Öncelikle şunu belirteyim: Bu olayda sorumlular satışı yapan bayii olmuyor, direk olarak Otosan ve işler büyürse Koç Holding oluyor.
Aynı olayı biz de yaşamıştık. Bu kasalar ilk çıktığında 2009 modelini takas + kredi şeklinde ödeme planıyla almıştık. 3 ay kadar sonra pas ve boya kusması başladı bizim arabada da. Tavanda ve marşpiyellerde bu kadar bariz olmasa da birkaç noktada can sıkıcı şekilde başlamıştı. Bu arada 2-3 kez lastik patlaması gibi enteresan olaylar da olmuştu onlar da bonus. 3 aylık araba olmasına rağmen kullanıcı hatasına bağladılar. Hukuki işleyişini tam bilemediğim ihtar vs. süreçlerinden sonra tabii ki kabul etmediler. Karşığında da önce kredi ödemelerini durdurduk, sonrasında da mahkemeye gittik. Ödemeler durdurulunca aniden konuya ciddi şekilde eğilmeye başladılar =) . Öncelikle Koç Holding'in hukuk servisi, temsil ettikleri markanın büyüklüğünü kullanarak tehditvari tavırlar takındılar. Ama biz geri adım atmayınca ilk duruşmadan 1 gün önce aracı iade almayı kabul edip arasındaki 0 km fiyat farkını ödemeyi kabul edersek 2010 modelini vermeyi teklif ettiler. Ben hiç istememiştim ama babam arabayı çok sevdiği için kabul etmişti. (o zamanlar 2009 ve 2010 arasındaki fiyat farkı 2-3 bin filandı ve donanım ekstrası vardı, bugün gibi değildi

) Çok şükür o araba bizim başımızı hiç ağrıtmadı ve geçtiğimiz ay forumdan
@lozlevent arkadaşımıza sattık.
Videodaki yerler direk kuş pisliği izi gibi. Arabayı bilmesem kuş pisliği bırakmışsınız onlar yapmış derdim. Ama arabayı da, boyasının sağlamlığını da biliyorum. Yeri geldi bizim arabada da kuş pisliği kaldığı oldu uzun süre. Ama iz yaptıysa da nokta olarak yerini bilmiyorsanız bulunamayacak şekilde iz yapabildi. Kuş pisliği fırça çiziğinden fazlasını Fiesta'lara yapamıyor. Aracı sürekli tuzlu suyla veya kuyu suyuyla yıkarsanız boyaya çok zarar verir derler ama bu kadarını yapabilir mi onu bilmiyorum. Zannetmiyorum.
Açıkçası hukuk sistemi o zamandan bu zamana çok değişti, çöküşte. Bizim gittiğimiz yoldan giderseniz sonuç alamama ihtimaliniz yüksek. Çünkü hepsinin yanında araba 3 yıllık. Her türlü kullanıcı hatasına yıkabilirler. Yukarıda dediğim gibi, ben arabanın kaporta ve boya kalitesini bildiğim için kullanıcı hatası olduğuna inanmıyorum. Ama bilirkişiler devreye girip farklı şeyi söyleyebilirler.
Her şeye rağmen avukatlara konuyu danışmanızı öneririm.