Akıllı Telefon Seçmem konusunda yardım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Randevu almak için siteden yapılan çok güzel bir kurnazlık var, ihtiyacı olana yazarım buradan belirtmiyorum. O yüzden ben pek randevu konusunda sıkıntı çekmedim. Ne zaman girsem anında aldım.

2 bin lira muadiline satana lafım yok zaten, ama gidip 3000 TL bayılacaksam o zaman ne Samsung, ne LG ne de tanıtımını yaptığım ASUS marka telefon alırım.
Simdi iphone sahibi degilim aslinda genius ta tanidik da var ama merakda ettim ozel mesajla sey etsek :(

Zaten şu aşamada telefon alamam. Elimdeki telefonu eskitmem de en az bir 4-5 yılımı alır. O zamana kadar da teknoloji daha ilerler, fiyatlar değişir falan filan çok iş var yani.
Bende oyle kullanmayi planliyorum ama korkum arka kapagin cikmamasindan dogan pil degistireme sorunu.hazir berkini bulmusken onuda etiketleyerek sorayim @Berkin telefonun arka kapagi cikmiyor.3300 pil var icinde ama tabiki zamanla omrunu kaybettigi malum.duzgun sarj kurallarina uyulursa ne kadar omur bicilir ve diger senaryosu sarjda uzun kalan yarisinda cekilen vs pil omru ne olur

Konu sapıyor ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim Samsung note4 e güncelleme yollamadı diye iPhone'u övmek kendi içinde tezat. İos11 kurulum dosyası 1.9gb açıldığında sanırım 11gb a kadar genişliyor bizim ülkemizde böbrekle iPhone alındığını göz önüne alırsak zamanında alınan 5s lerin tamamına yakını 16gb hadi kullan kullanabilirsen ios11

Artık hiçbir şirket uzun vadeli cihaz üretmiyor. Beyaz eşyadan elektroniğe otomobilden mobilyaya tüm tüketim mallarının yarı ömrü kısıtlandı ki yenisini alıp tüketim çarkını dondurebilesin.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu sapıyor ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim Samsung note4 e güncelleme yollamadı diye iPhone'u övmek kendi içinde tezat. İos11 kurulum dosyası 1.9gb açıldığında sanırım 11gb a kadar genişliyor bizim ülkemizde böbrekle iPhone alındığını göz önüne alırsak zamanında alınan 5s lerin tamamına yakını 16gb hadi kullan kullanabilirsen ios11

Artık hiçbir şirket uzun vadeli cihaz üretmiyor. Beyaz eşyadan elektroniğe otomobilden mobilyaya tüm tüketim mallarının yarı ömrü kısıtlandı ki yenisini alıp tüketim çarkını dondurebilesin.

6S 16GB kullanıyorum, iOS 11 e geçerken 2 GB indirdim ama yerimde bir azalma olmadı, hatta eski dosyalar ve cache temizlendiği için yer açıldı. Paket açıldıktan sonra ortalama 3-4 GB filan harcıyor sistemden. Yükseltmede de eski sistem komple yenisiyle değiştirildiği için o kadar feci bir yer kaplama durumu olmuyor.

Bende oyle kullanmayi planliyorum ama korkum arka kapagin cikmamasindan dogan pil degistireme sorunu.hazir berkini bulmusken onuda etiketleyerek sorayim @Berkin telefonun arka kapagi cikmiyor.3300 pil var icinde ama tabiki zamanla omrunu kaybettigi malum.duzgun sarj kurallarina uyulursa ne kadar omur bicilir ve diger senaryosu sarjda uzun kalan yarisinda cekilen vs pil omru ne olur
Abi tamamen şans. Her pil bir kumar.

Mümkün olduğunca komple bitmeden şarj etmek ve şarj olduğu gibi çıkarmamak gerekiyor. Ben özellikle şarj olduktan sonra bir yarım saat 1 saat daha tutuyorum.

Öte yandan çok soğuk ve sıcağa maruz bırakmamak çok önemli. Uzun süre kullanılmayacaksa %50 de şarj edip öyle bırakmalı.

Ayda 1 kereliğine pili komple ama komple bitirip (elinizden geldiğince, telefonlar izin vermiyor çünkü) daha sonra full şarj etmek ve uzun süre (ortalama 7-8 saat) şarj etmek lazım. Bu kalibrasyonun ben özellikle çok faydasını gördüm.

6S 16GB kullanıyorum, iOS 11 e geçerken 2 GB indirdim ama yerimde bir azalma olmadı, hatta eski dosyalar ve cache temizlendiği için yer açıldı. Paket açıldıktan sonra ortalama 3-4 GB filan harcıyor sistemden. Yükseltmede de eski sistem komple yenisiyle değiştirildiği için o kadar feci bir yer kaplama durumu olmuyor.
Konu ile ilgili ios11 çıkmadan ortaya atılan iddia vardı yanlış hatırlamıyorsam donanımhaber yada teknoseyir idi yazıyı okuduğum yer. Dediğiniz gibi ise hafıza olarak sorun çıkmayacaktır.

Yalnız 32gb hafızayı dolduran ben ve eşim için yine çok iyi bir seçenek olmuyor iPhone. Sadece arttırılabilir hafıza bile önemli bir özellik olduğunu arttirilamayan mi5 sayesinde öğrendim. [emoji16]

ben de tam tersi knk :D pili tamamen bitirmemeye özen göstermen lazım. %15-%20 minimum limit bu. Şarj ederken %100e ulaştığında maximum 5-10dk beklemesi gerek. Bu da pilin ömründen yiyor :D Tak çıkar yapmaman gerek. Orjinal şarj aletini kullanmaya özen gösterilmeli. :) kalibre olayı çok farklı :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...