Arabaniz icin butcenizin birikiminizin maasinizin ne kadarini ayirirsiniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan inzfatih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gelir yada birikiminizin %kacini araba satin almak icin ve arabanin masraflari icin harcarsiniz ?

• Kullanılan toplam oy
    72
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dediginiz gibi ikinci el araclarin degeri yok avrupada.. Burada otomobil kesinlikle yatirim degil.. mantikli olan elimizdeki araci kaza veya masrafli bir ariza olmadigi surece kullanmak ama bakalim ne kadar dayanabilecem.
Beklemek daha iyi.. Ben size hic almayin demiyorum. Sadece hayalinizi biraz daha erteleyin. Cocuk hayirlisiyla dunyaya gelip onunuzu gordukten sonra duruma tekrar bakarsiniz :)

Screenshot_20180309-181709.jpg bu söz buraya tam uydu sanırım

Valla arkadaşlar, araba caddede roll yapayim, kapali pazar alaninda drag yapayim, bostanci sahilinde air yapip hava basayim niyetiyle alacaksaniz almayin.
Cocugunuzun riskini bu tip eylemler icin harcamayin.
Hocam sizde haftasonu arabanizla kultur gezileri yapip bol bol resim cekip gezmeyecekseniz arabaya luzum yok bence. Borca girmeye degmez. Ben kizimla cikicagim kultur turlari ve orman kamplarinin hayalini kuruyorum.
Ben aldigim maasin 10/1 ancak arabaya harciyorum. Şu an dengem bu şekilde. Ve maaş yetmiyor.
ben sahsen geziyorum gecen yaz 10 bin km isvicre-italya turu yaptim. isvicrenin daglik virajlarinda hiz limitlerinde gitmek bile cok keyifliydi, cocuk olunca bu gezileri nasil yapariz ne zaman yapariz bilmiyorum biraz buyumesini beklemek gerekecek, belki daha buyuk bir arac gerekecek.. buyuk araclari da pek sevmiyorum

Ülkenin en büyük şehrinde yaşıyorum, buna rağmen sürüş kabiliyetlerimi pistte değil, caddelerdeki çukurlardan kaçarak geliştiriyorum. Girdiğim her bir çukur içimde onulmaz yaralar açıyor, strese giriyorum. Paramı alabileceğim en hisli, beni en çok mutlu edecek otomobile gömmeyi o kadar isterdim ki. Çocukluk hayalim bu benim. Ama olmuyor. Kendimi enayi gibi hissediyorum her geçen gün. Kazancımın yarısından fazlasını vergilere verdiğimi hatırladığım her gün acı çekiyorum, bu yüzden otomobil benim için her geçen gün "A noktasından B noktasına ölmeden götürebilen araç" tanımına doğru evriliyor. Profil fotoğrafımdaki pişkin suratlı organizmanın yüzündeki o iğrenç gülümseme de hiç eksik olmuyor.

Lafın kısası; A noktasından B noktasına beni tek parça götürebilecek asgari şartları taşıyan herhangi bir otomobile binerim ben bu tarihten sonra. Böyle sanıyorum.

Maaş+sigortalı, yani düzenli geliri yakaladıktan sonra 3 ay doldurdum, 4. ayın başında arabamı aldım. Yıllar öncesinden yeminimdi. Şimdi arabasız değilim. Ama yeni bir araba alacak olsam bütçemin yarısından fazlasını ayırmam.

Yalnız evlilik çoluk çocuk mevzularım olsaydı eşim ne derse o olurdu :D

Ben ilk maaşımı almadan arabamı almıştım. Mercedesler, Bmwler,Audiler hayal etmiyoruz ki. Bir Golf,Astra ya da Focus alabilsek yeterdi. Şu an bu saydığım arabalara binmek benim için hayal.

