Bu ;
Bir de şey var: EV 'leri güzelleyelim de ikinci el piyasası şayomi telefon kadar patlak olmasın. Diğer arabalar gibi yüksek bir ikinci el pazarı olsun. Herkese güzelleyelim de talep olsun...
Bunun dışında olası gördüğüm tek sebep ne oldum delisi olmaları
Ve bu ;
'Bak senden daha ucuza, daha az yakan, daha teknolojik, daha yeni araca biniyorum.. Ben senden daha akıllıyım..' deme çabası olarak görüyorum.
EV'lerin kullanım alanı var tabii ki. Pek çok insan için güzel bir alternatif haline geldiler.
Ama neden-sonuç ilişkisini iyi kurmak lazım.
O araba %10 ÖTV olduğu için ucuz.. Elon Musk Türk milletini çok sevdiği için değil.
0-100'ü 3sn. çünkü saatte 90km/h hızla 500km menzili olması için kafam kadar batarya koyuyorlar. Yine Elon Musk babasının hayrına 0-100'ü 3sn. araba satmıyor

Zaten bu performans için çift motor alman lazım..
İçten yanmalıya göre aşırı ekonomik değil. "Porsche performansı" için çift motor alırsan MTV'si çok yüksek, istasyonda şarj etmen durumunda ödenen rakam yüksek.
Değer kaybını da ekleyince.. Dönüşüm M3'e binmeye göre çok zeki bir iş yapmıyorsun bence

Ve o 200 sabit gidebilir, 10 sene sonra hala bir değer ifade eder falan filan. Çok daha dikkat çekici.. Motor çalıştığı an küfür ediyorlar
Ben matbaa hatat muhabbetine çok tutuluyorum. İşte eskiden dizel de arıza yapar diyorlarmış.. Ya da Henry Ford "İnsanlara sorsaydım daha hızlı bir at isterlerdi" demiş
EV aynı şey değil.. Teknolojik bir ilerleme değil.
Hatta gerileme bile diyebiliriz.
Biz benzincilerin de yaptığı bir hata var yalnız.. Sanki elektrikliler triportörmüş gibi konuşuyoruz. EV'lerin kullanımı zevkli

Komplike hiçbirşey olmadığı için kafa rahat.. Arıza bakımından demiyorum, EV'lerde bir güzel arıza yapıyor hatta sahibini yakıyor, kapıları da açmıyor falan

Yaaaa sen Opel piston kırıyor diye Tesla aldın ama.. Yanarken kapı açılmayınca aklın başına gelir
Ben geçen i3'lere baktım mesela. 700'e yok mu şöyle pili bitik diye

Neden ? Zaten ilk i3'lerin düzgünü de bir işe yaramaz.
Sonra baktım Youtube'ta bildiğin Deji tarzı büyük pil yapmışlar i3 için, fiyatı da 5000-6000$ gibi olması lazım..
700'e pili bitik i3'ü alırım zaten 700'e içten yanmalı BMW almaya kalksan ona da 3000$ gider. Takarız yeni pili makina sıfır

Menzili de 400'lük olmuş oluyor misss..
İçten yanmalıda benim en çok yapmak istediğim şeyi yapabiliyorsun. E46 kasaya B48 motor
Çok yazdım, bir de prestij muhabbeti.. Tesla çok iyi bir iş yaptı tam VW gibi, Apple gibi.. Nike gibi herkesin kullanırken kendini iyi hissedeceği bir marka imajı yarattı. Evsiz adam da kullanıyor, milyoner de kullanıyor. Starbucks da öyle ya..
Ondan Whooper Menü gibi birşeydir ya Tesla Model Y

Bizim arabalar da öyle ki.. Beyaz 320d'ler çok farklıydı sanki

A4 filo arabası zaten, Mercedes'ler taksi..
Manuel+220CDI+kumaş koltuk.. Evet ? Şeyi de hiç anlamam.. Ya araba BMW işte CC olmaz mı ? Olmaz.. E serisinde kumaş koltuk olur mu ? Olur.
Arabada sis farı bile yok ya.. Sis farı almıyoruz zaten araba alıyoruz. Sis farı olan arabaların varlığından haberim var. Dışarıda gözüme sokuyorlar sağolsunlar. Sis farı isteseydim onlardan tercih ederdim