PlayStation ve PsPlus hk.

Alper45

Panpa
2,450
28
Arkadaşlar herkese merhaba.

Bir arkadaşım PlayStation almayı düşünüyor da,

Yapay zekasız1tb versiyonu ile yapay zekalı 825gb versiyonu arasında kaldı. Ek olarak psplus'un en üst versiyonunu almayı düşünüyor. Yapay zeka ve PsPlus gerekli mıdır sizce?

Şimdiden teşekkür ederim :)

Keskinligi arttırıp görüntü kalitesinde iyileştirme sağlıyormus
Yani yapay zekalı zekasız degilde Pro ve Pro olmayan surum var. Bütçe karşılıyorsa tabi ki Pro ancak 4K TV yok ise, görüntü kalitesi o kadar önemli değilse (sadece destekleyen oyunlarda biraz fark var), normalinin alınmasında sakınca yok. Ben 1080p monitörde kullanacağım için düz modelini aldım.

Plus ile ilgili, bir sürü Plus sürümü var. Online oyun oynamak için bile en düşük sürüm gerektiği için alınması lazım. Lakin aylık ücretsiz oyunlar, ücretsiz oynanabilecek oyun kataloğuna vs. erişim isteniyorsa en üstü alınmalı. Ben ve çevrem hep en üst sürümü olan Deluxe’u kullanıyoruz.

Nvidia ekran kartlarında DLSS özelliği var. Görüntüyü yapay zeka ile işleyip, araya sanal kareler koyup, görüntü kalitesinden ödün vermeden, hatta arttırarak FPS yükseltiyor. Çok da iyi çalışıyor. PS'da da buna benzer PSSR sistemi mevcut. 720p çözünürlükteki bir oyunu bile 4K'ya yakın çözünürlükle sunabilecek şekilde yapay zeka işlemesi yapıyor. PS'da henüz yeni bir sistem ama Amd ile ortaklık kurup bu sistemi geliştiriyorlar. 2026'da çok daha gelişmiş olacağı söyleniyor. Henüz Nvidia'daki DLSS seviyesinde değil ama gelişime açık.

Tercih edilir mi ?

Nvidia'da ne kadar işe yaradığını gördüm. Kartın fiziksel vram kapasitesi ve çekirdeklerinin yetmediği yerde, destekleyen oyunlarda DLSS açtığım zaman 70 80 fps, bir anda 130'lara bazen daha fazlasına çıkıyor ve görüntüde asla bozulma kayıp olmuyor. PS'da galiba bunu pro versiyonda sunuyor. O yüzden pro alınabilir.

Nvidia ekran kartlarında DLSS özelliği var. Görüntüyü yapay zeka ile işleyip, araya sanal kareler koyup, görüntü kalitesinden ödün vermeden, hatta arttırarak FPS yükseltiyor. Çok da iyi çalışıyor. PS'da da buna benzer PSSR sistemi mevcut. 720p çözünürlükteki bir oyunu bile 4K'ya yakın çözünürlükle sunabilecek şekilde yapay zeka işlemesi yapıyor. PS'da henüz yeni bir sistem ama Amd ile ortaklık kurup bu sistemi geliştiriyorlar. 2026'da çok daha gelişmiş olacağı söyleniyor. Henüz Nvidia'daki DLSS seviyesinde değil ama gelişime açık.

Tercih edilir mi ?

Nvidia'da ne kadar işe yaradığını gördüm. Kartın fiziksel vram kapasitesi ve çekirdeklerinin yetmediği yerde, destekleyen oyunlarda DLSS açtığım zaman 70 80 fps, bir anda 130'lara bazen daha fazlasına çıkıyor ve görüntüde asla bozulma kayıp olmuyor. PS'da galiba bunu pro versiyonda sunuyor. O yüzden pro alınabilir.
rtx4060'lı laptopumdan örnek vermek gerekirse Cyberpunk 2077de 1080p en ultra ayarlar + rtx açık 25-30 fps alıyorken DLSS + kare oluşturma açınca 80-100 fps'e kadar çıkıyor. Kaliteden çok kayıp olmadan akıcı oynanış sağlıyor. Eğer PS'de bu denli fark olabiliyorsa güzel.

zamanında ps3 varken televizyona bağlayınca 1080p oynayabiliyordum last of us'ı . Normal monitöre bağlayınca 720pde çalışıyordu. Yani bağlanan cihaz da önemli.

@Cenk hocam aynen, pssr sistemli alacaktı arkadaş. Net bir şekilde karar verdi, pssr'li alıyor

Herkese yorumları için teşekkür ederim :)

PS5 ve pro arasında o kadar fark olmadığını hatırlıyorum. İmkan var ise tabiki de pro alınsın. Ama bütçe zorlanacak ise alınmadan önce pro ve normal versiyonlar için gerçekçi incelemeler izlenilsin. Çünkü benim hatırladığım, pro ya geçmek için bir neden yok deniliyordu. Kağıt üstünde o dedikleriniz yazıyor ama gerçek hayatta ne kadar karşılığı var, ya da ne bu paraya değer mi bakmak lazım. Masaüstünde olduğu gibi gece gündüz farkı olmayacaktır.

PS plus ise kesinlikle alınmalı, o kadar alışmışım ki geçen ay pc plus bitti resmen oynayacak oyun bulamıyorum. Almak istediğimde de pahalı geliyor. Bu ekosisteme yeni girecek biri için yıllık abonelik alınıp geçilir. Bende iki yada 3 yıldır vardı. Çok büyük rahatlıkmış.

rtx4060'lı laptopumdan örnek vermek gerekirse Cyberpunk 2077de 1080p en ultra ayarlar + rtx açık 25-30 fps alıyorken DLSS + kare oluşturma açınca 80-100 fps'e kadar çıkıyor. Kaliteden çok kayıp olmadan akıcı oynanış sağlıyor. Eğer PS'de bu denli fark olabiliyorsa güzel.

zamanında ps3 varken televizyona bağlayınca 1080p oynayabiliyordum last of us'ı . Normal monitöre bağlayınca 720pde çalışıyordu. Yani bağlanan cihaz da önemli.
Dlss gercekten buyuk nimet. Keske her oyunda olsa dediğim bir özellik açıkçası.
@Cenk hocam aynen, pssr sistemli alacaktı arkadaş. Net bir şekilde karar verdi, pssr'li alıyor

Herkese yorumları için teşekkür ederim :)
Henüz pc sektöründeki kadar etkili calismiyor ps'da bu özellik. Ama geliştirilmeye devam ediliyor. Guncelleme alacaktır. Benim duyduğum da 2026 ile birlikte amd tarafıyla cok daha büyük yenilikler getirilecekmis. Aslında pssr bu isin biraz yatırımı gibi düşünülebilir.