Birde olayin şu tarafi var.
Araba var baz kasa ile hersekilde sana yeterde artar durumda. Allaha şukur elin ayaginda tutuyor. Sonra almisken dolusu olsun hikayesi basliyor. Tutup 1 aylik maasini katlanir diş aynaya veriyorsun. Oda yetmiyor 2 aylik maasinida sunroofa kaptiriyorsun. Hadi onuda gectik motoru buyuk olsun bari deyip bir 15 aylik maasinda oraya gidiyor. Otomatik sanzimaniydi filan derken 50 lik araba oluyor sana 75 bin. 50 bin nakiti verip araba alacak durumun varken kendini 25 bin 3 yil kredi borcunda buluyorsun. 3 yil kredi borcu oderken birde araba masrafi ekleniyor. Faizde cabasi.. biraz nefsimize hakim olun lutfen.

Temmuz 2004 trafiğe çıkışlı 2005 model boş+boş mk1 Octaviamız var sıfır alındı. O dönemde diyorduk ki 3-4 sene bilemedin 5 sene kullanırız sonrasında satar model yenileriz diye düşünüyorduk. Fakat zamanın ne getirip ne götüreceğini bilemiyorsunuz. Aldıktan 3-4 sene sonra yenilemeyi düşündüğümüz koca oğlan şuan 14 yaşına geldi sayılır ve kendisiyle 240bin km devirdik. Türkiye şartlarında konuşsaydık @Onemanband 'in söylediklerinin altına imzamı atardım. Artık 1 otomobil yerine 3 otomobil parası verilecek duruma geldi vergiler sayesinde. Fakat avrupada arabayı aldıktan 2-3 sene sonra neredeyse yarı fiyatına düştüğü için beklemenizde fayda var. Yine güçlü olsun piste gireyim diyorsanız da 1.40 yerine daha kullanışlı bir şey bakabilirsiniz güncel modelden 1-2 kasa öncesinin S4 Avantları iş görür bence.

Üniversite öğrencisiyim. Yazın calisicam ve maaşımın, biriktirdiğim paranın tamamına yakını arabaya gidecek. Bu sene biriktirdiğim parayla evden bir kuruş istemeden okudum. Ama seneye belki bir kuruşsuz gelicem ispartaya. Babam rahat ol olum araba alıyormuş gibi düşün dedi. O biraz rahatlattı çünkü bana arabayı dayım verdi ve ben onun üstüne harcayacağım. Sizce bu ne denli mantıklı? Bir de tüm bunların üstüne sezonun iyi geçmesi lazım ki hem benim ceplerim dolsun, araba için, hem de ailemin cepleri dolsun, ben ve kendileri için.

Üniversite öğrencisiyim. Yazın calisicam ve maaşımın, biriktirdiğim paranın tamamına yakını arabaya gidecek. Bu sene biriktirdiğim parayla evden bir kuruş istemeden okudum. Ama seneye belki bir kuruşsuz gelicem ispartaya. Babam rahat ol olum araba alıyormuş gibi düşün dedi. O biraz rahatlattı çünkü bana arabayı dayım verdi ve ben onun üstüne harcayacağım. Sizce bu ne denli mantıklı? Bir de tüm bunların üstüne sezonun iyi geçmesi lazım ki hem benim ceplerim dolsun, araba için, hem de ailemin cepleri dolsun, ben ve kendileri için.
Ben mekaniğine harcama yapardım. Araç düzgün yürüsünde koltuktan süngerler fırlasa da olur.

Yaş 25, Amerika'da eğitim görüp, bitirmemin son yılında vize alamadığım için gidemedim dolayısı ile eğitim hayatım bitmedi hayatım oradan çok büyük bir darbe aldı zaten. Üstüne evlilik gibi bir mecraya bulaşmaya hiiiiç niyetim yok çünkü bakıyorum gözlem yapıyorum gerçekten şuanda evlenilecek, anne olabilecek, evine bağlı olabilecek bir nesil göremiyorum. Sanırım bir tane Golden Retriever alırım, istediğimde araba olur, oturur hep birlikte yeriz parayı, daha çok mutlu olurum o şekilde diye düşünüyorum. Çok sevdiğim bir garaj tarzı ben kesinlikle böyle bir garaj yapıcam mesela evli olsam bunu yapamam, sanırım bir yuva kurmaktansa hayallerimi yaşamak benim için daha öncelikli.

