gelişimi hakkında yorum yapmayacağım fakat 5 den 6 ya geçerken sadece ufak rötuşlar grafiksel düzenlemeler haricinde bir tek s-pen ile ilgili ufak yenilikler gördüm.

Özetlemek gerekirse güncelleme takvimi yayınlanmadan karar vermemenizi ve alacağınız telefonun bir sonraki güncellemeyi alıp alamayacağından emin olduktan sonra karar vermenizi tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
Sony hiç kullanmadım, hatta elime alıp denemişliğim bile yok o kadar yani. Bakalım ben bir daha telefon alana kadar kim bilir hangi modeller çıkar, fiyatlar 7-8 bin lirayı falan bulur :D
açıkcası artık ben de uzun süre telefon almayı düşünmüyorum :D güncel telefonlar gerçekten çok hızlı. Şöyle düşün kaç senedir mobil platformda düzgün oyun çıkmadı. Chipsetler gelişiyor uygulamalar aynı kalıyor :D iPhone 7 en az 6 yıl kulllanır diye tahmin ediyorum. Bakalım :D

Bende andoid sony tablet var. Annem 101 okey oynar. Ben navigaston bile yaparım. 2009 model.. 8 yaşinda... :)

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adamlar note 4'e android 7 vermedi inanabiliyor musun ? Açıklamaları ise şaka gibi note 4'ün sistem gereksinimleri android 7'yi karşılayamıyormuş. Cayır cuyur kaldırır da milleti salak yerine koymaya çalışmaları yok mu deli oluyorum. Bulduğum her ortamda Samsung'u kötülüyorum.
Note 5 e geldimi acaba ? Samsung oyle abi bende kullaniyorum yazilim haric memnunumda destek 0

Geldi geldi.. O da en fazla android 8'i alır sonra keserler desteği.
Abi ben daha oncede cok samsung kullandim simdide samsung alirken herseyin farkinda olarak aldim. Nedeni basit varsin guncelleme almasin 1400 e aldigim telefonun daha kotu ozellikteki iphone karsiligi 4 milyar. Yani neredeyse 3 telefon parasi verip garantisinden memnun olacagima daha cok f/p kismina yonelip bile bile aldim maalesef bende gecen sene aldim daha 7 yeni geldi 8 mechul

Bizim için Samsung, high-end dediğimiz üst seviye cihazlara gösterdiği kötü destek ve servis ile bitti. Ben gidip 3000, 4000 TL bir telefona, bilgisayara veya televizyona verip daha sonrasında bir sorun çıktığında madara olacaksam hiç gereği yok.

Tüm teknolojik cihazlarım Apple marka ürünlerden oluşuyor. Bugüne kadar hepsiyle bir kez servise gitmişliğim vardır. Bir kere de memnun olmadan dönmedim. Ekran minnacık bir renk açıklığı için (ortalama 2 pikseli etkiliyor), bilgisayarın ekranı + dış kapağını komple değiştirdiler. 2500 TL maaliyet, garantiden yaptırıldı.

Telefonum keza, onda da yaşadığım benzer bir problemde direkt değişime gidildi.

Mümkün mertebe herkese Apple ürünleri öneriyorum. Eğer alacağınız ürünün fiyatı 2500-3000 TL'yı aşıyor ise gidip kumar oynayarak beceriksiz markalara kesinlikle para yatırmayın.
Zamaninda apple kullanmis biri olarak cevap veriyorum turkiyede 2 adet yeri olan bir markadan bahsediyoruz. Oda zorlu avm ve akasya avm. Onun harici baska apple magazasi yok.haliyle randevu almak imkansiz. Benden daha iyi bilirsin gece 12.00 sistem yenilemesini 1 ay boyunca bekledim randevu alacagim diye en son tanidik araya sokup garantiden telefon degistirebildim.
Sunuda ekliyorum. Ozellikleri (benim gozumde tabi zevk ve renk ) cokda ileride olmayan bir telefona muadilleri 2 milyarkan 3.5 veya 4 milyar fiyat etiketi koyan marka birakinda garantiden degisim yapsin :)

