DSG hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

2013 sonrası üretilmiş yetkili servis bakımlı DSG şanzımanlı bir VAG almaya

• Değer

• Değmez

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Olumlu, olumsuz yorum yapmayi veya kullanici deneyimini gectim, her vag otomobil basliginin altinda veya yapilan versuslarda altinda “dsg cok sorunlu sanziman bu kadar kisi sorun yasamis” yazip facebook linki paylasan insanlardan gina geldi. Hayir bir de kendileri gamzeli araclari savunup dsg’ye laf atinca daha bir komik oluyor

Sen kullanıp sorun yaşadın mı?Sorun yaşamadıysan ve ya uzun süre DSG kullanmadıysan sallamana da gerek yok bence.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sen hiç uçaktan paraşütsüz atladın mı?Atlamadıysan uçaktan paraşütsüz atlayanlar yere çakılıp ölür deme. İlk önce dene bakalım emin ol sorun yaşarsan söylersin.

Bu tip polemiklere girmemek için facebook grubunun linkini de verdim halbuki.

Şu çağda hangi arabanın iyi yol tuttuğunu bilmek için binip denemeye gerek olmadığı gibi hangi aracın kronik sorunu olduğunu bilmek için satın alıp kullanmaya da gerek yok.

facebook linkine tıklayıp tamamı araç sahipleri tarafından yazılmış yorumları okuyun. İnanmıyorsanız yalan söylüyorsunuz dsg arıza yapmaz deyin. Gelecek cevapları merak ediyorum.

Olumlu, olumsuz yorum yapmayi veya kullanici deneyimini gectim, her vag otomobil basliginin altinda veya yapilan versuslarda altinda “dsg cok sorunlu sanziman bu kadar kisi sorun yasamis” yazip facebook linki paylasan insanlardan gina geldi. Hayir bir de kendileri gamzeli araclari savunup dsg’ye laf atinca daha bir komik oluyor

Aynı tarzda cevap verecek olursam "1000 km'de bozulan patlak şanzımanlı arabalara para verenler Civic'e laf söylüyor ya komik oluyor" demem gerekirdi ki bu seviye bana uygun olmadığı için sizinle aynı tarzda yazamıyorum.

Sen hiç uçaktan paraşütsüz atladın mı?Atlamadıysan uçaktan paraşütsüz atlayanlar yere çakılıp ölür deme. İlk önce dene bakalım emin ol sorun yaşarsan söylersin.

Şu çağda hangi arabanın iyi yol tuttuğunu bilmek için binip denemeye gerek olmadığı gibi hangi aracın kronik sorunu olduğunu bilmek için satın alıp kullanmaya da gerek yok.

facebook linkine tıklayıp tamamı araç sahipleri tarafından yazılmış yorumları okuyun. İnanmıyorsanız yalan söylüyorsunuz dsg arıza yapmaz deyin. Gelecek cevapları merak ediyorum.
Hocam iyi günler. Aslında konu arıza da değil. Konu dsg sahibi olmayıp büyük bir öfkeyle kötülenmesi. Halbuki aynı çift kavramanın belki daha sorunlusunu powershift ve edc de kullanıyor ama hiçbiri dsg kadar kötülenmiyor. Sözüm meclisten dışarı lakin bu muhabbet vw kompleksi olarak bağlanabilir bir tek. 1.4 Opel motorunun çıkardığı arızalar da birçok Facebook sayfasında mevcut. Yine Toyota nın gaz kelebeği olayı dünyada cana mal oldu. Hiçbiri bu kadar anlatılmıyor. Birçok forumda manuel vitesli vw başlığı açılıyor. Söyleyecek söz bulamayan bu sefer sıradan gibi bir yorum yapıyor :D bu şekilde aşırı öfke dolu yorumlar yapılmamalı. Keza dq 200 dsg yi bu kadar kötüleyecekseniz onun karşısına şu tork konvertörlü şanzıman daha iyi ve verimli diyebilmeniz gerekir bana göre.

Son düzenleme:

Önceki aracımızda sorun yaşadık zaten ki soran olursa söylüyorum.4.5 yaşındaki arabadan sadece cüzi miktarda işçilik alınmıştı.

Hocam iyi günler. Aslında konu arıza da değil. Konu dsg sahibi olmayıp büyük bir öfkeyle kötülenmesi. Halbuki aynı çift kavramanın belki daha sorunlusunu powershift ve edc de kullanıyor ama hiçbiri dsg kadar kötülenmiyor. Sözüm meclisten dışarı lakin bu muhabbet vw kompleksi olarak bağlanabilir bir tek. 1.4 Opel motorunun çıkardığı arızalar da birçok Facebook sayfasında mevcut. Yine Toyota nın gaz kelebeği olayı dünyada cana mal oldu. Hiçbiri bu kadar anlatılmıyor. Birçok forumda manuel vitesli vw başlığı açılıyor. Söyleyecek söz bulamayan bu sefer sıradan gibi bir yorum yapıyor :D bu şekilde aşırı öfke dolu yorumlar yapılmamalı. Keza dq 200 dsg yi bu kadar kötüleyecekseniz onun karşısına şu tork konvertörlü şanzıman daha iyi ve verimli diyebilmeniz gerekir bana göre.

