Bisiklet Seçimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
Maksimum 1000 tl geçmiycek, bisiklet bakıyorum ama asıl derdim, bisikletin kendi değil, yıllardır geçmeyen sağ ayak diz ağrım. Bisiklet benim gibi dizinde ağrı olan birine iyimi gelir yoksa dahamı kötü yapar bilmiyorum. Hobi amaçlı araba sürüp benzin yakmak yerine , Hobi amaçlı ve sağlık maksadıyla Bisiklete geçmeyi düşünüyorum. Tam teşekkullu ( tayt giymem) bir set yapmaktan yanayım. En son araba için 2 defa servise girince, bu arabanın servis masraflarının bir hayli kabarık olduğunu farkettim. 6 ay içinde 2300 tl servis parası verince insan bu paralara neler yapmazki diye düşündüm..
Komşum 1000 tl değerinde kendine katlanır bisiklet aldı, benide bir güzel gaza getirdi. Fakat katlanır bisiklet deneyimi yapınca hiç bana uygun gelmedi. Bana tam takır en büyük bisikletlerden lazım.
Decathlonda bir tane denedim, çok beyendim.

Beğendiğim model : https://www.decathlon.com.tr/triban-100-yol-bisikleti--id_8377732.html

Tam bana göre yapılmış. Ufak bir test sürüşü yapınca bisikletin oturuş pozisyonu ve yüksekliği bana rahat geldi. Boy 1,85 olduğunda katlanır bana rahat gelmedi. (ayarlanmış olmasına rağmen)

Tatil bütcemi buna yatırmak istiyorum , ama dizimdeki ağrıdan dolayıda patlamak istemiyorum.. Ayrıca ben 12 yıldır ofiste çalışan bir teknisyenim. Öyle bir ayak kas gücüm yok. 7 vites dişli oranına sahip bu bisiklet beni zora sokarmı. Ne kadar az oynak parça okadar iyi benim için. Göbekte vites olmayısında dolayı daha öncede hiç vitesli bisiklet kullanmadığım için ne kadar gerekli bilemiyorum.
Ayrıca göbek dişlisinide daha cok tork daha yüksek devir atmak için küçültmekde istiyorum.

Ayrıca ben lise yıllarında BMX bisiklet kullanan biriyim. Doğrudan Yol bisikletine geçiyorum. Bu bana ağırmı gelir. Farklı bir seçenekmi değerlendirmeliyim..

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekurler. ,

Ben de bu sene Carraro 220 aldım. Eşime de Carraro 124 aldık hafta sonu sabahları sahilde hem eğleniyoruz hem sporumuzu yapıyoruz. Bisikletler yağ gibi akıyor en ağır viteste bile yormuyor. Carraro 220 modeli 28 inç bir bisiklet ve yaklaşık 14 kg fln. Almadan önce ben de biraz araştırdım ve yerinde inceledim. Katlanır bisiklet biraz ağır maalesef ve o çaptaki tekerleklerle yorulmadan sürmek mümkün değil. Tek avantajı bagaja sığıyor olması ama bizim ev sahile yakın olduğundan böyle bir şeye gerek duymadım.

Diz ağrısı konusunda da yıllar önce bende de vardı sürekli oturmaktan oluyormuş. Kıkırdakta bir zayıflama var demişti doktor ve egzersiz önermişti. Dizimi çalıştıran eğilmeli kalkmalı bazı egzersizlerle o sorunu hallettim. Şu an bisiklet sürme hususunda da hiç sorun yaşamıyorum. Zaten dediğim gibi o kadar yormuyor da.

Yol bisikletine hiç lüzum yok , onun masrafı da i10 gibi olur :) :)

Şehir bisikleti , dag bisikleti neyine yetmiyor Ali abi . Sanki yollar çok duzgunde yol bisikleti alacaksın . Yazık olur .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi boş ver, şehir bisikleti al geç. Aynakolu 2 Yapraklı yol bisikleti sizi zorlar. Zaten istanbuldasınız, amortisörsüz bisiklet ağrıtır.

sıl derdim, bisikletin kendi değil, yıllardır geçmeyen sağ ayak diz ağrım. Bisiklet benim gibi dizinde ağrı olan birine iyimi gelir yoksa dahamı kötü yapar bilmiyorum.
Bana kalırsa önce bir doktora görün hocam. Ezbere iş yapılmaz. Bakarsın bisiklete binmek ve dizini zorlayıcı bir takım hareketler, işler yapmak sana zararlıdır bilemezsin. Doktora git doktora.

Son düzenleme:
Bende 2015 kasım gibi bir Sedona 300 Sport'a sahip oldum ve gayet güzel başlangıç seviyesinde ki bir bisiklet kullanımı rahat.
Ama çeşitli nedenlerden dolayı son 1 yıldır ve bu ara ayağım çatlak olduğundan mütevellit bisiklet yatmakta bende satmayı düşünüyorum. Ve yeni bir yol bisikleti ile geç kalmış sezona başlayacağım.
NOT : Eğer bisiklet işine gerçekten ısınırsanız emin olun Şehir Bisikleti size yetmeyecektir ve yol bisikletine geçmek isteyeceksiniz.
NOT 2 : Bisiklet düzenli sürüldüğünde emin olun kaslarınız güçleniyor ve insan sabah uyandığında dinç bir şekilde uyanıyor. (Zayıflamak içinde birebir.)

