2. el piyasa ölü mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ek olarak Golf manuellerin de piyasası sanıldığı kadar iyi değil, Golf'ün sıfır satışlarının büyük yoğunluğu otomatik model oluyor, insanlar DSG meraklısı alacakken otomatik olsun bari diyor.

2016 model manuel Golf 3500km'de aracı arkadaşım 1,5ayda anca elinden çıkarabildi istediği fiyata.

1 ay kadar önce TV'de reklamları dönen bir web sitesinden açık artırmayla 2016 model, 2017 ocak 30 trafiğe çıkışlı Clio aldık. 1.5 dizel, 75hp, Joy paket. Şirket spec yani. Ama arabanın boya, hasar vs hiçbir kusuru yok km'si (41000) ve kullanan arkadaşın sigara içmiş olması dışında.

Öncelikle ben böyle bir işe neden girdim, onu izah edeyim: Yeni evli kayınço gazı. Allah insanı yeni evlenmiş kayınço gazından korusun arkadaşlar. Kenarda duran üj-bej kuruşumu da böyle bir piyasa otomobiline yatırdım.

İlan verelim dedik. Kasko değeri 61000 TL olan bu aracın malum sitedeki fiyatları 55000-59000 TL arasındaydı. Ben de biraz fazla yol yapmış olması hasebiyle taban fiyattan ilan vermeyi teklif ettim ama, kayınço gazı almış tabi, 57000'i dayadı ilana. 15 gün kadar geçti, arayan veya mesaj atan olmadı. Ben tüm kontrolü kayınçoya bıraktım. en son 54400'e düşmüştü. Hayırlısı olsun. Yılbaşına kadar satılmazsa kayınçonun takılara el koyacam.

Bence millet bu dönemde sıfır km otomobil kovalıyor, gücü anca ikinci ele yeten de sineğin yağını sıkar gibi vergiyi kitleme peşinde. Ocak ayı itibariyle piyasa bir nebze hareketlenecektir diye umut ediyorum.

Golf Trendline değil de Comfortline olsaydı muhtemelen daha çok alıcı çıkardı. Lancer'da ise 7000 TL hasar kaydı var. Onun haricinde çok tutan bir araç değil. Satılmamasının nedenleri bunlar olabilir.

Simdi beyler, fiyatta anlasabilirsem Lancer gidecek gibi, baska bir talip cikti. Golf hayirlisi gibi gibi...

Biraz ne alirdim diye bakinmaya basladim, iki secenek buldum:

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-ford-focus-1.5-tdci-titanium-508074963/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...us-oto-periyodik-bakimli-audi-509707734/detay

Ben bu alacagim arabaya uzun sure binmek istiyorum, hali hazirda yuksek hasar kayitli arabam var ve satmanin cokta zor olmadigini gordum iyi toplandigi surece. Simdilik focus un sahibi ile gorustum, araba biraz haşat olmus gibi...

Anlayan arkadaslar yorum yaparsa sevinirim, bu hasar kalici midir, yoksa onemsiz midir sizce?

Simdi beyler, fiyatta anlasabilirsem Lancer gidecek gibi, baska bir talip cikti. Golf hayirlisi gibi gibi...

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-ford-focus-1.5-tdci-titanium-508074963/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...us-oto-periyodik-bakimli-audi-509707734/detay

Ben bu alacagim arabaya uzun sure binmek istiyorum, hali hazirda yuksek hasar kayitli arabam var ve satmanin cokta zor olmadigini gordum iyi toplandigi surece. Simdilik focus un sahibi ile gorustum, araba biraz haşat olmus gibi...

Anlayan arkadaslar yorum yaparsa sevinirim, bu hasar kalici midir, yoksa onemsiz midir sizce?

