Duruma göre değişir,
@inzfatih öğrenciyim ailemle yaşıyorum, aylık harçlığımın yüzde 80-90 kadarını aracın yakıtına harcıyorum, geriye kalanla yemek-kitap defter.

Ailemle yaşamasaydım büyük bir ihtimalle kendime ait bir aracın masraflarını karşılayamazdım.
Diyelim ki bekar biriyim işim gücümde oturmuş bir şekilde ilerliyor evlilik de gözükmüyor o zaman aylığımın yüzde 40-50'sini bir şekilde aracıma harcardım.Bu durum aile ile birlikte yaşandığında yüzde 70-80 lere kadar çıkabilir.
Yine bir başka senaryo diyelim ki evliyim, çoluk çocuk yok ama her an olabilir, bu durumda da aylığımın yüzde 40'ından fazlasını aracıma ayıramam sonuçta başka kişilerin de sorumluluğu üstümde olur.
Çoluk çocuk boğaza kadar aile dolmuş taşmış(4-5kişilik) o zamanki senaryo zaten az buçuk yüzde 20-30 u dahi geçmemektir.
Ama tabii ki bu ülkemiz şartları için bir züğürt bir petrolhead'in yorumları maaş yükseldikçe daha düşük yüzde oranlarıyla da zevk alınabilir.
Sizin durumunuzu az çok biliyorum, forumdan okuduğum kadarıyla her an işten çıkma ihtimaliyle hali hazırda birikiminizin(aylık değil), yüzde 60'ından fazlasını harcamamanız yolunda olacak, aylığınız için ise bence bir bebek gelene kadar kısa vadeli planlarla kesesinin ağzını açmanızda bir mahsur görmüyorum.
Bizim kumarımız da bu.