Üniversite 2. sınıf olarak yükseköğretime geçiş sınavlarıyla ilgili şunları söyleyebilirim,bilmem birilerine yardımı dokunur mu:
Ben uluslararası ilişkiler okuyorum.Kesinlikle bölümün okulumun bana iş getirip getirmemesiyle bir ilgim yok,umrumda bile değil.Çünkü hiçbir bölüm artık iş getirmiyor,kendi yoluma bakacağım.Kısacası diploma için okuyorum diyebiliriz.
Aşırı tembel bir insanım,lise hayatım boyunca toplam 10 saatten fazla ders çalışmamışımdır.YGS LYS dahil.Bizim sınav sisteminde YGS mantık olduğu için Türkçeden 30 Matematikten 4 Sosyalden 32 Fenden 14 net yapmıştım.Eşit ağırlık olmama rağmen matematikten hiç anlamıyordum hala da öyle.40 soru üzerinden bu arada bu sonuçlar.
Lys bilgi olduğu için sonuçlar çöp gibi geldi tabi ama sonuçta 180 bin küsüre yerleşmiştim Lys sonucu olarak.
Tavsiye olarak,eğer inekleyebilecek kapasitede biri değilseniz mezuna kalmanız %100 sizin aleyhinize olur.Çünkü okulda dershanede etrafınızda sınav psikolojisi olduğu için ister istemez siz de kıyıdan köşeden giriyorsunuz.12. sınıfta benim farklı kafada farklı durumlarda farklı çalışkanlıklarda tanıdığım çok fazla insan vardı.Bunların hemen hemen yarısı mezuna kaldı.Ve 20 kişiyse sadece 5'i puanını arttırabildi.
Ve eğitim öğretim hayatında duyduğum en saçma şey,tercih listesi yapılmış olmasına rağmen,mezuna kalmaktır.Bence uzak durun.