Konu DSG olduğu için facebookta rastgele görmüş olduğum çok düşük km'deki dsg arızasını göstermek istedim. Yine de bir iki mesaj sonra çift kavrama olan bütün şanzımanlarda benzer sorunların yaşandığını ve bu nedenle uzak durduğumu söyledim.

Benim için marka model çok önemli değil. Volvo S60'da powershift kullanılırken de o araçtan uzak durulması gerektiğini söylüyordum. Ufak tefek arızalar her araçta olur ve çözüme kavuşturulur ama şanzıman gibi aracın hareketini sağlayan bir parçanın nerede ne zaman sorun çıkaracağının belli olmaması o aracı almamam için yeterli bir sebep oluyor.

Sizde DSG'de sorun yaşadınız yani sorun çıkarabiliyor ama bunu benim söylemem mi yanlış?

Hayır abartıyorsunuz sadece.5 yaşında ve hayatının çoğunu trafikte geçiren bir aracın kavramasının bitmesi gayet normal bence.Zaten cüzi ücretlerle yapıyorlar garanti varsa ve ya iyi niyet garantisi devam ediyorsa.

Aynı tarzda cevap verecek olursam "1000 km'de bozulan patlak şanzımanlı arabalara para verenler Civic'e laf söylüyor ya komik oluyor" demem gerekirdi ki bu seviye bana uygun olmadığı için sizinle aynı tarzda yazamıyorum.

Her basligin altina ayni yaziyi yazip ayni linki koymak provake etmekten baska bir sey degildir
Honda’nin rezaletini savunup gelip burada dsg elestirmek samimiyetsiz bir davranis

Hayır abartıyorsunuz sadece.5 yaşında ve hayatının çoğunu trafikte geçiren bir aracın kavramasının bitmesi gayet normal bence.Zaten cüzi ücretlerle yapıyorlar garanti varsa ve ya iyi niyet garantisi devam ediyorsa.

5 yaşında sorun çıkartması normaldir aracın. Yani o şansizımanı da periyodik olarak değiştirdiğimiz baskı balataya trigere vs benzetebiliriz bu konuda sıkıntı yok. Bazıları inatla asla arıza yapmaz dşyor ben ona çıldırıyorum. Zamanında millete sorunsuz diye aldıranlar oldu adamlar yolda kaldı.

dsg.gif
@DuzboruDownpipe imza yapsana bi şunu :D

oylamanin tarafsizligi tartisilir :) nitekim forumlarda ucretli ucretsiz mesai yapan savunucular bircok marka icin mevcut.

Taraflar belli sorun yaşama potansiyeli ile önermeyenler. Sorun yaşayacağını bildiği halde garanti zaten değiştiriyor bozulsa da sorun yok diyenler var. Sorunsuz diyen yok zaten ondan tarafsızlıkta sorun yok bence :)

baslik edc yada cvt hakkinda olsaydi ona da tavsiye etmem diye yazardim.. :D

Son bir mesaj daha birakip bu konuyu takip etmeyi birakacam, cevaplari gormeyecem yanitlamayacam, bu tartismalarin sonu yok.
Ben sifir km aldigim dsg sanzimanli aracla yolda kaldim, sehir disinda kis vakti rezil oldum, o rezilligi yasadiktan sonra birakin garantiden sanziman degisimini bana sifir km yeni arac bile verseler tavsiye etmem.. Nitekim bu araba isi biraz sans isi, kimisi sorunsuz yillarca kullaniyor. Belki internette abartildigi kadar sorunlu degil, belki internette konusuldugundan da fazla sorunlu, bununla ilgili net veri bulamayiz % kaci sorun cikardi vw bunu paylasmaz.

Bence bu konu kiliselesmis laflardan ote gitmeyecek, bunca senedir dsg denince karsilastigim diyalog hep ayni

- filanca tarihten sonra duzeltildi artik sorun yok (buna inanmistim bi ara)
- arkadasim sen kullanmayi bilmiyosun onu oyle kullanirsan sorun cikar tabi hata sende (yaw he he :D )
- ama iyiniyet garantisi var (keske garantiye de guvenebilsem, garantinin karsilamadigi durumlarda oldu)
- istatistikler satis oranlari bu kadar alan kisi niye aliyor sorunluysa (yamulan iphonelarda cok satmisti, pazarlama orani kaliteyi gostermez pazarlama kalitesini gosterir nitekim forumlarda dsg diyeni afaroz ediyorlar bukadar atesli bir hayran kitlesi varken showrooma ne koysa yok satar dieselgate falan islemez :) masallah diyelim nazar degmesin nitekim hitlerin mirasidir vw :)

Ozetle internette tonlarca ariza kanitiyla zaten var, bu konu yillardir konusulur, kimi dsgli aracini satana kadar sorunsuz diye yazar cizer (aracinin degeri dusmesin rahat satsin degil mi) satinca bir daha vw grubun kapisina ugramaz, kimi de dsgden memnundur gider gene dsg alir, bu iki ornekte iki farkli taraf icin surekli soylenir durur :)

Dsg konuşanlar banlansın

Kendimi banlayasım var

Arkadaşlar lütfen takım tutar siyasi parti tutar gibi araba tutmayın, birini ölümüne savunup ötekini yermeyin, ötekini gömüp bunu savunmayın.

Ve hepsinden önemlisi karşıt görüşlere saygı gösterin.

Kocaman kocaman adamlarız, yani öyle sanıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...