ARAÇ İHTİYACI OLMADIĞINDAN SATILMAKTADIR. Net yalan olduğunu düşünüyorum. Doğrusu muhtemelen "İflah olmadığından satılmaktadır" Şu "kaporta/şasi işlemleri genel - 1.350TL" var ya, işte o işlemle bunun geometrisini kurtarmaları çok zor. Bütün süspansiyon kolları değişmiş eyvallah da, onların şasi bağlantılarında bu kadar sert ve pis yerden gelen darbede mutlaka gönye kaymıştır. Performanslı sürüşte veya tutunması zayıf olan bir yolda sola dönerken hiçbir şey olmayıp sonraki virajda sağa dönerken savurursa pişmanlık için çok geç olur. Veya kör virajda ani bir şey çıktığında freni köklemek gerekirse arka kontrolsüz fırlayabilir. Bu tarz şasi kaymalarındaki falso öyle zamanlarda ortaya çıkar. Sol arka tekerleğin diğer 3 tekerlekten farklı şekilde aşınması da bonus :)

Bu ihtimalleri göz önünde bulundurup alacaksan al.

ARAÇ İHTİYACI OLMADIĞINDAN SATILMAKTADIR. Net yalan olduğunu düşünüyorum. Doğrusu muhtemelen "İflah olmadığından satılmaktadır" Şu "kaporta/şasi işlemleri genel - 1.350TL" var ya, işte o işlemle bunun geometrisini kurtarmaları çok zor. Bütün süspansiyon kolları değişmiş eyvallah da, onların şasi bağlantılarında bu kadar sert ve pis yerden gelen darbede mutlaka gönye kaymıştır. Performanslı sürüşte veya tutunması zayıf olan bir yolda sola dönerken hiçbir şey olmayıp sonraki virajda sağa dönerken savurursa pişmanlık için çok geç olur. Veya kör virajda ani bir şey çıktığında freni köklemek gerekirse arka kontrolsüz fırlayabilir. Bu tarz şasi kaymalarındaki falso öyle zamanlarda ortaya çıkar. Sol arka tekerleğin diğer 3 tekerlekten farklı şekilde aşınması da bonus :)

Bu ihtimalleri göz önünde bulundurup alacaksan al.

Tamamiyle senle aynı düşünüyorum, 24500 de kaza yap, 27500 de sat, ihtiyaç olmadığında, güvenemedim bende. Audi daha mantıklı gibi, onunda detaylarını öğrenirsem iyi olur.

Bu Focus arabayı zorlamayan, donanımı seven, min 5 yıl bu arabaya binecek adama satılır ancak. Öyle biri olsam bu kadar büyük hasarla 80 e kadar düşürtür alırdım arabayı ama beklentilerim belli yani arabadan :)

Tamamiyle senle aynı düşünüyorum, 24500 de kaza yap, 27500 de sat, ihtiyaç olmadığında, güvenemedim bende. Audi daha mantıklı gibi, onunda detaylarını öğrenirsem iyi olur.

Bu Focus arabayı zorlamayan, donanımı seven, min 5 yıl bu arabaya binecek adama satılır ancak. Öyle biri olsam bu kadar büyük hasarla 80 e kadar düşürtür alırdım arabayı ama beklentilerim belli yani arabadan :)
A4'ü detaylı fotoğraflarıyla ve onarım faturasıyla birlikte iyi bir oto ekspere götürüp inceletmek gerekir. Şasi geometrisi ne durumda, onarım temiz yapılmış mı, yan airbag'lerin yerine yenileri takılmış mı... Kapı filan değişmiş. Açılıp kapanırken durumu nedir, oto yıkamaya sokulduğunda içeriye kapıdan su alıyor mu, seyir halinde olağan dışı rüzgar veya trim sesi yapıyor mu, orta konsol bu hasardan etkilenmiş mi, A sütunu ne kadar etkilenmiş, hepsini iyice incelemek gerekir. Eğer darbe yoksa, atıyorum kamyon kasası kapı gibi bir şey kapıyı çamurluğu yırtarak geçtiyse direk alınır. Ama kurşun yediyse alınmaz, özellikle çamurluk tarafına geldiyse kaputun altına da girmiştir, hiç güven olmaz.
Ha bana sorarsan, dq200 s-tronic şanzıman 0 km bile alınmaz ama sen onu çoktan geçmişsin :)