Bende 2015 kasım gibi bir Sedona 300 Sport'a sahip oldum ve gayet güzel başlangıç seviyesinde ki bir bisiklet kullanımı rahat.
Ama çeşitli nedenlerden dolayı son 1 yıldır ve bu ara ayağım çatlak olduğundan mütevellit bisiklet yatmakta bende satmayı düşünüyorum. Ve yeni bir yol bisikleti ile geç kalmış sezona başlayacağım.
NOT : Eğer bisiklet işine gerçekten ısınırsanız emin olun Şehir Bisikleti size yetmeyecektir ve yol bisikletine geçmek isteyeceksiniz.
NOT 2 : Bisiklet düzenli sürüldüğünde emin olun kaslarınız güçleniyor ve insan sabah uyandığında dinç bir şekilde uyanıyor. (Zayıflamak içinde birebir.)

Siz nerdesiniz. Fiyat nedir

Yol bisikleti daha az çalıştırır daha çok gider. Her yolu sevmez, oturuş pozisyonu yorucudur, konfor yoktur, ince yanak oluyorsa kaza riski yüksektir.

Gündelik bisikletler daha uygun olabilir, dağ bisikletleri çok yorucudur (gerçek olanları) dağ bisikleti havasında gündelik bir bisiklet iyi olur size.

Ama önce doktor hocam :)

Merhaba,

1-2 ay kadar bisiklet araştırması yapmış ve videoları izlemiştim.Üzerinden çok geçmiş olsada aklımda kalanlar ile yardımcı olmak istiyorum.

Özellikle istanbul gibi bir yerde yollar ne çok akıcı ne de çok off road olduğu için,hem de başlangıç seviyesi olunacağı için HYBRID bisikletler bence en mantıklısı olacaktır.Genelde deneyimli bisikletçiler Riverside'nin reklamını yapıyor.Ben de zamanında sadece Riverside markasına bakmıştım.Fiyat performans olarak iyi deniyor.

Marka tabiki herhangi bir marka olabilir ama başlangıç+İstanbul kombosuna kesinlikle HİBRİT gidecektir.

https://www.decathlon.com.tr/rivers...NtMO3skJbuhw6fYQs2bAclYxca53lxFYaAqCaEALw_wcB

Merhaba,

1-2 ay kadar bisiklet araştırması yapmış ve videoları izlemiştim.Üzerinden çok geçmiş olsada aklımda kalanlar ile yardımcı olmak istiyorum.

Özellikle istanbul gibi bir yerde yollar ne çok akıcı ne de çok off road olduğu için,hem de başlangıç seviyesi olunacağı için HYBRID bisikletler bence en mantıklısı olacaktır.Genelde deneyimli bisikletçiler Riverside'nin reklamını yapıyor.Ben de zamanında sadece Riverside markasına bakmıştım.Fiyat performans olarak iyi deniyor.

Marka tabiki herhangi bir marka olabilir ama başlangıç+İstanbul kombosuna kesinlikle HİBRİT gidecektir.

https://www.decathlon.com.tr/rivers...NtMO3skJbuhw6fYQs2bAclYxca53lxFYaAqCaEALw_wcB

Aslında bakınca bu tam bana göre.. Bir inceliycem decathlona gidince

İşinize yaradıysa ne mutlu :) Piyasaya göre fiyat/performans olarak da görünüyor bakınca.Yalnız gitmeden aramanızı tavsiye ederim bayiide varmı yokmu diye.Decathlonda bu tarz problemler yaşamıştım daha önce.

Daha gençsin abi, dizini biraz zorla, üst bacağın zayıfsa diz ağrısı olması normal, üstüne git, eğer ki ağrıların artarsa gidersin doktora, boyun uzunmuş, o yüzden en büyük boy almaya çalış bisikelti, piyasadan epeydir uzağım, bu fiyata ne alınır bilmem ama yol bisikleti gerçekten çok rahat oluyor, dağ bisikleti falan amelelik, ben eğilemem falan dersen şehir bisikleti de bakabilirsin.

Basit 2 sağlık göstergesi sorucam.Dinlenmede geçen fiziksel aktivitede artan bir diz ağrınız varsa mekanik bir problem vardır.Meniskus bağ yırtılmasıdır böyle bişey geçirmediysen bisiklet sürebilirsin ve tedavi eder.
Dinlenmede artan fiziksel aktiviteyle geçen bir diz ağrısıysa mutlaka doktor görsün.

Basit 2 sağlık göstergesi sorucam.Dinlenmede geçen fiziksel aktivitede artan bir diz ağrınız varsa mekanik bir problem vardır.Meniskus bağ yırtılmasıdır böyle bişey geçirmediysen bisiklet sürebilirsin ve tedavi eder.
Dinlenmede artan fiziksel aktiviteyle geçen bir diz ağrısıysa mutlaka doktor görsün.

Çok nadirde olsa yatağa 2,80 uzanınca sağ diz tam düz olunca ağrıyor. Ayakta esas duruşta gene ağrırdı. Hatta bazen dizimde kıkırdama hissi oluyorduda bu son 2 senedir aktivitesiz hareketsiz yaşamdan dolayı hissetmez oldum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...