Arabaniz icin butcenizin birikiminizin maasinizin ne kadarini ayirirsiniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan inzfatih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gelir yada birikiminizin %kacini araba satin almak icin ve arabanin masraflari icin harcarsiniz ?

• Kullanılan toplam oy
    72
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu biraz da insanların ihtiyaç ve gereksinimleri ile alakalı. Mesela ben kendi maaşımla bugün sıfır kilometre bir otomobil alacak olsam maaşımın yarısını bırakmam lazım. Ama zaten evimizde iki araba olduğu için (Bence bu da lüks sayılır.) böyle bir harcamaya gerek duymuyorum. İhtiyacım olsa da maaşımın yarısını bırakmam yani gider ikinci el falan alırım :)

Bakımlar için de bozuklukları biriktirdiğim kumbaram var, böyle olunca cebimden belki de elime geçen paranın %10'u bile olmayan para çıkıyor :D

Ben daha yeni aldım ve ilk arabam desem yeridir bu parayı 2 yılda anca kazandım hatta biraz daha fazlası var ama uğraştığım iş başka bir durum emek istiyor sigortam yok işim yok öğrenciyim sözde hala daha okuyoruz bu yaşa geldik. Bana arkabalarım oğlum arabanın masrafı çok olur alacaksan 20-30 seviyesini geçme dediler a noktasından b noktasına götürsün yeter fazlası seni sıkar dedi bu söze uydum ve 30k lık bir araba aldım desem yeridir.

Ama bir şey var sigortası olsun araba 2 el olsun mtv olsun otu zotu olsun sanayide bir hafta geçirdim vay arkadaş dedim doğru söylüyorlarmış gerçekten haklılarda ama şu varki arabayı kullanmaya başladıktan sonra işin zevki bir başka 17 yıldır falan toplu taşıma kullanan birisi olarak rahatlık gerçekten. Ama benim kafamda hala daha biraz daha iyi bir araba alsam diyordum ama şu anda ne gerek var dedim doğru yapmışım aslında eğer maaşınız sizi kıt kanaat geçindiriyorsa lükslük bana göre. Eskiden olsa vergiler bu kadar fazla olmasa artık herkes için daha kolay olurdu derdim ama bu ülkede olmaz hakikaten. Kuzenim araba aldı bebekleri olacak parası yokken kredi çektirip ordan buradan borç alarak bende verdim çocuğu olacak mecburen almam lazım dedi niye böyle yükümlüluk durumu var anlam veremedim çocuğu olan bir insan aile öncelik çocuğa vermeli şimdi ayriyetten birde arabaya da para ayırmak zorunda kalacak. Bende şu anda ötv muhafiyeti olayı var ananem üzerinde olursa o şekilde arabayı yükseltmeyi düşünüyorum çünkü and içmişim hayaller var bunları yapamadan rahat edemiyorum atımız yok binmeye gidiyoruz taktiravalliyle derler ya o hesap aynen.

Eğer o olmaz ise de biraz üstüne koyup bir kaç yıl daha kullanabileceğim bir araba almak isterim açıkcası. Bana göre gerekli olan bir şey ama ülke şartlarına bakınca gereksiz olan bir durum gibi duruyor.

... Kuzenim araba aldı bebekleri olacak parası yokken kredi çektirip ordan buradan borç alarak bende verdim çocuğu olacak mecburen almam lazım dedi niye böyle yükümlüluk durumu var anlam veremedim çocuğu olan bir insan aile öncelik çocuğa vermeli şimdi ayriyetten birde arabaya da para ayırmak zorunda kalacak...
Gecenin bir vakti çocuk hastalanırsa, doktora götürmek için taksinin keyfini beklemek veya eşin dostun eline bakmak, ebeveynleri katil edebilecek bir durumdur. Bunun dışında kimse küçücük bebeğini haklı olarak metrobüse veya 500T gibi leş halk otobüslerine bindirmek istemez.

Gecenin bir vakti çocuk hastalanırsa, doktora götürmek için taksinin keyfini beklemek veya eşin dostun eline bakmak, ebeveynleri katil edebilecek bir durumdur. Bunun dışında kimse küçücük bebeğini haklı olarak metrobüse veya 500T gibi leş halk otobüslerine bindirmek istemez.

Orası öyle ama şöyle düşün sen kıt kanaat geçiniyorsan her ay babandan ordan buradan borç alıyorsun ve bu durumdayken bile bir yükümlülük altına giriyorsun kredi çekip araba alıyorsun aldığın maaş ile anca ev geçimini sağlıyorsun eşin zaten çalışamayacak durumda iken bebek doğduktan sonra ve her zaman kapı başında duran bir baban var arabası da var sence gerek varmı bu duruma? Kendimden örnek verirsem bende aynı şeyi bende dedim ebeveynlerden yardım almak yerine şuraya buraya gidelim diye arabamız olur kendimiz gideriz dedik ama hakikaten arabayı aldıktan sonra öyle her yere gidemez olduk çünkü genelde yakın yerlerde ihtiyacımızı halletmeye başladık.

Orası öyle ama şöyle düşün sen kıt kanaat geçiniyorsan her ay babandan ordan buradan borç alıyorsun ve bu durumdayken bile bir yükümlülük altına giriyorsun kredi çekip araba alıyorsun aldığın maaş ile anca ev geçimini sağlıyorsun eşin zaten çalışamayacak durumda iken bebek doğduktan sonra ve her zaman kapı başında duran bir baban var arabası da var sence gerek varmı bu duruma? Kendimden örnek verirsem bende aynı şeyi bende dedim ebeveynlerden yardım almak yerine şuraya buraya gidelim diye arabamız olur kendimiz gideriz dedik ama hakikaten arabayı aldıktan sonra öyle her yere gidemez olduk çünkü genelde yakın yerlerde ihtiyacımızı halletmeye başladık.

Büyük babada araba var ise ne gerek vardı araba almasına. Saçmalamış o yakının. Benim arabamın 3 tane sahibi var. Benim ailem , babam, kayınpederlerim. Birinde dahi araba olsa , kesin almazdım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...