Hangi Akıllı Telefon

İşlemci olarak haklı olabilirsiniz (kirin gayet performanslı bir işlemci ama ben katılmıyorum) Garanti-Teknik servis konusunda huawei çok daha iyi durumda şuan. Samsunga bir cihazı batarya değişimine bıraktığımızda bile birkaç gün bekletiyorken huawei çoğu cihazında ekran değişimi, anakart değişimi gibi işlemleri bile 3-4 saat içinde yapıp veriyor.
Zamanında S3'u alırken de Discovery vardı. Aynı özellikleri daha ucuza sunuyordu. Samsung kadar fazla telefonu olmadığı için ona 4.4 gelmişti mesela S3 en son 4.3 de kaldı. Küçük markaların böyle avantajları da olabiliyor

İşlemci olarak haklı olabilirsiniz (kirin gayet performanslı bir işlemci ama ben katılmıyorum) Garanti-Teknik servis konusunda huawei çok daha iyi durumda şuan. Samsunga bir cihazı batarya değişimine bıraktığımızda bile birkaç gün bekletiyorken huawei çoğu cihazında ekran değişimi, anakart değişimi gibi işlemleri bile 3-4 saat içinde yapıp veriyor.

Ekleme: Ha yine de 3-4bin tl üzerine çıkılacaksa tabiki ya Samsung ya iPhone alın derim. Ben orta-alt segment Huawei kullanıcısıyım

İstanbul'da oturan için belki haklı olabilirsiniz ancak bahsettiğiniz durum bıraktığınız servisin yoğunluğu ile alakalı bir durum olabilir. Manisa özelinde mahallemizde Samsung Servisi var ancak Ege bölgesinde sadece 1 adet Huawei servisi mevcut. Haliyle bölgenin tüm cihazlarına kısa sürede yanıt vermesi çok zor.

Zamanında S3'u alırken de Discovery vardı. Aynı özellikleri daha ucuza sunuyordu. Samsung kadar fazla telefonu olmadığı için ona 4.4 gelmişti mesela S3 en son 4.3 de kaldı. Küçük markaların böyle avantajları da olabiliyor
Güncelleme olarak düşünürseniz P serisi ve Mate serisinin "lite olmayan" modellerini almanız gerekir muhtemelen. Benim cihazım GR5 2017 daha android 7 almadı mesela. Garip bi güncelleme politikası var Huawei'nin.

Bu arada ben bir yıl kadar s3 bi süre de discovery kullandım. S3 ciddi anlamda daha performanslı. Özellikle ihtiyaç yoksa eğer s3 e 4.1.2 romu kurarsanız performansı 4.3e göre baya iyi
İstanbul'da oturan için belki haklı olabilirsiniz ancak bahsettiğiniz durum bıraktığınız servisin yoğunluğu ile alakalı bir durum olabilir. Manisa özelinde mahallemizde Samsung Servisi var ancak Ege bölgesinde sadece 1 adet Huawei servisi mevcut. Haliyle bölgenin tüm cihazlarına kısa sürede yanıt vermesi çok zor.
Bu konuda haklısınız evet. Ankaradayım ben sıkıntı olmuyo o konuda

Son düzenleme:
Guncellemw çok dert değil aslında
Güncelleme olarak düşünürseniz P serisi ve Mate serisinin "lite olmayan" modellerini almanız gerekir muhtemelen. Benim cihazım GR5 2017 daha android 7 almadı mesela. Garip bi güncelleme politikası var Huawei'nin.

Bu konuda haklısınız evet. Ankaradayım ben sıkıntı olmuyo o konuda

Bütçeye göre eğer 2.000 civarı ise Xiaomi modelleri iyidir. Ancak 3-4 gibi daha yüksek bütçelere çıkılırsa bana kalırsa Samsung tek alternatif. Yaklaşık 2 ay önce Hepsiburada'dan Tr garantili S9+ aldım 3.600 gibi bir fiyata. Bundan önce pert edene kadarda S5'im vardı üzerinde yaptığım insanlık dışı deneyler sonucu değiştirmek zorunda kaldım yoksa daha 2-3 yıl daha götürürdü beni. Samsung S3-S4 sonrası yazılım donanım konusunda baya seviye atladı. Şu anki fiyatlara baktımda 2.000 olan Mi6 bile 2.5-3 aralığında satılır olmuş. Şu durumda Xiaomi alır mıydım bilmem.

Kirin ve snapdragon arası ne fark var

Kirin Huawei'in kendi üretimi olan, Snapdragon ise Qualcomm'un işlemcisi. Aynı seviyedeki telefonlarda hemen hemen aynı performansı verselerde genel olarak Snapdragon her zaman bir iki adım daha öndedir. Samsung'un Tr garantili üst seviye telefonları Samsung'un kendi Exynos işlemcisi kullanılıyor. Exynos iyi diyende var, Snapdragon'da ancak SD845 ile daha iyi sonuçlar elde ediliyor gerçek hayatta. Her türlü alacağınız telefonlar en üst seviye işlemcilere sahip olacağından fark edecek tek yer yazılım oluyor. Kağıt üzerinde göreceğiniz küçük mhz değerleri pek fark etmeyecektir. İşlemciler yerine kamera, batarya, ekran ve yazılımıyla alakalı araştırmalar yaparsanız daha iyi sonuçlara ulaşırsınız.
S3 gibi uzun yıllar kullanmak isterseniz firmaların amiral gemilerine bakmak gerekiyor. O zamanda bütçeyi biraz arttırmak gerekir.

