Bir Kaza Süreci - Tesla, TikTak ve PPF

GÜNCEL 3

Ağustos ilk haftasında yaptığımız kazanın parça tedarik süresi Eylül ayında EKİM 2025 olarak güncellendi.
Araç hasarlı, parça yok.
Ekim gelince Kasım diye de güncellenebilir. Ya nasip artık.

Sen de yargılanacaksın Elon Musk.

Son düzenleme:
GÜNCEL 3

Ağustos ilk haftasında yaptığımız kazanın parça tedarik süresi Eylül ayından EKİM 2025 olarak güncellendi.
Araç hasarlı, parça yok.
Ekim gelince Kasım diye de güncellenebilir. Ya nasip artık.

Sen de yargılanacaksın Elon Musk.
Forumlardan falan takip ediyor musunuz ya da eden var mı acaba Avrupa ülkelerinde, yurt dışında da satış sonrası hizmet, parça tedariği vs konuları Türkiye'de ki gibi aksak mı yürüyor yoksa bu Türkiye gibi 2-3.sınıf ülkelerde mi böyle oluyor ?

Forumlardan falan takip ediyor musunuz ya da eden var mı acaba Avrupa ülkelerinde, yurt dışında da satış sonrası hizmet, parça tedariği vs konuları Türkiye'de ki gibi aksak mı yürüyor yoksa bu Türkiye gibi 2-3.sınıf ülkelerde mi böyle oluyor ?
Genel reddit kısmında hiç böyle şeyler görmedim.

Tamamen ülkemize has bir rezillik gibi geliyor bana.

Duyduğuma göre Türkiye operasyonlarından sorumlu Berk Tezveren görevden alınmış, yerine yeni yönetici aranıyormuş. Umarım bu süreçleri geliştirecek vizyona sahip biri anlaşırlar.

Bu arada ufak bir tesla servis dip notu ekleyeyim.

2-2,5 hafta öncesinde randevu talep ettim Tuzla servisten bu gün 13.30'a verdiler.

Genel kontroller, bagaj spoiler deformesi, b sütunu yıkandıkça su alması ve sağ sütunda örümcek ağı olması. + Gelişmiş otopilot ve şerit takip çalışmaması.

Hedefledikleri teslim tarihi aynı gün 17.45'di ikame araç vermediler. İşin kötüsü arabayıda hala vermediler.

Spoiler garantiye girmiş, diğer şeyleri çözmüşler ama şerit takibi çözemiyorlar henüz.

Fren hid. kontrolü 360 ₺
HEPA Filtre Değişimi 4845 ₺
Silecek lastik değişimi 2480 ₺
Kokpit Hava Filtre Değişimi 2940 ₺

Temizlemeye falan o B sütununu, su alma problemini ve spoiler için ücret çıkarmadılar şimdilik.

Otopilot işi nasıl çözülecek çok merak ediyorum.

Vergilerde Eklenince Toplam Maliyet Şimdilik : 12750 ₺

2026 sonlarına kadar ben bu operasyonun stabilleşebileceğine inanmıyorum.
Parça tedariği hadi genel problem, hadi çinliler daha beter ama satış sonrası baştan aşağıya yok hükmünde.
İstanbul içerisinde araba kullanıyoruz es kaza biri tıklatsa 3 ay araba yok.

Bizim arabada Tuzla serviste açık kaydı, ömrü hayatımda böyle bir şey görmedim.
En niş arabayı kullansan, iki aya parçayı getirtirsin.

Silecek lastik değişimi 2480 ₺
Kokpit Hava Filtre Değişimi 2940 ₺
Silecek, kollarıyla birlikte değişse bu fiyatı anlarım da sadece silecek lastiğinin fiyatı acayip yüksek. Hava filtresine zaten yorum yok. İçten yanmalı araçlarda kullanılan filtreden çok da farklı olduğunu düşünmüyorum 3 bin liralık ne filtresi bu böyle.

Geçenlerde B sütunundaki kameranın içine örümcek girmiş bir Tesla videosu gördüm. Eskiden bahsedilen o rafinelik, işçilik kalitesi olayları tamamen yok sayılıyor. Varsa yoksa ekran. Yeni A5 hele berbat ötesi, koca koca firmalar ayak uyduracağız diye madara oldular. Şu an ki durumda en iyi yine BMW kotardı gibi.

2026 sonlarına kadar ben bu operasyonun stabilleşebileceğine inanmıyorum.
Parça tedariği hadi genel problem, hadi çinliler daha beter ama satış sonrası baştan aşağıya yok hükmünde.
İstanbul içerisinde araba kullanıyoruz es kaza biri tıklatsa 3 ay araba yok.

Bizim arabada Tuzla serviste açık kaydı, ömrü hayatımda böyle bir şey görmedim.
En niş arabayı kullansan, iki aya parçayı getirtirsin.

Bence uzunca bir süre düzelmez gibi ama hayırlısı..
Yani yedek parça sürecini Türkiye'ye getirdiğin tek bir modelin, değişen neredeyse tek parçası olan kabin filtresini bu adamlar 3-4 haftadan uzun sürede getirdi. Onun bile stoğunu tutmuyorlar.. Ve bu sipariş Türkiye'ye gireli 2 yıldan fazla olmuşken verildi.

Silecek, kollarıyla birlikte değişse bu fiyatı anlarım da sadece silecek lastiğinin fiyatı acayip yüksek. Hava filtresine zaten yorum yok. İçten yanmalı araçlarda kullanılan filtreden çok da farklı olduğunu düşünmüyorum 3 bin liralık ne filtresi bu böyle.

Silecek fiyatı zaten abuk seviyede, normal diyen yoktur diye düşünüyorum. Gerçi VW servisinde de 1500 vardır en az sadece silecekler..
Bu arada filtre normal filtre yani bi farkı yok.

Geçenlerde B sütunundaki kameranın içine örümcek girmiş bir Tesla videosu gördüm. Eskiden bahsedilen o rafinelik, işçilik kalitesi olayları tamamen yok sayılıyor. Varsa yoksa ekran. Yeni A5 hele berbat ötesi, koca koca firmalar ayak uyduracağız diye madara oldular. Şu an ki durumda en iyi yine BMW kotardı gibi.

Bizde de aynı durum vardı kolayca temizlenebiliyor ya ben bir yere kadar söktüm sonra geri taktım dedim servis yapsın şimdi ağı örümceyi görmez açıp temizlemez diye.

Tepkiler: zbetk ve Cenk