10291045_617300631699613_7631116759807698525_n.jpg

Duruma göre değişir, @inzfatih öğrenciyim ailemle yaşıyorum, aylık harçlığımın yüzde 80-90 kadarını aracın yakıtına harcıyorum, geriye kalanla yemek-kitap defter.o_OAilemle yaşamasaydım büyük bir ihtimalle kendime ait bir aracın masraflarını karşılayamazdım.

Diyelim ki bekar biriyim işim gücümde oturmuş bir şekilde ilerliyor evlilik de gözükmüyor o zaman aylığımın yüzde 40-50'sini bir şekilde aracıma harcardım.Bu durum aile ile birlikte yaşandığında yüzde 70-80 lere kadar çıkabilir.

Yine bir başka senaryo diyelim ki evliyim, çoluk çocuk yok ama her an olabilir, bu durumda da aylığımın yüzde 40'ından fazlasını aracıma ayıramam sonuçta başka kişilerin de sorumluluğu üstümde olur.

Çoluk çocuk boğaza kadar aile dolmuş taşmış(4-5kişilik) o zamanki senaryo zaten az buçuk yüzde 20-30 u dahi geçmemektir.

Ama tabii ki bu ülkemiz şartları için bir züğürt bir petrolhead'in yorumları maaş yükseldikçe daha düşük yüzde oranlarıyla da zevk alınabilir.
Sizin durumunuzu az çok biliyorum, forumdan okuduğum kadarıyla her an işten çıkma ihtimaliyle hali hazırda birikiminizin(aylık değil), yüzde 60'ından fazlasını harcamamanız yolunda olacak, aylığınız için ise bence bir bebek gelene kadar kısa vadeli planlarla kesesinin ağzını açmanızda bir mahsur görmüyorum.

Bizim kumarımız da bu.:D:p

Son düzenleme:
Altın oran:
Yıllık gelirinin %50'si = sahip olduğun arabanın değeri

Arabanın diğer masrafları ise ayrı hesaplanmalı tabi.

Altın oran:

Benim formul su sekilde. Oturulan ev tatmin ediyorsa yani tamam ben iyi bir muhitteyim deniyorsa iyi bir araba almaya yonelim yapilabilir. Tabi su formul var bende de.
300 milyarlik araba alacaksam bankada en az 1.5 olmali.
Boyle bir ekonomik sorunlar yasadigimiz donemde tersi durumlar buyuk risk

butun birikimi gozden cikarmamak sartiyla araba satin alirken verdigim para gozume batmiyor, ama yil icerisinde sahip oldugum araca harcadigim para(kasko sigorta yakit garaj yikama bakim vs) nedense gozume batiyor, ekonomik bir arac sahibi olup zevk icin spor arac kiralama fikri mantikli gorunse de kiralik arac beni korkutuyor ,emanet mala aliskin degilim surekli diken ustunde oluyorum.

Altın oran:

Yillik gelire hatunun gelirini de katiyormuyuz ? :D

Şuan peşinat biriktiriyorum alacağım araç 70-75 bandında olacak. %30 peşinat kalana 24 ay vade şeklinde. Aylık 2500-2700 arası ödeme oluyor ki bu benim aylık maaşımın tamamı. Bana ek gelirlerden kalan para 1800 tl olacak. Aracı sadece haftasonları kullanacağım için altından kalkarım gibi duruyor.

Şuan peşinat biriktiriyorum alacağım araç 70-75 bandında olacak. %30 peşinat kalana 24 ay vade şeklinde. Aylık 2500-2700 arası ödeme oluyor ki bu benim aylık maaşımın tamamı. Bana ek gelirlerden kalan para 1800 tl olacak. Aracı sadece haftasonları kullanacağım için altından kalkarım gibi duruyor.
2 yıl <3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...