Abi ben daha oncede cok samsung kullandim simdide samsung alirken herseyin farkinda olarak aldim. Nedeni basit varsin guncelleme almasin 1400 e aldigim telefonun daha kotu ozellikteki iphone karsiligi 4 milyar. Yani neredeyse 3 telefon parasi verip garantisinden memnun olacagima daha cok f/p kismina yonelip bile bile aldim maalesef bende gecen sene aldim daha 7 yeni geldi 8 mechul
Giriş yahut orta segment telefon alıyorsan zaten apple falan almak hayal. f/p ürünlerinde güncelleme desteğini daha erken kesmelerini anlayabiliyorum. Ama kendi telefonum note 4 henüz 2-3 yıllık bir telefon ve markanın amiral gemisi olarak nitelediği bir telefon. Böyle olmasa güncelleme desteğini umursamam bile. Eskiden s4 mini kullanıyordum ve 2-3 defa güncelleme belki almıştır. Neticede ucuz bir telefondu ve anlayabiliyordum. Ama note 4'ü anlamam. O sebeple öfkeliyim.

Giriş yahut orta segment telefon alıyorsan zaten apple falan almak hayal. f/p ürünlerinde güncelleme desteğini daha erken kesmelerini anlayabiliyorum. Ama kendi telefonum note 4 henüz 2-3 yıllık bir telefon ve markanın amiral gemisi olarak nitelediği bir telefon. Böyle olmasa güncelleme desteğini umursamam bile. Eskiden s4 mini kullanıyordum ve 2-3 defa güncelleme belki almıştır. Neticede ucuz bir telefondu ve anlayabiliyordum. Ama note 4'ü anlamam. O sebeple öfkeliyim.
Abi haklisin samsung bu konuda cidden kotu. Ama gidipte iphone a geceyim diyebilecegim bir teknoloji yok henuz. Ekran parlakligi kotu , kablosuz sarj daha yeni gelmis , pili kotu vs vs hani alirsam bir kamerasi icin birde su destek ve garanti meselesi olur onuda yukarida yazdim zaten

Zamaninda apple kullanmis biri olarak cevap veriyorum turkiyede 2 adet yeri olan bir markadan bahsediyoruz. Oda zorlu avm ve akasya avm. Onun harici baska apple magazasi yok.haliyle randevu almak imkansiz. Benden daha iyi bilirsin gece 12.00 sistem yenilemesini 1 ay boyunca bekledim randevu alacagim diye en son tanidik araya sokup garantiden telefon degistirebildim.
Sunuda ekliyorum. Ozellikleri (benim gozumde tabi zevk ve renk ) cokda ileride olmayan bir telefona muadilleri 2 milyarkan 3.5 veya 4 milyar fiyat etiketi koyan marka birakinda garantiden degisim yapsin :)

Randevu almak için siteden yapılan çok güzel bir kurnazlık var, ihtiyacı olana yazarım buradan belirtmiyorum. O yüzden ben pek randevu konusunda sıkıntı çekmedim. Ne zaman girsem anında aldım.

2 bin lira muadiline satana lafım yok zaten, ama gidip 3000 TL bayılacaksam o zaman ne Samsung, ne LG ne de tanıtımını yaptığım ASUS marka telefon alırım.

Abi haklisin samsung bu konuda cidden kotu. Ama gidipte iphone a geceyim diyebilecegim bir teknoloji yok henuz. Ekran parlakligi kotu , kablosuz sarj daha yeni gelmis , pili kotu vs vs hani alirsam bir kamerasi icin birde su destek ve garanti meselesi olur onuda yukarida yazdim zaten
Zaten şu aşamada telefon alamam. Elimdeki telefonu eskitmem de en az bir 4-5 yılımı alır. O zamana kadar da teknoloji daha ilerler, fiyatlar değişir falan filan çok iş var yani.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...