Nisan gibi olsaydı bizim golfü satardım sana :) Sen tramerli araba seversin 8k tramer var bizdr de.Ayna ve cam değişimi 1.5k zaten.
b2d3678f43772cbb8533a8a15b29bb3d.jpg

Otobüsün tamponu demir olunca böyle oldu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şaside oynama yapılmış gibi duruyor aracın o bölgesinin dolayısı ile bütün gövdenin mukavemeti düşmüştür ve bir sonraki kazada vereceği tepkileri kimse bilemez riski alıp binmek isterseniz o ayrı ama bu araba artık 5 yıldız güvenlikli bir araba değil.

Ben olsam o fotodan sonra focus u almam. Sağlam dağılmış, ne olacağı belli olmaz o arabaya.

Çok anlamam ama faturayı incelediğimde eğer burada yazılanlar gerçekse baya bir hasar almış gibi görünüyor. Muhtemelen şase de hasar almıştır. Diğer ilanda da kapı ve çamurluk değişmiş bir de boya yüzünden 13.900 TL hasar kaydı diyor bana hiç inandırıcı gelmedi. İkisi de güzel arabalar ekspere sokup daha detaylı bilgi alınabilir.

A4'ü detaylı fotoğraflarıyla ve onarım faturasıyla birlikte iyi bir oto ekspere götürüp inceletmek gerekir. Şasi geometrisi ne durumda, onarım temiz yapılmış mı, yan airbag'lerin yerine yenileri takılmış mı... Kapı filan değişmiş. Açılıp kapanırken durumu nedir, oto yıkamaya sokulduğunda içeriye kapıdan su alıyor mu, seyir halinde olağan dışı rüzgar veya trim sesi yapıyor mu, orta konsol bu hasardan etkilenmiş mi, A sütunu ne kadar etkilenmiş, hepsini iyice incelemek gerekir. Eğer darbe yoksa, atıyorum kamyon kasası kapı gibi bir şey kapıyı çamurluğu yırtarak geçtiyse direk alınır. Ama kurşun yediyse alınmaz, özellikle çamurluk tarafına geldiyse kaputun altına da girmiştir, hiç güven olmaz.
Ha bana sorarsan, dq200 s-tronic şanzıman 0 km bile alınmaz ama sen onu çoktan geçmişsin :)

Aga senin araba beğenmen zor haaa, sen sıfır araba alırken bile detaylı ekspertiz yaparsın :D

Bu aracın arka süspansiyon takımları pahalı olduğu için işlemleri de oldukça maliyetli olmuş. Süspansiyonu dikiş tuttu mu bir yana da ' kaporta-şasi işlemleri ' kısmındaki 1350 liralık işlem düşündürücü. Şu hasarı direkt arkadan almış olsa şasinin aslına değil koruma için yapılmış ek kısmına zarar gelmiştir, o da zaten değiştirilir derdim ama yandan hasar aldığı için direkt şasiye sirayet etmiş belli ki. Şaside ki hasar ne alemde kestirmek zor. Yırtık oluştu mu, eğilme oluştu mu bunlara iyi baktırmak gerek ki aracı almadan evvel viraj kasıp bu aracı iyice zorlaman lazım. Hatta mümkünse sedan kasa, kazasız başka bir Focus'u da aynı güzergahta aynı şekilde zorlaman gerek ki aradaki farkları anlayabilesin. Açıkçası uzak durmak daha iyi gibi duruyor. Zira fiyatı da hiç uygun değil.

O focusun pert olması gerekir, Yürüyene direk darbe var. 4 bağlantı noktasından biri yamulmuş. Çok kötü bir hasar. Kati almam böyle arabayı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...