Guncellemw çok dert değil aslında
Ya bi garip güncelleme sistemleri var. Benim cihazım p9 lite nin büyük ekran büyük batarya ve 32gb hafızalı modeli aslında. İşlemcisi falan aynı hep. O belki android8 alacak ama benim cihaz daha 7 almadı. Huawei bir cihazı ne kadar çok satıldıysa o kadar üstüne düşüyo. Sonuç olarak benim önerim eğer amiral gemisi diye tabir ettiğimiz cihazlardan alacaksanız şuanki fiyatlarda Samsung almanız daha mantıklı olur. Geçen yıl birbirine yakın performanstaki huawei-samsung arasında dağlar kadar fark varken şuan bazen huawei daha pahalı bile oluyo

Mate 10 pro, S9 plus gibi telefonlarda işlemci kalitesi bakımından kullanıcılar bir sorun yaşamaz. Arada ki farkları anlamaları da zor diye düşünüyorum. Bu tip üst seviye telefonlarda işlemciden ziyade arayüz kalitesini ve stabilitesini göz önünde bulundurmak lazım. Samsung'un uzun yıllardır kullandığı arayüz beş para etmez. Sms yazarken, mesajlara girerken, rehbere girerken hep bir takılma, donma yapıyor. En iyi işlemcisine sahip telefonunda bile yapıyordu. Şu son nesillerle beraber Samsung Experience diye bir arayüze geçiş yaptılar. Bu arayüzün daha stabil olduğu, sms, rehber gibi uygulamalarda takılma olmadan çalışabildiği söyleniyor. Mate 10 pro'da kullanılan arayüz ise zaten çok başarılı ve akıcı. Bana kalırsa üst seviye bu telefonları almadan evvel araştırırken işlemci kalitesinden ziyade nasıl bir arayüz deneyimi sunuyorlar onu araştırmak lazım.

Geçtiğimiz aylarda huawei p smart aldım. Günlük iyi fakat grafik ağırlıklı oyunlarda üzebilir. Parmak izi hızlı çalışıyor.

2000 TL altında f/p bir Xiaomi veya Huawei S3 gibi sizi yıllarca idare eder. Bir telefona 3-4 bin TL vermeye karşıyım.
ben de iyi düşünüyordum ama 2000 tl altindakiler pek hoşuma gitmedi işimi görmez. bi de bir kere alıyorum 4-5 yıl kullanıyorum iyi bir şey almak istiyorum

Mate 10 pro, S9 plus gibi telefonlarda işlemci kalitesi bakımından kullanıcılar bir sorun yaşamaz. Arada ki farkları anlamaları da zor diye düşünüyorum. Bu tip üst seviye telefonlarda işlemciden ziyade arayüz kalitesini ve stabilitesini göz önünde bulundurmak lazım. Samsung'un uzun yıllardır kullandığı arayüz beş para etmez. Sms yazarken, mesajlara girerken, rehbere girerken hep bir takılma, donma yapıyor. En iyi işlemcisine sahip telefonunda bile yapıyordu. Şu son nesillerle beraber Samsung Experience diye bir arayüze geçiş yaptılar. Bu arayüzün daha stabil olduğu, sms, rehber gibi uygulamalarda takılma olmadan çalışabildiği söyleniyor. Mate 10 pro'da kullanılan arayüz ise zaten çok başarılı ve akıcı. Bana kalırsa üst seviye bu telefonları almadan evvel araştırırken işlemci kalitesinden ziyade nasıl bir arayüz deneyimi sunuyorlar onu araştırmak lazım.
şimdikinde baya sorun yaşıyorum galeriyi girerken filan baya 3-4 saniye sürüyor.

şimdikinde baya sorun yaşıyorum galeriyi girerken filan baya 3-4 saniye sürüyor.
Eski Touchwiz arayüzü gerçekten bu hususlarda kötü. Ben s4 mini kullandım, s5 kullandım, şuan 2,5 yıldır note 4 kullanıyorum ve hepsinde aynı sorun var. Note 4'ün işlemcisi, grafik birimi falan gayet tatminkar. Android bu hususta deneyimi sekteye uğratmıyor. Ama ne hikmetse Sms yazmak için klavye açılırken, mesajlar ve arama kaydı uygulamalarına girerken, bazen de galeriye girerken takılma ve donmalar yaşanıyor. Samsung experience ile bunun üstesinden geldiklerini, yeni nesil samsung'lar da bu sorunun artık olmadığını söylüyorlar. Shiftdelete gibi kanalların videolarından veya teknoloji forumlarından bunları araştırabilirsin karar vermeden evvel. Açıkçası ben note 4'den sonra başka bir telefon alacağım zaman arayüz stabilitesi konusunda iyi işler çıkaran bir modele yöneleceğim.

Konusu açılmışken söyleyeyim. Touchwizli samsung kullananlar kıysın paraya nova launcher premium alsın (apk :P) baya iyi sonuç alırsınız