Türkiye'de 'ricer'ların fazla ilgi görmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WCC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

WCC

Asfalt Kurutucu
15
Son 1-2 yıldır bu otomobil fotoğrafçılığı sayfalarından fazlaca dikkatimi çeken olay; yabancıların 'ricer' diye tanımladığı bizim de 'makyaj da bi yere kadar abi' olarak tanımladığımız arabaların gereğinden fazlaca ilgi görmesi.

http://i.hizliresim.com/6rR15N.jpg Neyi kastettiğimi anladınız :)

Genellikle negatif kamber açısı; sanayide dökme çakma porsche/ferrari/bentley jantları, yolda gezdirmeyecek yükseklikte yaylar vs.vs. Underground 2 zamanlarında doğanlara falan yaparlardı o modifikasyonların ilkel versiyonunu; onlar bile evrildi.

Neyse özet geçeyim; sohbet konusu açma nedenim şu aşırı şişirilen buram buram ricerlik kokan özcan özer'in gt86'sının satılık olması; fiyatı ve üzerindeki modifikasyonlar.

Accuair Süspansion
Warex Egsoz Sistemi
Rocketbunny Dodikler
Kaplama
DTM Spolier
Ön Arka Far
Özel Camber Kitleri
Özel Tasarım (yapım) Jant Türkiyede Yok
Ve Ufak Tefek tek tek Yazılmayacak 10larca şey..

ve 149.999TL. 2015 olsa da sıfır km olanı ise 149.500TL. Kimse aksesuar fiyatlarından bahsetmesin; gt86 gibi ses getirmiş bi aracı daha rezil edip daha ergenlerce daha da şişirilmezdi heralde

İlan: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-avrupali-rocketbunny-gt86-361803629/detay

Piyasada şöyle bir algı oluştu...ornegin arabanin sifiri 50bin tl..adam ikinci elini 50bine satiyo sirf biraz muzik seti takip jant falan atti diye...satiliyormu zannetmem sadece malum siteye koyuyor iste.....

Tapatalk kullanarak Allahın izniyle mesaj yolladı...

Rezil etme konusunda katılmıyorum, zevk meselesi. İnsan sevdiği arabasını görmek istediği ve mutlu hissettiği herhangi bir şekilde modifiye edebilir. Fakat bu arabayı bu noktaya getirdikten sonra satmak biraz saçma. Bu arabayı hazır haliyle almak da saçma. Bu kişiselleştirmeye girmiyor işte kanımca. Ha tıpa tıp aynı hayal gücüne ve zevke sahip başka bir insan (çok düşük ihtimal) ilk gördüğü anda ''Aha tıpkı benim yapmak istediğim gibi yapmış'' diye düşünüp uğraşmayayım, hazır yapılmışını alayım der mi bilemiyorum.

Rezil etme konusunda katılmıyorum, zevk meselesi. İnsan sevdiği arabasını görmek istediği ve mutlu hissettiği herhangi bir şekilde modifiye edebilir. Fakat bu arabayı bu noktaya getirdikten sonra satmak biraz saçma. Bu arabayı hazır haliyle almak da saçma. Bu kişiselleştirmeye girmiyor işte kanımca. Ha tıpa tıp aynı hayal gücüne ve zevke sahip başka bir insan (çok düşük ihtimal) ilk gördüğü anda ''Aha tıpkı benim yapmak istediğim gibi yapmış'' diye düşünüp uğraşmayayım, hazır yapılmışını alayım der mi bilemiyorum.

evet araç sahibi zevki konusunda katılıyorum, 34 ege 01 458'in sahibini facebook'dan takip ediyorum (sahteyse bilemiyorum); adam cidden içinden geldiği gibi takılıyor ama o kadar şişirmiyor yaptığı işleri. konuyu rezil etmeye getirmemin nedeni aslında dünya genelinde alay konusu olan modifikasyonların ülkemizde gördüğü ilgi ve meyvesi olarak bu ilan :)

Ama her angaralinin gonlunde sahin yada cakal kasa bmw alip modifiye etmek yatar...(benimde)[emoji3][emoji41]

Tapatalk kullanarak Allahın izniyle mesaj yolladı...

Son 1-2 yıldır bu otomobil fotoğrafçılığı sayfalarından fazlaca dikkatimi çeken olay; yabancıların 'ricer' diye tanımladığı bizim de 'makyaj da bi yere kadar abi' olarak tanımladığımız arabaların gereğinden fazlaca ilgi görmesi.

http://i.hizliresim.com/6rR15N.jpg Neyi kastettiğimi anladınız :)

Genellikle negatif kamber açısı; sanayide dökme çakma porsche/ferrari/bentley jantları, yolda gezdirmeyecek yükseklikte yaylar vs.vs. Underground 2 zamanlarında doğanlara falan yaparlardı o modifikasyonların ilkel versiyonunu; onlar bile evrildi.

Neyse özet geçeyim; sohbet konusu açma nedenim şu aşırı şişirilen buram buram ricerlik kokan özcan özer'in gt86'sının satılık olması; fiyatı ve üzerindeki modifikasyonlar.

Accuair Süspansion
Warex Egsoz Sistemi
Rocketbunny Dodikler
Kaplama
DTM Spolier
Ön Arka Far
Özel Camber Kitleri
Özel Tasarım (yapım) Jant Türkiyede Yok
Ve Ufak Tefek tek tek Yazılmayacak 10larca şey..

ve 149.999TL. 2015 olsa da sıfır km olanı ise 149.500TL. Kimse aksesuar fiyatlarından bahsetmesin; gt86 gibi ses getirmiş bi aracı daha rezil edip daha ergenlerce daha da şişirilmezdi heralde

İlan: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-avrupali-rocketbunny-gt86-361803629/detay
Camber ve Air sevmeyen biriyim ama adam kaliteli mallar almış. Accuair, air'de en iyilerden. Warex malum zaten. RB başlı başına bir olay. Ben olsam o paraya gider Supercharger kiti alır, güzel lastik, fren, coilover takar istanbulparkta süre kovalardım.

Camber ve Air sevmeyen biriyim ama adam kaliteli mallar almış. Accuair, air'de en iyilerden. Warex malum zaten. RB başlı başına bir olay. Ben olsam o paraya gider Supercharger kiti alır, güzel lastik, fren, coilover takar istanbulparkta süre kovalardım.

kaliteli de olsa hep birkaç bin fazla like almak için yapılmış şeyler gibi duruyor :) benim gözümde rotary şahin (bir başarısı olmasa da) bile daha çok ilgiyi hakediyor. umarım sleeper kavramı da buralara uğrar

Eğer zevk meselesiyse, bence bu GT86 berbat. Eğer modifiyeyse, yine berbat. Böyle kalın lastiklerle bu kadar yüksek kamber açısının bana kimse izahını yapamaz. Subjektif de baksam, objektif de baksam yok, olmuyor.

FB_IMG_1479414308675.jpg
FB_IMG_1479414342281.jpg
FB_IMG_1479414351007.jpg
FB_IMG_1479414383704.jpg
FB_IMG_1479414390863.jpg
FB_IMG_1479414396794.jpg
FB_IMG_1479414403841.jpg

Şimdi çok çirkin diyebilirsiniz ama o yıllarda(2008 ve öncesi için) devrim niteliğindeydi bu modifiyeler :D Tüm fuarı ağızım açık dolaşmıştım ne günlerdi bee ahahhaha bu arada favorim evo görünümlü 106gti ahahahah

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...