Son bir mesaj daha birakip bu konuyu takip etmeyi birakacam, cevaplari gormeyecem yanitlamayacam, bu tartismalarin sonu yok.
Ben sifir km aldigim dsg sanzimanli aracla yolda kaldim, sehir disinda kis vakti rezil oldum, o rezilligi yasadiktan sonra birakin garantiden sanziman degisimini bana sifir km yeni arac bile verseler tavsiye etmem.. Nitekim bu araba isi biraz sans isi, kimisi sorunsuz yillarca kullaniyor. Belki internette abartildigi kadar sorunlu degil, belki internette konusuldugundan da fazla sorunlu, bununla ilgili net veri bulamayiz % kaci sorun cikardi vw bunu paylasmaz.
Bence bu konu kiliselesmis laflardan ote gitmeyecek, bunca senedir dsg denince karsilastigim diyalog hep ayni
- filanca tarihten sonra duzeltildi artik sorun yok (buna inanmistim bi ara)
- arkadasim sen kullanmayi bilmiyosun onu oyle kullanirsan sorun cikar tabi hata sende (yaw he he

)
- ama iyiniyet garantisi var (keske garantiye de guvenebilsem, garantinin karsilamadigi durumlarda oldu)
- istatistikler satis oranlari bu kadar alan kisi niye aliyor sorunluysa (yamulan iphonelarda cok satmisti, pazarlama orani kaliteyi gostermez pazarlama kalitesini gosterir nitekim forumlarda dsg diyeni afaroz ediyorlar bukadar atesli bir hayran kitlesi varken showrooma ne koysa yok satar dieselgate falan islemez

masallah diyelim nazar degmesin nitekim hitlerin mirasidir vw
Ozetle internette tonlarca ariza kanitiyla zaten var, bu konu yillardir konusulur, kimi dsgli aracini satana kadar sorunsuz diye yazar cizer (aracinin degeri dusmesin rahat satsin degil mi) satinca bir daha vw grubun kapisina ugramaz, kimi de dsgden memnundur gider gene dsg alir, bu iki ornekte iki farkli taraf icin surekli soylenir durur