Elektrikli arac Otv zammi

Tolga kirelli

Elit Apaçi
78
48
Marka
Ford
Özel tüketim vergisi (ÖTV) oranı motor gücü 85 kW'yi geçmeyen elektrikli araçlarda %3'ten %10'a, motor gücü 85 kW'yi geçen fakat 120 kW'yi geçmeyen elektrikli araçlarla %7'den %25'e, motor gücü 120 kW'yi geçen elektrikli araçlarda %15'ten %60'a yükseltildi

• Üzgün
Tepkiler: sputnik
Şaşıran oldu mu bu habere bilmiyorum :) 2020'nin ilk 6 ayında toplamda 173 elektrikli araç satışı var. 200'ü bulmayan satışların olduğu piyasa bu zamlarla daha da ölecek. Yılda 1000 araç satılmayan piyasaya kim yatırım yapar, kim artık gidip şarj istasyonu falan açar, servis açar, araç getirmeye çalışır? Bunun sonucunda da olmayan piyasada TOGG nasıl iş yapar? İçeride satamadığın arabayı dışarıda nasıl satarsın? Güya elektrikli araç devrimini yakalayacağız, milyar dolarlar harcanıyor. Ne altyapı, ne sektörel bir yardımı geçtim sürekli köstek. Bu kararın izahı yok gerçekten. Çevreye olan zararından bahsetmiyorum bile.

Şaşıran oldu mu bu habere bilmiyorum :) 2020'nin ilk 6 ayında toplamda 173 elektrikli araç satışı var. 200'ü bulmayan satışların olduğu piyasa bu zamlarla daha da ölecek. Yılda 1000 araç satılmayan piyasaya kim yatırım yapar, kim artık gidip şarj istasyonu falan açar, servis açar, araç getirmeye çalışır? Bunun sonucunda da olmayan piyasada TOGG nasıl iş yapar? İçeride satamadığın arabayı dışarıda nasıl satarsın? Güya elektrikli araç devrimini yakalayacağız, milyar dolarlar harcanıyor. Ne altyapı, ne sektörel bir yardımı geçtim sürekli köstek. Bu kararın izahı yok gerçekten. Çevreye olan zararından bahsetmiyorum bile.

(İnancım yok ancak eğer çıkarsa) Togg marka araçlara özel ÖTV indirimi yaparlar ne de olsa yerli ve milli :)

TOGG üretilmeden önce elektrikli araç piyasası fazla büyümesin diye yapıldı muhtemelen.
Kendi ürününe güvenmemek anlamına geliyor benim gözümde, beğenmedim.

Niye şaşırıldığını yahut kızıldığını pek anlayamadım. İçten yanmalı motorlara sahip araçların fiyatları, vergi oranları ortadayken elektrikli araçları vergi açısından öksüz bırakacaklarını mı sanıyordunuz ? İkisi de otomobildir, ikisi de lüks tüketim malıdır. Dolayısıyla hepsi benzer vergilendirme ve zam oranlarından nasibini alacaktır.

Ben gelen zamları az buldum , bence daha yaratıcı düşünülebilirdi bunlar gözümde zam bile değil hava cıva :)

• Haha
Tepkiler: fujiwara ve Cenk
Dur daha hemen ürkütmeyelim demişlerdir. Elektrikliler bir çoğalmaya başlasın parti o zaman başlar. İçten yanmalı motorlu araçlardan biliyoruz ne kadar eğlendiğimizi :D
Bu teşvikler falan vardı onlar hala duruyorsa kaldırsınlar bu milletin böyle şeylere ihtiyacı yok olmayacakta. Hybritlere ben ekstra vergi bekliyorum , sonuçta araçta çift motor var , bence ekstra vergisi olması lazım şu an alınanın üzerine ki bu diğer araçlara haksızlık.

Bu teşvikler falan vardı onlar hala duruyorsa kaldırsınlar bu milletin böyle şeylere ihtiyacı yok olmayacakta. Hybritlere ben ekstra vergi bekliyorum , sonuçta araçta çift motor var , bence ekstra vergisi olması lazım şu an alınanın üzerine ki bu diğer araçlara haksızlık.
Hybridlere dokunmadılar çünkü muhtemelen elektrikliye zammı Togg için yaptılar. Bu arada elektrikli araçların mtv'sine de arada zammı geçirmişler. 200 kw ve üzeri motor gücü olan elektrikli araçların mtv'si arşa çıkmış.

Son düzenleme:
Avrupa'da elektrikli araç alanlara devlet kendi cebinden indirim yaparken, bizde var olan verginin bile korunamaması üzücü. Peki şaşırdık mı? Kesinlikle hayır :D

Hybridlere dokunmadılar çünkü muhtemelen elektrikliye zammı Togg için yaptılar. Bu arada elektrikli araçların mtv'sine de arada zammı geçirmişler. 300 kw ve üzeri motor gücü olan elektrikli araçların mtv'si arşa çıkmış.
Dokunsunlar , diğer tüm araçlara haksızlıktır hybridlere dokunulmaması , hem elektrik motoru var hem içten yanmalı motor bu nedir böyle , lütfen sayın yetkililere seslenelim yapılan haksızlık vergiden büyüktür lütfen bunun önünü alın yazıktır.

(İnancım yok ancak eğer çıkarsa) Togg marka araçlara özel ÖTV indirimi yaparlar ne de olsa yerli ve milli :)

TOGG çıksa ve vergisiz bile çıksa olmayan bir piyasada kaç araba satılabilir ki? Adam alsam şarj istasyonu yok, ustası yok vs. deyip uzak duracak. Yarı fiyatına da hala dizel otomatik olacak. Bu bence öyle ağır bir karar ki hem piyasanın ölmesine hem de bu nedenle 3. Dünya ülkeleri gibi 20 yıl daha içten yanmalı motorlara mahkum olmamıza neden olacak. VW, PSA falan Hindistan, Pakistan’a falan gönderdikleri ve sadece o pazarlar için hala üretilen araçlardan bize de yollar artık.

avrupa : elektrikli ve hybrid araçlara teşvik verelim, vergi muafiyeti sağlayalım, otoparkları ücretsiz yapalım, şehir merkezlerine sadece bu araçlarla girilebilsin, doğa ve çevreye zararı olmasın
biz : ooooooooo, taycanlar, tesla'lar cirit atıyor yavv. kaç para bunlar ? ucuz kalmış. tez ötv'si arttırıla.

Elektrikli araç ötv zammı gerçek değil , sana zarar veremez :D

niye şaşırıyorsunuz ki yakında arabaların km göstergesine vergi gelirse şaşırmayın kim daha fazla km yapıp devletin yolunu yıpratırsa daha fazla vergi verecek. :) :)